Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Διακοσμητικά κεριά.

 Με τη σημερινή ανάρτηση θυμήθηκα τη γιαγιά μου και μια παροιμία που έλεγε."Στον πρασά ,πράσα δεν μπορείς να πουλήσεις "Ε κάπως έτσι αισθάνομαι κι εγώ ,ότι κομίζω γλαύκαν εις Αθήνας ,για να θυμηθούμε και την τόσο όμορφη μας γλώσσα.Τέλος πάντων αρκετά είπα,στο θέμα τώρα.                                                                                                                       Τόσο καιρό τη μπλογκογειτονιά έχω δει ένα σωρό ωραίες κατασκευές πραγματικά αριστουργήματα.Θυμήθηκα κι εγώ ότι κάποια στιγμή στο σχολείο μας είχαν μάθει να κάνουμε κεριά από παλιά  κεριά με τη μέθοδο του λιωσίματος και να τα ξανακάνουμε καινούρια.Ψάξτε λοιπόν να βρείτε μπουκάλια πλαστικά με λίγο παράξενο σχήμα και ότι απομεινάρι κεριού έχετε.

Λιώστε τα κεριά και αφού κρυώσει ελαφρά το μείγμα γεμίστε σιγά σιγά τα μπουκάλια με το λιωμένο κερί ,μερικές φορές μπορεί να έχετε και ατυχήματα αν το πλαστικό του μπουκαλιού είναι μαλακό.Σε κάθε μπουκάλι βάζετε μια οδοντογλυφίδα για να στερεώσετε το φιτίλι του κεριού.



 Αφού τα γεμίσετε τα αφήνετε τελείως ακίνητα κάπου για να παγώσει το κερί,μπορεί κρυώνοντας το κερί να κατεβαίνει η στάθμη του .Τότε λιώνετε ξανά λίγο κερί και συμπληρώνετε ,μπορεί να χρειαστεί μερικές φορές να το κάνετε αυτό.Μετά από δυο με τρεις μέρες βγάζετε προσεκτικά το πλαστικό κόβοντάς το με μαχαίρι  κοφτερό.



Ακολουθεί το στόλισμα των κεριών με ότι κορδέλα και λουλουδάκι σας έχει μείνει από τις πολλές μπομπονιέρες που σίγουρα πέρασαν κατά καιρούς από τα χέρια σας.

Εδώ το ένα επειδή είχε σχήμα χειροβομβίδας το στόλισα με τριανταφυλλάκια  για να το γλυκάνω λίγο και το τελευταίο είναι πιο παλιό ,απλά το είχα και θέλησα να σας το δείξω.Για να προσθέστε χρώμα αν το κερί σας είναι άχρωμο  βάζετε στο λιώσιμο λίγη μπογιά από αυτή που βάφετε τα αυγά το Πάσχα και για να έχει άρωμα επιστρατεύετε τη βανίλια που χρησιμοποιείτε στα γλυκά σας ,θα έχετε πολύ καλά αποτελέσματα.

Σχόλια

Ο χρήστης wild rose είπε…
Πανέμορφα έγιναν,Neli!Τώρα που μας έδειξες πως γίνονται θα προσπαθήσω κι εγώ να ανακυκλώσω τις χρησιμοποιημένες λαμπάδες.
Πολλά φιλάκια!
Ο χρήστης DIMI είπε…
Εγιναν,καταπληκτικά Νέλλη μου!!Μπράβο σου!!Είσαι πολύ χρυσοχέρα φίλη μου!!Καλό μεσημέρι!
Ο χρήστης Neli είπε…
Σ ευχαριστώ ,πέρασα ωραία φιτάχνοντας τα γιατί με πηγαν πίσω στα σχολικά χρόνια,ναι είναι ωραίος τρόπος να ανακυκλώνεις κεριά και να χρησιμεύουν τόσο σε σένα όσο και για μικροδωράκια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σ ευχαριστώ dimi μου,και με τιμά να με λες χρυσοχέρα εσύ που ότι κάνεις ειναι πάντα πολύ όμρφο,καλό απόγευμα.
Ο χρήστης luci είπε…
Que velas lindas adorei a dica das garrafinhas beijos
Ο χρήστης grEAT είπε…
μα τι ομορφα που ειναι! μπραβο σου.
ειρηνη
Ο χρήστης me (maria) είπε…
Φαντάζομαι πόσο όμορφα θα μυρίζουν με τη βανίλια...πάρα πολύ όμορφα τα κεριά σου!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Muito obrigado por sua amizade tipo palavras,
Ο χρήστης Neli είπε…
Σ ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου ,νάσαι καλά θυμήθηκα τα σχολικά μου χρόνια,καλό βράδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Πάρα πολύ ωραία μυρίζουν σαν γλυκάκι , σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,καλό βράδυ.
Ο χρήστης confusedmind είπε…
Καλησπέρα!! Πολύ ωραία ιδέα για τις λαμπάδες. Δεν θυμάμαι να μου έμαθαν ποτέ στο σχολείο αυτή την κατασκευή. Αλλά μην δίνω στεγνά και τους δασκάλους μου...έχω και μικρή απώλεια μνήμης!
Ο χρήστης παπατζηλακη αντιγονη είπε…
καταπληκτικη ιδεα και πολυ δημιουργικη,θα ηταν και ενα πολυ ωραιο δωρο να το δωσεις σε καποιον...
Ο χρήστης frida είπε…
πολυ ωραια τα κερακια σου neli θα προσπαθησω να τα κανω και εγω αλλα δεν νομιζω να τα κανω τοσο ωραια οσο εσυ
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλημέρα δεσποινίς μου ,ναι είναι πολύ καλή ιδέα για δωράκι, πιο πολύ γιατί είναι κάτι που αφου το φτιάξεις μόνος σου θα το χαρείς και αυτός που θα το πάρει θα σκεφθεί ότι αφιέρωσες χρόνο για να του το φτιάξεις,φιλιά πολλά και γλυκά.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλημέρα Παρασκευή ,ίσως δεν τη μάθατε ,σχετικά με την απώλεια μνήμης άσε είναι ένα θέμα που οι περισσότεροι το έχουμε,φιλάκια πολλά.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλημέρα φιλενάδα,μια χαρά θα τα κάνεις,εσύ θα βάλεις και πλεκτά λουλουδάκια,φιλάκια.
Ο χρήστης Effie's Sweet Home Designs είπε…
Πολύ ενδιαφέρουσες οδηγίες!!!!!!!!
Ευχαριστούμε!!!!!!!!!!!!
Φιλάκια!!!!!!!!!!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Νάσαι καλά Έφη μου ,ελπίζω να φάνηκαν και εύκολες για να κάνει και κάποιος κεράκια,καλό βράδυ φιλάκια.
Ο χρήστης Lydia Plain είπε…
Απίστευτη ιδέα!! και για δωράκι είναι ο,τι πρέπει!! ^_^
Ευχαριστώ για την ανάρτηση <3
Καλό απόγευμα!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλησπέρα Lydia σ ευχαριστώ ,ναι για δωράκι και είναι κάτι που το φτιάχνεις μόνος και έχει άλλη αξία και δε δινεις και καθόλου χρήματα,καλό μας βράδυ ,φιλιά.
Ο χρήστης Marie είπε…
Έγιναν πολύ όμορφα!!! Φιλάκια πολλά!

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …