Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Φιλέτα μπακαλιάρου με λαχανικά &Δώρο

 4 φιλέτα μπακαλιάρου φρέσκου η κατεψυγμένου 1 κιλό πατατούλες μικρές,4 καρότα,2 λεμόνια,1 μεγάλο κρεμμύδι, μισό ποτηράκι κρασί άσπρο,κόκκινο πιπέρι , αλάτι μαϊντανό.
 Καθαρίζετε τις πατάτες και αφού τις πλύνετε τις χαράζετε ελαφρά σταυρωτά ,και τα καρότα επίσης,το ίδιο κάνετε και με το κρεμμύδι.Πλένετε και ρίχνετε αλάτι,πιπέρι κόκκινο και κρασί στο ψάρι.Το αφήνετε έτσι για όση ώρα πάρει να βράσουν τα λαχανικά.
 Τα βάζετε όλα μαζί με το λάδι, το αλάτι  και το πιπέρι σε μια κατσαρόλα(εγώ έχω ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι που με βολεύει πολύ) και τα τηγανίζετε ελαφρά.Τα σβήνετε με το χυμό από τα λεμόνια και λίγο κρασί.
Αφήνετε να πάρουν έτσι μερικές βράσεις  και ρίχνετε νερό όσο να σκεπαστούν καλά.Τα βράζετε όσο να μαλακώσουν.Μόλις δείτε ότι έγιναν(τα τσιμπάτε με το πιρούνι) ρίχνετε αρκετό μαϊντανό και το ψάρι.Αφήνετε να βράσουν 10 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμο.                     ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!






Το πρωί πίνοντας τον καφέ μου στην αυλή είδα τον ταχυδρόμο να πλησιάζει και να μου φέρνει ένα μεγάλο φάκελλο από αυτούς που συνήθως μας στέλνουν κάτι
Έχετε ένα δεματάκι μου είπε.Κοίταξα για τον αποστολέα και είδα το όνομα της Αλιόνας.http://alyonapar.blogspot.gr/Είχε έρθει το δωράκι που είχε κερδίσει ο γατούλης μου. Στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο όμορφο .Το αδικούν οι φωτογραφίες πολύ .Φτιαγμένο με μεράκι και προσεγμένο.ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ  για άλλη μια φορά και της εύχομαι καλή Σχολική χρονιά μιας και η Αλιόνα μας είναι μικρούλα και μαθήτρια Να είσαι καλά κοπέλα μου και να σε χαίρεται η οικογένειά σου.Φιλάκια πολλά και ειλικρινή.




Σχόλια

Ο χρήστης Pinelia είπε…
Καταρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω για τις ευχές σου και για τα καλά σου λόγια!Το φαγητό είναι από τα πολύ αγαπημένα μου!!!!Συγχαρητήρια για το δωράκι!Πάντα τέτοια!
Ο χρήστης Αρμονία είπε…
Χαίρομαι που μου έδωσες, ακόμα μια φορά, λύση στο τι θα μαγειρέψω το βράδυ!Πανέμορφο το δωράκι σου.Να είναι καλά η κοπελίτσα και το ίδιο κι εσύ, καλή μου.Φιλάκια!
Ο χρήστης Ροδανθη είπε…
Γεια σου Νέλη μου πολυ ωραίο το φαγάκι σου και πολύ ελαφρύ,να χαίρεται το δώρο του ο γατούλης σου.Να είσαι καλά φιλιά!!!!
Ο χρήστης basiliki είπε…
Γεια σου Neli μου! Πολύ νόστιμη φαίνεται η συνταγή! Συγχαρητήρια ξανά για το δωράκι! Πολύ καλή δουλειά έκανε η Αλιόνα! Είναι ωραίο το αίσθημα να παίρνεις κάτι! Σε περιμένει ένα βραβειάκι από τον Greco!Πολλά φιλούθκια :)
Ο χρήστης SPYRIDOULA είπε…
Πολύ νόστιμο τα φαγάκι σου!Συγχαρητήρια και για το πολύ όμορφο δωράκι σου πάντα τυχερή σου εύχομαι να είσαι!Φιλάκια πολλά και καλό φθινόπωρο!
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Εκτός που είναι πολύ νόστιμο το φαγάκι σου Νέλλη μου,είναι και πολύ υγειινό!
Με γεια και με χαρά το δωράκι!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Ο χρήστης madame Pelagie είπε…
Πρώτον: μ' αρέσουν πολύ τα ψάρια, ακόμα και σε σούπα, που πολλοί δεν τα τρώνε. Αλλά με κόκκινο πιπέρι δεν έχω ξαναδοκιμάσει. Πολύ ωραία ιδέα, μπράβο. Με την πρώτη ευκαιρία, θα το κάνω.
Δεύτερον: μα δεν είναι τέλειο όταν έρχονται δέματα με το ταχυδρομείο; Είναι τέλειο να μην σου έρχονται μόνο λογαριασμοί μια στο τόσο.
Φιλιά!
Ο χρήστης Neli είπε…
Σ ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου,και μένα μου αρέσει πολυ αυτό το φαγητό,και γενικα προτιμώ το ψάρι απο το κρέας,να είσαι καλά ,καλη συνέχεια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Χαίρομαι πολυ Γιωργία μου που σου έδωσα λύση,ναί νάναι καλά το κοριτσάκι και να το χαίρεται η οικογενεια του,φιλάκια κι απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλησπέρα Ροδάνθη μου, σ ευχαριστώ ναι όντως είναι ελαφρύ,ο γατουλης μου πολύ χαρηκε με το δωράκι του, ααχαχαχα και εσύ να είσαι καλά φιλακια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Γειά σου Βασιλικούλα μου,ναι πολύ όμορφο το τετράδιο της Αλιόνα,πολύ χάρηκα που μου χάρισε κάτι o Greco,θα το πάρω με χαρα πολλή.Φιλάκια κοριτσάκι μου γλυκό.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ Σπυριδουλα μου,και σε σένα εύχομαι τα καλύτερα,καλό μας Φθινόπωρο ,φιλιά.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ήταν όντως νόστιμο Έλενα μου ,ειδικά το ψάρι και το ζουμί,και ελαφρύ και υγιεινό.Σε ευχαριστώ για τις ευχές,καλή μας εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Στα ψαρια συμφωνούμε απόλυτα, και εγω τα τρώω όπως και να είναι μαγειρεμένα,τους πάει πολύ ωραια το κόκκινο πιπέρι ,πρωτη φορά μου το είπε κάποιος που πουλάει χρόνια ψάρια,το βάζω σε όλα τα ψάρια που θα μαγειρέψω,είναι πολυ ωραίο.Πολύ χάρηκα την άφιξη του δέματος ,πραγματικά μόνο λογαριασμούς παίρνουμε ,νισάφι πιά,φιλάκια κι απο μένα.
Ο χρήστης gwgoyla είπε…
Πεντανοστιμο και υγειινοτατο το φαγητο σου Νελλη,μας αρεσει πολυ...μπραβο και για το δωρακι σου,παντα τετοια!
Καλη εβδομαδα σου ευχομαι φιλια!!!
Ο χρήστης confusedmind είπε…
Από τα πιο υγιεινά φαγητά! Δεν τρελαίνονται τα παιδιά μου αλλά το επιβάλλω.
Συγχαρητήρια για το δώρο σου! Πάντα τέτοια!
Καλή εβδομάδα...Φιλάκια!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Σ ευχαριστώ Γωγώ για τις ευχές ,καλη εβδομάδα να έχουμε,φιλιά κι απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Αχ αυτό να μην αρέσει ένα φαγητό στην οικογένεια είναι λίγο ζόρικο ,εύχομαι να το φάνε,σ ευχαριστώ για τις ευχές,καλη εβδομάδα και φιλάκια κι απο μενα.
Ο χρήστης DIMI είπε…
Συγχαρητήρια γιά τό δωράκι σου!Αυτήν τήν σούπα τήν έφτιαχνα στήν μητέρα μου!Της άρεσε πάρα πολύ!!Νάσαι καλά φίλη μου!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!
Ο χρήστης Eri είπε…
αγαπημένο το φαγάκι σου Χρυσούλα μου, τρελαίνομαι για ψαρόσουπα και αν και ακόμη κάνει ζέστες, θα την φτιάξω την σουπίτσα σου αυτη την εβδομάδα.
Συγχαρητήρια και για το δωράκι, πράγματι είναι πολύ ωραίο!
φιλιά πολλά!
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ Δημητρα μου,και μενα μου αρέσει πολύ.Να είμαστε όλοι μας καλά πάντα,και να περνάμε όσο γίνεται καλύτερα,φιλάκια πολλά και δικά μου.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναι φτιάξτην Ερη μου κι εδώ ζέστη είχε και τη φάγαμε μια χαρά,είναι ελαφριά ,σ ευχαριστώ ,ναι είναι πολύ όμορφο το δωράκι,φιλιά και απο μενα.
Ο χρήστης Αλιονα είπε…
Γλυκια Νελι, τι νοστιμη συνταγη! Χαιρομαι που σου αρεσει το δωρακι σου! Σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου! Πολλα φιλακια!
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλό μεσημέρι μικρό και όμορφο,πάρα πολύ ωραίο το τετραδιό σου,το χάρηκα πολύ,θα γράφω μέσα τις συνταγές μου,να είσαι πάντα καλά ,καλή Σχολική χρονιά.
Ο χρήστης Kitchen Stories είπε…
Εγώ γιατί δεν έφαγα απ΄αυτό?
Καλά, καλά ξέρω. Θα μπει στη λίστα!

Ζ.
Ο χρήστης Μαργαριτα είπε…
Λατρευω μπακαλιαρο σε ολες του τις μορφες!!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Το φάγαμε γρήγορα και δεν πρόλαβες,χχαχαχαχ θα το βάλω ναι κι αυτό.
Ο χρήστης Neli είπε…
Και εγώ πολύ μου αρέσει οπως και να είναι.Συμφωνώ μαζί σου.
Τώρα σύνδεσα εσένα με τη Neli!!
Γειά σου Χρυσούλα!
Νόστιμη η σουπίτσα σου.
Φιλιά.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλώς ήρθες Στέλλα μου , θα τα λέμε φιλάκια πολλά και απο μένα.

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …