Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Κουνέλι στιφάδο


Κρεμυδάκια και κουνέλι ένας συνδυασμός γεύσεων νοστιμότατος

1 κουνέλι γύρω στο 1,5 κιλό, 1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο,1 ποτηράκι κρασί άσπρο,1 ποτηράκι κρασί κόκκινο,αλάτι ,πιπέρι,κόκκινο και μαύρο.πιπέρι σε κόκκους,μαϊντανό(λιγότερο από μισό μάτσο) ,2 σκελίδες σκόρδο,δάφνη (4 φύλλα),2 ποτήρια του κρασιού ελαιόλαδο,1 ντομάτα ώριμη,3 κουταλιές σούπας σάλτσα ντομάτας συμπυκνωμένη.

Καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμύδια,τα χαράζετε μια φορά με το μαχαίρι από μπροστά . Ρίχνετε μέσα σε ένα τηγάνι το μισό ελαιόλαδο,αλάτι ,κόκκινο ,μαύρο πιπέρι και μαύρο πιπέρι σε κόκκους και τηγανίζετε τα κρεμμύδια για λίγη .ώρα(ως να γίνουν διάφανα εξωτερικά) Τα βγάζετε σε μια κούπα και στο ίδιο λάδι ρίχνετετε τα κομμάτια του κουνελιού( το έχετε πλύνει πριν καλά να φύγουν οι τρίχες αν τυχόν έχουν κολλήσει πάνω του και το αίμα).Τα κοκκινίζετε από όλες τις πλευρές και τα σβήνετε με το άσπρο κρασί.Αφήνετε να πάρει 2-3 βράσεις και το αδειάζετε μέσα στη γάστρα.
                                                                              
Το βάζετε να ψηθεί στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.Το βγάζετε από το φούρνο και βάζετε τα κρεμμύδια,το σκόρδο,τη ντομάτα σε κύβους ,το μαϊντανό ,τη δάφνη,το υπόλοιπο λάδι αλάτι πιπέρι και διαλύστε τη σάλτσα με το κόκκινο κρασί και το ρίχνετε κι αυτό από πάνω.Το ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλη μια  .ώρα,αλλά χαμηλώνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.Ανοίγετε τη γάστρα και ψήνετε  και λίγο ακόμη να κάνει κρούστα το φαγητό.                                                                                                                                
 Το σερβίρετε με κόκκινο κρασί και τη σαλάτα που σας αρέσει                                                                                                                                                          ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!