Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 κούπα χλιαρό νερό
3  κουταλιες ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει , περίπου ένα κιλό αλλά η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε μαλακια ούτε σφιχτή για αυτό όσο αλεύρι περισσέψει το κρατάμε για το άνοιγμα των φύλλων.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Περίπου ένα κιλό κολοκύθα η ένα μέτριο κολοκύθι κίτρινο
3,5 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκια κανέλα
1κουπα καρύδια χοντροκομμένα
Μισή κούπα σταφίδες
1 φλυτζανα ελαιόλαδο
1 φλυτζανα καλαμποκελαιο.


Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχετε τη ζύμη όπως είπαμε. Κόβετε τη ζύμη σε μπαλάκια τη ζύμη και την αφήνετε να φουσκώσει περίπου μισή ώρα για να ανοίγουν καλά τα φύλλα. Επίσης όταν τα ανοίγετε στο αλεύρι ανακατεύετε και λίγο νισεστε για να ανοίγουν πιο εύκολα. Μέχρι να φουσκώσουν λίγο τα φύλλα ετοιμάζετε τη γέμιση. Τρίβετε το κολοκύθι σε τρίφτη και το πατάτε να φύγουν τα πολλά υγρά του και ρίχνετε τη ζάχαρη τα καρύδια τις σταφίδες την κανέλα και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. …

Γατίσιες σκέψεις

Αν κοιμηθώ νωρίς  θα σηκωθώ νωρίς,θα ξεκινήσω νωρίς και θα παρκάρω νωρίς. Αν σηκωθώ αργά θα ξεκινήσω αργά κι όταν θα ψάχνω για θέση θάναι αργά........Αμ δεν κοιμήθηκα νωρίς.Ήρθαν φίλοι να δούμε το μάτς με ένα κιβώτιο μπύρες,και να πείς κι ότι άξιζε ο αγώνας?Σικέ !!!!!!!!!                                                                            
  Ο διαιτητής?Πουλημένος.Λοιπόν δεν μπόρεσα να κοιμηθώ νωρίς,ε και λογικό ήταν να μήν ξυπνήσω και νωρίς.Άντε τώρα να βρείς να παρκάρεις.
Έτσι που καθυστέρησα ποιός ακούει πάλι το αφεντικό.
Πω πω τον εξάψαλμο θα μου σούρει πάλι , και δεν έπλυνα και το αμάξι όπως μου είπε,μπροστά μου δε βλέπω με τόση σκόνη.
Αμάν και πως άργησα,δυό φανάρια έχω περάσει με κόκινο και ευτυχώς ο τροχονόμος κοίταζε απο την άλλη μερια.Την γλύτωσα την κλήση.Α μπά δεν το ξανακάνω.
Ω ρε περιπέτεια πρωί πρωί.Ωχ και ποιά είναι αυτή η κυρά με τη φωτογραφική μηχανή που μου τραβάει φωτογραφίες;Αντε κυρά μου πήγαινε πιο εκεί και έχω αργήσει.
Ε ρε μυστήριος κόσμος....(Αυτά δε σας φαίνεται να σκέφεται το γατάκι της φωτογραφίας;Αλλά πάλι εσείς μπορεί να το  έχετε δεί αλλιώς το θέμα,γράψτε  μας......να δούμε  κι άλλες απόψεις.)

Σχόλια

Ο χρήστης αντιγονη παπατζηλακη είπε…
εγω παλι πιστευω οτι λεει,ποιος...μπιμπ...με κλειδωσε εδω μεσα με τετοια ζεστη θα σκασω!!!το βλεπεις και απ,τα ματια του ετσι οπως τα εχει γουρλωσει το καημενο...
Ο χρήστης joanna είπε…
Αααχ ατιμη κοινωνια!!! Απ τα ψηλα στα χαμηλα...Πασας ημουνα σε μια σπιταρωνα, ειχα και μια κουκλαρα να με χαιδευει ολη μερα....ααααααχχ αυτη ομως πηγε και τα φτιαξε με το λαυρεντη το μαχαιριτσα. Ερχοταν που λες στο σπιτι και"ζηλευω το μικρο σου το γατι" και "ζηλευω το μικρο σου το γατι" μας επρηξε. Και η μορφονια με σουταρε. Και θες η κακια μου η τυχη; θες η οικονομικη η κριση; βρεθηκα να μαι οδηγος για ενα κομματι ψωμι.....ααααχχ ... Τι κοιτας κ εσυ κυρα μου πρωτη φορα βλεπεις γατο να οδηγαει?
Ο χρήστης Neli είπε…
χαχαχαχαχα ...σωστο κι αυτο...δικιο εχει ρε τζοανα ...παιζει ναχει γινει ετσι το θεμα!!!!!!!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Μπα μόνο του τη διάλεξε τη θέση...ηταν επίδοξος σουμάχερ...αχαχαχαχα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
KΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ...ΕΓΩ ΤΙ ΚΑΝΩ ΕΔΩ?????ΦΩΤΟΓΡΑΦΕ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟς ΣΤΗ ΠΟΖΑ????
Ο χρήστης Neli είπε…
μια χαρά πόζα αχαχαχαχαα....

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …