Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Μυδοπίλαφο

Μισό κιλό μύδια κατεψυγμένα η φρέσκα ,μόνο την ψίχα( πιο εμφανίσιμο είναι να έχει και μύδια με κέλυφος μέσα αλλά εγώ δεν τα χρησιμοποιώ,το φτιάχνω μόνο με την ψίχα)1 κρεμμύδι μέτριο,άνηθο,(λιγότερο από μισό ματσάκι)αλάτι ,πιπέρι μαύρο μισό λεμόνι,λίγο άσπρο κρασί,1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι,(εγώ βάζω καρολίνα),2 φλυτζάνια τσαγιού νερό.              




Πλένετε καλά τα μύδια και καθαρίζετε ένα φύκι που έχουν κολλημένο πάνω τους.(είναι ένα πράσινο  χορταράκι και το τραβάτε να φύγει)Τα βάζετε στην κατσαρόλα, μαζί με το κρεμμύδι που το έχετε λιώσει στο μπλεντεράκι,τον άνηθο ,το αλάτι το πιπέρι το λάδι και τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις.Ρίχνετε το χυμό από το λεμόνι και το κρασί.Αφού βράσουν ακόμη λίγο ρίχνετε και το ρύζι και στο τέλος το νερό.Σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά.                                                                                                                                         Το σβήνετε και το σερβίρετε για ουζομεζέ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε μια χαρά να το φάτε σαν κύριο πιάτο με μια σαλάτα...ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης Καρπαθάκι είπε…
Καλή σου μέρα Νέλλη, να έχεις μια όμορφη Κυριακή και ακόμη μια πιο όμορφη εβδομάδα!
Ο χρήστης DIMI είπε…
Καλημέρα Νέλλη!Πολύ ωραία η συνταγή σου!Γιά ουζομεζέ,ότι πρέπει!Καλή εβδομάδα!Φιλιά!
Ο χρήστης Ελένη Φλογερά είπε…
Καλημέρα Neli
Η συνταγή σου είναι πολύ νόστιμη.
Καλή όρεξη!
Ο χρήστης Kitchen Stories είπε…
Ωραιότατο!
Καλοφτιαγμένο και νόστιμο μυδοπίλαφο!
Με απλά και λίγα υλικά, που αφήνουν το άρωμα και τη γεύση τους σε ένα αγαπημένο μου πιάτο.
Αν περίσσεψε, το τρώγω και για μεζέ και για κύριο πιάτο, δεν έχω ενδοιασμούς.

Καλό υπόλοιπο Κυριακής!
Ζ.

Ο χρήστης Neli είπε…
Καλό απόγευμα Καρπαθάκι μου,μιά καλή Κυριακή γιά όλους μας,και καλή εβδομάδα και δροσερή ,φιλιά.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλό απόγευμα DIMI σ ευχαριστώ ,ναι για ουζάκι είναι πολύ ωραίο μεζεδάκι,καλή εβδομάδα και σε σένα.Φιλιά.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλό απόγευμα Ελένη,σ ευχαριστώ πολύ ,ήδη το τιμήσαμε,νάσαι καλά και να μας κάνεις ωραίες βόλτες.Καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σ ευχαριστώ πολύ,έλα έλα έχουμε, και φάτο όπως εσύ νομίζεις,φιλιά πολλά και καλά να περάσουμε την Κυριακή που μας απομένει, καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Eri είπε…
Χρυσούλα μου γεια σου και καλή εβδομάδα! Τρελαίνομαι για μυδοπίλαφο φυσικά! Φιλιά πολλά!
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλώς την ,τι κάνεις πατριώτισσα? Κόπιασε τότε,φιλάκια πολλά,καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης αχτίδα είπε…
Όμορφο φαγητό αλλά θα πω για την προηγούμενη σου ανάρτηση με τα γατάκια που την λάτρεψα!
Ο χρήστης Neli είπε…
Ωραίες οι γατούλες ε? Και μένα μου αρέσουν αλλά παθαίνει κάτι ο σκύλος μου άμα τις βλέπει,καλή επιτυχία αύριο,καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Ροδανθη είπε…
Καλησπέρα Νέλλη και καλώς σε βρήκα κι εγω,τέλειο το μυδοπίλαφο αν και έχω ένα θεματάκι με τα μύδια,αν και μ΄αρέσουν πολύ τα φοβάμαι λίγο λόγο δηλητηρίασης.Να είσαι καλά καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!!!!
Ο χρήστης misirloumisirlou είπε…
μμμμμμμ λατρεμενο φαγητο!!!!!και εχω καιρο να το κανω!απλα υλικα μα θεικο αποτελεσμα!πολλα φιλια και να σαι καλαααα!
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλως βρεθήκαμε Ροδάνθη που έχεις και το όνομα αγαπημένης μου φίλης,ναι είναι η αλήθεια ότι μπορείς να πάθεις σοβαρή δηλητηρίαση αλλα μ αρεσουν πολύ.Θα τα λέμε καλό σου βράδυ,καλή μας εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλησπέρα Μυσιρλού μου ,ευκαιρία να το φτιάξεις τότε ,σ χρόνο ρεκόρ γίνεται και όταν το φτιάξω το τσακίζουμε αλύπητα ,φιλάκια και σε σένα και να περνάμε όλοι μας καλά.
Ο χρήστης confusedmind είπε…
Πολύ καλή ακούγεται η συνταγή αλλά δεν πρόκειται να την φτιάξω μιας και δεν τρώω μύδια....και να έλεγα πως έχω δοκιμάσει! Μπήκε η ιδέα στο μυαλό δεν μου αρέσουν και πάει κλείδωσε! Καλή εβδομάδα! Φιλάκια!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Μήπως είναι ευκαιρία να τα δοκιμάσεις? Πως πήγε το ψάρεμα? Καλά πέρασες?Καλή εβδομάδα να έχουμε,φιλάκια.
Ο χρήστης Pinelia είπε…
Λένε ότι είναι και αφροδιασιακό εεεεεε??????Πραγματικά, για ουζάκι, βεραντούλα και καλή παρέα θα είναι απλά τέλειο!Φιλάκια!
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλημέρα ,το έχω ακούσει κι εγώ αυτό για όλα αυτού του είδους τα θαλασσινά,νόστιμο πάντως είναι σίγουρο και κάνει καλή παρεούλα,φιλάκια να έχουμε μια καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Aspa είπε…
προσωπικά τρελαίνομαι για μύδια...το δικό σου μυδοπίλαφο έχει πιο πολύ άρωμα από το δικό μου...οπότε θα το δοκιμάσω!!!Φιλιά!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλώς βρεθήκαμε,αν σου άρεσε φτιάξτο για να έχεις προσωπική άποψη ,θα τα λέμε ,φιλιά.
Ο χρήστης Αρμονία είπε…
γιαμ..γιάμ!!!!!!..κι είναι και περίεργη ώρα!!!Μπράβο σου και ευχαριστούμε!
Ο χρήστης Effie's Sweet Home Designs είπε…
Γειά σου Νέλη μου!
Μου αρέσει η συνταγή σου και έχω καιρό να γευτώ αυτό το νόστιμο πιάτο!
Καλή εβδομάδα και φιλάκια!!!!!!!!!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλό μεσημέρι ,πεινάς ε? χχααχχα ,νάσαι καλά σ ευχαριστώ κι εγώ για τα καλά σου λόγια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Γειά σου Εφούλα, ευκαιρία να το φτιάξεις ,εύκολο είναι ,τη νύφη μου και τα μάτια σου χαχαχαχαα φιλάκιαααααααα.
Ο χρήστης Λίλα είπε…
Κοίτα σύμπτωση....χθες μου έφερε ο άντρας μου 4 κιλά φρέσκα μύδια.....σίγουρα θα φτιάξω και μυδοπίλαφο!!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλησπέρα Λίλα μου ,ευκαιρία να φτιάξεις και λίγο μυδοπίλαφο αλλά να βάλεις μερικά και με το κέλυφος ,θα φαίνεται πιό ωραίο,απο νοστιμιά είναι εγγυημένο.καλή επιτυχία,φιλιά.
Ο χρήστης noname είπε…
μυδοπιλαφο αγαπημένο θα την δοκιμάσουμε την συνταγή σου ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά !!
Ο χρήστης Neli είπε…
Να τη δοκιμάσετε είναι νόστιμη και εύκολη,εγώ ευχαριστώ που μου λέτε τη γνώμη σας και είστε εδω μαζί μου όλοι ,καλό βράδυ.

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …