Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Ψάρι στο γκρίλ

                                                                                  Ψάρια(τσιπούρες,χιόνες, γοφάρια,λαβράκια και γενικά ψάρι που γίνεται ψητό),1 πιπεριά πράσινη,1 κρεμμύδι,2 λεμόνια,μαϊντανό,πιπέρι μαύρο και κόκκινο,1 ποτηράκι λάδι,αλάτι ,1 καρότο.
Πλένετε ,καθαρίζετε και ρίχνετε το κόκκινο πιπέρι πάνω και μέσα στα ψάρια.Τα αφήνετε στο ψυγείο καμιά ώρα(παίρνουν ωραία γεύση από το πιπέρι),
 'Οταν είναι να τα ψήσετε κόβετε μακρόστενα κομμάτια τη πιπεριά και το καρότο και τα βάζετε στην κοιλιά του κάθε ψαριού μαζί με ένα κλαράκι μαϊντανό.Το αλάτι το βάζετε στα βράγχια του κάθε ψαριού και τα κλείνετε με μια φέτα λεμόνι.Ρίχνετε από πάνω και λίγο λάδι.Μέσα στο ταψί που θα τα ψήσετε βάζετε και ένα κλαράκι δενδρολίβανου,αν δεν έχετε βάζετε ξερό.






 Τώρα θα σας δείξω και ένα λαδολέμονο λίγο πιο αρωματικό από το συνηθισμένο. Κόβετε ένα κρεμμύδι (πιο καλά θα ήταν να έχετε φρέσκο κρεμμυδάκι)σε κυβάκια,λίγη πράσινη πιπεριά και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.Στίβετε τα λεμόνια και όλα μαζί τα βάζετε στο σέικερ,ρίχνετε και το λάδι.Τα χτυπάτε όλα μαζί. Μπορείτε ακόμη να το φτιάξετε και λίγο διαφορετικό,να βάλετε σκόρδο μια σκελίδα πιπέρι κοκκινο και ρίγανη,εξαρτάται ποιές γεύσεις σας πάνε καλύτερα.




 Για σαλάτα ετοίμασα πιπεριές με λαδόξιδο.Κόβετε στη μέση τις πιπεριές κατά μήκος και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό αλατισμένο.Τις βράζετε περίπου 10 λεπτά.Τις κατεβάζετε και αφού  πετάξετε το νερό τις κόβετε κομμάτια.Βάζετε λάδι ,ξύδι και μια σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετάκια.Είναι πολύ εύκολη σαλάτα και πάει πολύ ωραία με τα ψάρια.      ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!    







Σχόλια

Ο χρήστης Χαρά Θ. είπε…
Νελάκι
μου άνοιξες την όρεξη κι ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα μαγειρέψω...λες να κάνω: φάτε μάτια ψάρια;;;
χαχαχα Πολύ πλούσιο όμως το σημερινό τραπέζι σου, με έξυπνες προτάσεις!
Φιλάκια πολλάάάάάά΄και μια αγκαλιά ΝΑΑΑΑΑ
Ο χρήστης SPYRIDOULA είπε…
Υπέροχες οι προτάσεις σου!!!Νοστιμότατα και το ψάρι και η σαλάτα!!!Φιλάκια!!!
Ο χρήστης Kitchen Stories είπε…
Οποία ταύτισης!
Ψαροφάγαμε και εμείς εχτές...

Ομορφομαγειρεμένο και νοστιμότατο το πιάτο σου Νέλη μου.
Το αλάτι και το λεμόνι στα βράγχια θα νοστιμίζει όλο το ψάρι.
Ωραία ιδέα!

Η σάλτσα λαδολέμονο, ενισχυμένη και αρωματική, είναι σίγουρα νοστιμότερη από το απλό λαδολέμονο και την οποία θα εφαρμόσω στον επόμενο...τόνο.

Καλημέρα!
Ζ.
Ο χρήστης Ρούλα - Σμαραγδένια είπε…
Καλημερα....Νελη μου με τις νοστιμες και διαφορετικές προτασεις σου για ψαροφαγία ..θα εφαρμοστεί οσονούπω...χι..χι..
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλώς τη Χαρούλα,αυτό το μάτια ψάρια ποτέ δεν το κατάφερα βρε παιδάκι μου ,αντε μαγειρεψέ το να δω πως το κάνεις μπας και το πετύχω,χαχαχαχαχα,φιλάκια κι απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σ ευχαριστώ Σπυριδούλα μου,ναι ήταν όντως χθες που τα φάγαμε...φιλάκια κι απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Είδες κυρία μου τα σοφά πνευματα συναντώναι χαχαχχχα.Το μυστικό με το αλάτι στα βράγχια είναι απο φίλο σεφ και όντως δίνει άλλη νοστιμιά στο ψάρι.Η σάλτσα λαδολέμονο είναι δικής μου εμπνευσης καθότι το κρεμμυδι μου αρέσει λιγο παραπάνω.Αν την εφορμόσεις να μου πείς αν σου άρεσε,ξέρεις πολυ καλά πόσο εκτιμώ τις μαγειρικές σου γνώσεις...Φιλάκια..
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλημερα Ρούλα μου,ναι άντε εφαρμοσέ τες και πές μου ε?Θα χαρώ πολύ αν μου πείς ότι σου άρεσαν.Φιλιά.
Ο χρήστης Pinelia είπε…
Τέλειο!Τόσο απλότο γέμισμα και δεν το είχα σκεφτεί!Με γεια το καινούριο σου σπιτάκι!
Ο χρήστης Neli είπε…
Σ ευχαριστώ,ναι είναι απλές και νόστιμες οι γεύσεις,μαζί με το ψάρι ψήνονται και τα λαχανικά και γίνονται πολυ ωραία....Καλό απόγευμα.
Ο χρήστης Ροδανθη είπε…
Πολύ καλό το ψαράκι σου Νέλη μου και με τόσα αρωματικά που έχει σίγουρα θα ήταν νοστιμότατο.Α ξέχασα να σου πω μ΄ αρέσει πολύ η πασχαλίτσα σου,φιλιάαα!!!!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Ευχαριστώ Ροδάνθη μου καλό ηταν ναί,το τιμήσαμε δεόντως η πασχαλίτσα ναί,έχει πλάκα,φιλιά κι απο μένα.





Ο χρήστης Eri είπε…
Χρυσούλα μου υπέροχο και οι φωτογραφίες σου πεντακάθαρες, φωτεινές και ολοζώντανες! Συγχαρητήρια! Φιλάκια πολλά πολλά!
Ο χρήστης Neli είπε…
Σ ευχαριστώ πολύ Έρη μου για τα καλά σου λόγια χαίρομαι πολύ όταν εσείς που έχετε τοσο αξιόλογα μπλογκς μαγειρικής λέτε ωραία λόγια,με τιμάτε ,φιλάκια κι απο μένα πατρίδα....
Ο χρήστης DIMI είπε…
Νέλλη μου,μέ τά ψάρια δέν τά πάω καλά!Θά προτιμήσω τήν όμορφη σαλάτα πού ετόιμασες!!Πολλά φιλάκια!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Δεν πειράζει dimi πολύς κόσμος δυσκολεύται με τα ψάρια,φάε σαλατούλα ,ωραία εσυ,ε εξάλλου περί ορέξεως ουδείς λόγος ,πολλά φιλάκια και σε σένα..
Ο χρήστης myStickland είπε…
Τέλειο το γεμιστό ψαράκι!!
φιλιά*
Ο χρήστης Neli είπε…
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,φιλιά κι απο μένα.
Ο χρήστης Dinah είπε…
it's must delicious..in my country we eat this with rice..hugs!
Ο χρήστης Αρμονία είπε…
Neli μου, είδα τη δημοσίευση χθες, αλλά δεν άφησα σχόλιο.Όμως χθες το απόγευμα, έφτιαξα τη συνταγή σου, αλλά με φιλέτα μπακαλιάρου, γιατί τους έχω και καλομαθημένους, μη ξεκοκκαλίσουν το ψάρι.Εξαιρετικό, καταχωρήθηκε στο βιβλίο συνταγών μου (όλες δοκιμασμένες, ενώ τα πιάτα έμειναν άδεια.Πάλι μπράβο!
Ο χρήστης Neli είπε…
Goodmorning Dinah, thank you for your visit in my blog.Its agood idea to eat fish with rice...Kisses.
Ο χρήστης Neli είπε…
Kαλημέρα Γιωργία μου ,ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και είμαι πολύ χαρούμενη που σας άρεσε,με φιλέτα δεν το έχω κάνει αλλά φαντάζομαι πως θα είναι το ίδιο ωραίο.Την επόμενη φορά θα το φτιάξω κι εγώ έτσι να δοκιμάσω κι αυτή την εκδοχή,φιλιά.Οσο για το ότι τους καλομαθαίνεις καλά κάνεις αξίζουν το καλύτερο οι αγαπημένοι μας.
Ο χρήστης Effie's Sweet Home Designs είπε…
Καλημέρα!!!!
Πολύ ωραία πρόταση!!!!!!!Γιαμ-γιαμ!!!!!!!!
Φιλάκια!!!!!!!!!!
Ο χρήστης confusedmind είπε…
Είναι και η ώρα τέτοια! 2 παρά! Λείπουν όλοι και δεν έχω μαγειρέψει και τίποτα.....μμμ ..τρέχουν τα σάλια μου! Φαίνεται πεντανόστιμο!! Φιλάκια!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλό απόγευμα Έφη,χαίρομαι που τη βρίσκεις ωραία την πρόταση μου και νόστιμη,να μου προσέχεις τη νύφη ,φιλάκιααααα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλό απόγευμα ,τελικά τι έγινε?Βρήκες τι να μαγειρέψεις? Έκανες αυτό?Τί έγινε? Φιλάκια Παρασκευή μου.
Ο χρήστης noname είπε…
πολύ ωραία συνταγή αγαπημένο το ψαράκι στο γκριλ.... θα την κάνω σκονάκι και δώρο στην φίλη μου να την απολαύσουμε (όλο ντελιβερι τρώω έλεος)ευχαριστούμε νελακι!
Ο χρήστης Neli είπε…
Εύχομαι να σας αρέσει και να την απολαύσετε,πρέπει να τρώει σημερα πιο υγιεινά ο κόσμος ,κι εγω σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …