Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Καλώς Ήρθατε


  1. Ήταν μια επιθυμία που είχα από χρόνια να φτιάξω κάτι τέτοιο.Θα ήθελα να αφιερώσω τη σελίδα σε ένα λατρεμένο πρόσωπο που πριν 9  χρόνια έφυγε ξαφνικά,απροσδόκητα,αναπάντεχα από τη ζωή μας.Το έφυγε βέβαια δεν ξέρω ακόμη αν ισχύει,ποτέ δε φεύγουν οι λατρεμένοι από το μυαλό και την καρδιά μας.Είναι για πάντα μαζί μας.   Δεν ξέρω αν αυτός ο χώρος θα της άρεσε η θα την ενδιέφεραν αυτά που θα φιλοξενήσει.Τι έγινε όταν το αγαπημένο μου φυτό έπαθε κάτι;Τι έκανα για να το βοηθήσω;  Η πόσο το καμάρωσα όταν άνθισε και αναπτύχθηκε. Αλλά και με συνταγές φαγητών και γλυκών που είναι διαφοροποιημένες που έχει προστεθεί μια προσωπική πινελιά για να γίνουν μοναδικές σε γεύση και νοστιμιά. Πολλές απ αυτές τις συνταγές τις έχω πάρει από φίλους,γνωστούς,συγγενείς, ίσως κάποιες,  φορές θα μαγειρέψουν οι ίδιοι οι φίλοι και συγγενείς,  αλλά και κάποιες απ αυτές δημιουργήθηκαν από έμπνευση της στιγμής, η φτιάχτηκαν με ότι υλικά υπήρχαν εκείνη τη στιγμή στην κουζίνα.Μερικές φορές τόλμησα να φτιάξω και συνδυασμούς από δύο συνταγές παρόμοιες που βρήκα σε βιβλία, η να αλλάξω τελείως τα υλικά.Εξάλλου η κουζίνα στηρίζεται στη φαντασία και στο καλό δέσιμο γεύσεων.Βέβαια μη φανταστείτε ότι θα δείτε τίποτε περίεργο και πρωτότυπο απλά πράγματα που όλοι τρώμε στο σπίτι μας.Ακόμη να σας δείξω μέρη που επισκέφθηκα με κάποιες φωτογραφίες και είδα κάτι που μου άρεσε,με εντυπωσίασε,μου τράβηξε την προσοχή η μου έφτιαξε τη διάθεση.Αλλά και φωτογραφίες παράξενες,αστείες,διαφορετικές που μπορεί να βρείτε ενδιαφέρουσες,ίσως όμως και όχι,κάποιες φορές  μέσα απο αυτές τις φωτογραφίες ακόμη θα πούμε ολόκληρες ιστορίες,θα σας δείξω κάποιες δημιουργίες,δικές μου η φίλων πάλι. 
  2.  Σ όλα αυτά θα χαιρόμουν να σας έχω παρέα,να πείτε τη γνώμη σας ή να δώσετε μια συμβουλή σε μια απορία, η να κάνετε μια εναλλακτική πρόταση σ αυτό που θα δείτε.  Κι αν δε θέλετε να κάνετε τίποτε απ όλα αυτά πείτε μας μόνο ένα γεια χαρά.Ελπίζω να γίνουμε μια μεγάλη κι όμορφη παρέα.                                                                                                                                                                                                                         
  3.    Θα ήθελα να σας δείξω το πρόσωπο που είναι αφιερωμένη αυτή η σελίδα και να την κάνω και το πρώτο μέλος αυτής της παρέας.  Επίσης θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους  να  είστε καλά και να έχετε πάντα δίπλα σας τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Σχόλια

Ο χρήστης noname είπε…
λείπουν τα πραγματικά αρώματα και οι γεύσεις από την ζωή μας ....συγχαρητήρια και καλή αρχή !!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Ευχαριστώ πολύ...Θα προσπαθήσω να δείξω άν τελικά μείναν μερικά...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
νομίζω ότι αυτούς αγαπάμε τους έχουμε πάντα στην καρδιά μας !!!ότι και να γίνει !!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και στο μυαλο μας επίσης.....
Ο χρήστης joanna είπε…
Συγχαρητηρία για την υπεροχη ιδέα που είχες να μοιραστείς μαζί μας τις ιδέες σου (ειδικα τις νόστιμες συνταγες σου !!!) εύχομαι καλη αρχή και να μεγαλωσει γρήγορα η παρέα!
Ο χρήστης Neli είπε…
Σευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια,μακάρι να γίνουμε πολλοί,και σε σένα ευχομαι υγεία και προσωπική ευτχία,και να χαίρεσαι όσους αγαπάς...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
...εαν οι συνταγες σου εχουν την ιδια γλυκητητα που βλεπω και στο προσωπακι του πρωτου μελους της σελιδας....ω!ναι!...η *γευση* θα ειναι υπεροχη!!!Καλη αρχη!
Ο χρήστης Neli είπε…
Σ ευχαριστω,ειχε οντως αυτη τη γλυκυτητα που διεκρινες αυτο το προσωπο....
Ο χρήστης goris21 είπε…
like!!!!
Ο χρήστης myStickland είπε…
Χαίρομαι που σε βρήκα..Τα πρόσωπα που αγαπάμε είναι πάντα μαζί μας..δίπλα μας..φωτίζουν το δρόμο μας με την αύρα τους..
να είσαι καλά!
Ο χρήστης Neli είπε…
Και εγώ χαίρομαι που βρεθήκαμε,έχεις δίκιο κι εγώ επίσης πιστεύω ότι οσο πιό πολύ μιλάμε γιια αυτούς κι όσο τους θυμόματε δε φεύγουν ποτέ...
Ο χρήστης Καρπαθάκι είπε…
Υπέροχη ψυχούλα , να είσαι καλά εκεί που βρίσκεσαι!
Πολλή καλή η ιδέα σου Νέλλη , να την αφιερώσεις την σελίδα αυτή! Και εγώ την διπλωματική μου εργασία , την είχα αφιερώσει -αν και βρίσκεται ακόμη εν ζωή - στον Πνευματικό μου , που αγαπώ πολύ..
Καλή Δύναμη Nelli!

Υ.Γ Πάντως στην πρώτη φωτογραφία, μου φάνηκε τόσο γνωστή αυτή η κοπέλα!
Ο χρήστης Neli είπε…
Ίσως σου θυμίζει κάποιο δικό σου άτομο ,πολλοί άνθρωποι μοιάζουν μεταξύ τους,ίσως πάλι να σου συνέβη αυτό που συμβαίνει πολλές φορές και σε μένα που λέω καπου το γνωρίζω αυτό το άτομο,καλά έκανες κι εσύ και αφιέρωσες τη διατριβή σου στον πνευματικό σου,κάνουμε ότι σκαφτούμε ότι είναι τιμή για τα άτομα που αγαπάμε,καλά να περνάς και να εισαι παντα καλά στη ζωή σου.
Ο χρήστης συντάκτη είπε…
Συγχαρητήρια!
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ και σε σένα για το μπλόγκ σου,καλά ταξίδια.

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …