Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Γαλήνεμα του νου......

Είναι μεγάλη τύχη να ξυπνάς το πρωί και να βλέπεις από το παράθυρο της κουζίνας φτιάχνοντας τον πρωινό καφέ ένα λουλούδι ανθισμένο ,ένα δένδρο καταπράσινο που τα κλαδιά του τα  λυγάει πέρα δώθε το πρωινό  δροσερό αεράκι .
 Γεμίζει το βλέμμα σου ωραίες εικόνες που περνάνε στην ψυχή και γαληνεύουν τις όποιες φουρτούνες της.Λες  από μέσα σου,άντε θα την παλέψω κι αυτή τη μέρα που θα πάει; Και στο τέλος θα είμαι εγώ ο νικητής στη μάχη.
 Αλλά όχι μόνο το πρωί ,και το σούρουπο πριν χαθεί η τελευταία ακτίνα του Ήλιου βλέπεις να ξεπροβάλλουν τα λουλούδια που είναι νυχτερινοί τύποι.
 'Αλλη ομορφιά και μυστήριο αυτά.Ή που θα ανθίζουν και θα στολίζουν με ωραία χρώματα το δειλινό σου η που θα ξεχύνουν μυρωδιές μεθυστικές γύρω σου. Με τον ένα η τον άλλο τρόπο σου κάνουν τις στιγμές  της ζωής σου καλύτερες και ομορφότερες.
 Εξάλλου τι θέλει ο άνθρωπος για να είναι καλά στη ζωή του να είναι ήρεμος;

 Όμορφες εικόνες μεθυστικές μυρωδιές,ζωντανά χρώματα, γαλήνεμα του νου και της ψυχής του.
 Και  αν καταλάβει ότι όλα είναι μια ουτοπία κι ότι στα μικρά και ταπεινά πράγματα είναι η πραγματική χαρά,τότε θα μπορεί να  αντιμετωπίσει και τα μεγάλα με την εσωτερική του δύναμη που όλοι έχουμε περίσσια.
Μικρά λοιπόν ,απλά καθημερινά πράγματα που μπορούν να μας δώσουν μεγάλο κουράγιο

Σχόλια

Ο χρήστης Χαρά Θ. είπε…
Neli καλώς σε βρήκα και χαίρομαι που οι απόψεις σου αυτές είναι και δικές μου. Αναζητώντας τα μεγάλα χάνουμε την αξία των μικρών στη ζωή μας που την ομορφαίνουν.Δυστυχώς ο άνθρωπος έγινε αχόρταγος κι απληστος μέχρι που να συμβεί μια πραγματική έλλειψη και τότε να καταλάβει οτι...ολα είναι ένα ψέμα.
Καλή σου μέρα και Καλό μήνα αύριο που ξημερώνει!
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλημέρα Χαρά μου ,σ ευχαριστω κατ αρχήν που με τιμάς με την παρουσία σου εδω,ετσι είναι, δυστυχώς νομίζουμε ότι είμαστε στο απυρόβλητο καθε φορά,αλλα η ζωή έχει πολλα και μεγάλα σκαμπανεβάσματα...θα χαρώ να τα λέμε συχνά ,φιλιά.

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …