Pigogo

Εύκολο αδυνάτισμα

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Tυρόπιτα πολύ νόστιμη

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Πιατέλα με τρια κομματια τυροπιτα και φετες ντοματας

 ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
   3 κουταλιές σούπας ξύδι
  3 κουταλιές σούπας λάδι
  Μισό φακελλακι ξερη μαγια
1κούπα χλιαρό νερό,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.



 ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  Μισο κιλό φέτα
 250 γραμμάρια κεφαλοτύρι
   2 πράσινες πιπέριες
 Μια κούπα λάδι (μισο μισο ελαιόλαδο με καλαμποκέλαιο)
 2 κρόκους αυγών  μαύρο πιπέρι
 1 φλυτζανι του καφέ γάλα  


  Ανακατευετε όλα τα υλικά μαζί και ρίχνετε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια οταν ζυμώνετε.Καλύτερο γίνεται το φύλλο αν χρησιμοποιήσετε μαζί με ενα απλό αλεύρι και αλεύρι πολύτελειας  που χρησιμοποιήτε γιά να φτιάξετε τσουρέκια.Κόβετε σε μπαλάκια και αφού ρίξετε λίγο αλεύρι πάνω τα αφήνετε να φουσκώσουν μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.                                              
 Τρίβετε τη φέτα με τα χέρια ,ανακατεύετε το κεφαλοτύρι τις πιπεριές κομμενες σε ροδέλες ,καλύτερα να χρησιμοποιησετεπιπεριές που κανούμε γεμιστά.
Βάζετε τους κρόκους,το γάλα και το μαύρο πιπέρι.
Αφού απλώσετε το πρώτο φύλλο ραντίζετε με το λάδι.
Απλώνετε άλλο ένα φύλλο το ραντίζετε πάλι και σκορπάτε γέμιση πάνω.Μετά κάνετε το ίδιο σε κάθε ένα φύλλο.Στο τέλος βάζετε δύο φύλλα όπως και στήν αρχή.Κόβετε σε κομμάτια την πίτα και την αλείφετε με λάδι ανακατεμένο με γάλα.Την ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να να ροδοκοκινήσει πάνω κάτω.            

 Μετά κάνετε το ίδιο σε κάθε ένα φύλλο.Στο τέλος βάζετε δύο φύλλα όπως και στήν αρχή.Κόβετε σε κομμάτια την πίτα και την αλείφετε με λάδι ανακατεμένο με γάλα.Την ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να να ροδοκοκινήσει πάνω κάτω.
                                                                                                                                                                     Γίνεται νόστιμη και το φύλλο τραγανό.Η πράσινη πιπεριά της δίνει μια ωραία γεύση.Είναι  μια συνταγή συνιθισμένη αλλα με μικρές παρεμβάσεις οπως η πιπεριά και το κεφαλοτύρι στη γέμιση          
                                                                ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Parex

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Kouzinika.com