Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 κούπα χλιαρό νερό
3  κουταλιες ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει , περίπου ένα κιλό αλλά η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε μαλακια ούτε σφιχτή για αυτό όσο αλεύρι περισσέψει το κρατάμε για το άνοιγμα των φύλλων.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Περίπου ένα κιλό κολοκύθα η ένα μέτριο κολοκύθι κίτρινο
3,5 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκια κανέλα
1κουπα καρύδια χοντροκομμένα
Μισή κούπα σταφίδες
1 φλυτζανα ελαιόλαδο
1 φλυτζανα καλαμποκελαιο.


Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχετε τη ζύμη όπως είπαμε. Κόβετε τη ζύμη σε μπαλάκια τη ζύμη και την αφήνετε να φουσκώσει περίπου μισή ώρα για να ανοίγουν καλά τα φύλλα. Επίσης όταν τα ανοίγετε στο αλεύρι ανακατεύετε και λίγο νισεστε για να ανοίγουν πιο εύκολα. Μέχρι να φουσκώσουν λίγο τα φύλλα ετοιμάζετε τη γέμιση. Τρίβετε το κολοκύθι σε τρίφτη και το πατάτε να φύγουν τα πολλά υγρά του και ρίχνετε τη ζάχαρη τα καρύδια τις σταφίδες την κανέλα και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. …

Χοιρινό πρασοσέλινο

 700 γραμμάρια κρέας χοιρινό,καλύτερα να έχει λίγο παχάκι,7 πράσα,1 σέλινο με ρίζα,1 κρεμμύδι,1 καρώτο,2 λεμόνια,μαϊντανό,αλάτι ,πιπέρι, κόλιανδρο,1 ποτηράκι κρασιού λάδι,ένα ποτηράκι κρασιού κρασί άσπρο,νερό ,μια κουταλιά της σούπας γεμάτη αλεύρι.
 Πλένετε το κρέας και το βάζετε σε μια κατσαρόλα.
 Βάζετε το αλάτι ,το πιπέρι ,το κρεμμύδι και το κόλιανδρο.Το αφήνετε να κοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
 Καθαρίζετε τα πράσα και τα κόβετε μεγαλούτσικα κομμάτια.Καθαρίζετε τη ρίζα από το σέλινο και αφού το πλύνετε κόβετε τη ρίζα σε φετάκια και τα φύλλα όχι πολύ ψιλοκομμένα.Κόβετε και το μαϊντανό, και το καρώτο και αυτό σε φετάκια.
 Όταν κοκκινίσει το κρέας  και μαραθεί καλά το κρεμμύδι,το σβήνετε με το κρασί,και αφου πάρει μια δυό βράσεις
 ρίχνετε νερό όσο να σκεπαστεί το κρέας.Το βράζετε μέχρι να σωθεί το νερό, δοκιμάζετε με το πιρούνι αν δεν έχει μαλακώσει το κρέας συμπληρώνετε ακόμη λίγο νεράκι.
Ρίχνετε μέσα τα λαχανικά και το χυμό από τα δύο λεμόνια.Αφού πάρουν έτσι μια δύο βράσεις ρίχνετε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά.Δεν ανακατεύετε την κατσαρόλα με κουτάλι,απλά την κουνάτε για να μη διαλυθούν τα πράσα.Βράζετε το φαγητό για μισή περίπου ώρα να μαλακώσει το καρώτο και η ρίζα του σέλινου.Η φωτιά καλύτερα να μην είναι πολύ δυνατή.Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό βγάζετε το ζουμί και αφού το βάλετε στο μπλεντεράκι το χτυπάτε για λίγο με το αλεύρι και το ξαναρίχνετε στο φαγητό.

Το φαγητό αυτό κανονικά θέλει αβγολέμονο ,αλλά εμένα δε μου πολύ αρέσει και για αυτό το κάνω έτσι.Το συνοδεύετε με κρασί άσπρο και φέτα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης Charalampidou Elpida είπε…
Τέλειο!!!!Από τα φαγητά που αγαπάω πολύ!!!!
Είναι πεντανόστιμο!!!!φιλάκια!!!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Εμένα τα πράσα δε μου αρέσουν μαγειρεμένα αλλά είναι το αγαπημένο του συζυγου,βάζω λίγο παραπάνω σέλινο και σώζεται η κατάσταση χααχαχαχα,σε ευχαριστώ για τα καλα σου λόγια Ελπίδα μου,φιλάκια πολλά και απο μένα.
Ο χρήστης ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε…
καλημέρα και καλή Κυριακή
χμμ ενδιαφέρον μου ακούγεται και νοστιμούλι
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλημέρα Δελφινάκι μου ,ναί είναι ένα νόστιμο πιάτο δοκίμασε το αύριο που είναι Κυριακή.Φιλιά.
Ο χρήστης gwgoyla είπε…
Νελλη πεντανοστιμο παραδοσιακο μαμαδιστικο φαγητο να γλυφεις τα δαχτυλα σου...γεια στα χερια σου.
Καλη Κυριακη να εχεις!!!
Ο χρήστης oldthings είπε…
Φαίνεται εύκολο και πεντανόστιμο !
Το μαγειρεύω με ντομάτα και όχι με λεμόνι !
Θα το δοκιμάσω !
Ο χρήστης Ροδανθη είπε…
Καλημέρα Νέλλη μου,τέλειο το φαγητό σου απ΄τα αγαπημένα μας.Του άντρα μου του αρέσει με άγρια χόρτα αλλά εγώ βάζω και πράσο μαζί το γλυκαίνει περισσότερο.Να είσαι καλά καλή Κυριακή φιλιά!!!!
Ο χρήστης Nasia είπε…
τέλειο!!τρελαίνομαι γι αυτό το φαγητό!!!κι εμενα δεν μου τοσοαρέσει το αβγολεμονο,οπότε μου εδειξες πολύ ωραιο τροπο!
καλημέρα!
Ο χρήστης fotolabida maria είπε…
ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ ..ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΟ ΦΑΓΑΚΙ ΣΟΥ ΝΕΛΛΗ ΜΟΥ!!!!!ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!!!!ΤΕΛΕΙΟ!!!ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!!ΦΙΛΙΑ!!!!
Ο χρήστης myStickland είπε…
Εχω να φτιάξω αυτό το φαγητό απο τα Χριστούγεννα!!
Τέλειο κυριακάτικο γεύμα,το προτιμω με σέλινο μόνο και μπόλικο λεμονάκι:):)
Καλή μας όρεξη!!!
Φιλάκια:)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ νόστιμο κ εύκολο φαίνεται κ αυτό!!!! Μου αρέσουν όλα τα υλικά εγώ ίσως να έβαζα κ λίγη πατάτα...
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλη Κυραική Γωγώ μου ,ναί είναι ωραίο για Κυριακατικο φαγάκι,σε ευχαριστώ πολύ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Είναι και νόστιμο ,και πολύ εύκολο ,δοκίμασε το με λεμόνι θα σου αρέσει σίγουρα,καλή Κυριακή.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλό μεσημέρι Ροδάνθη μου,και του δικού συζυγου του αρέσει πολύ, με άγρια χόρτα θα είναι πολύ νόστιμο,καλη Κυρακή να έχουμε,φιλιά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟ ΤΡΩΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΓΩ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΙΣΟΥ ΝΟΣΤΙΜΟ
Ο χρήστης Neli είπε…
Μου άρεσε πολύ η λέξη τοσοαρέσει,τέλεια τη βρηκα,λοιπόν αν δε θες το αυγολέμονο είναι πολυ καλή εκδοχή αυτή ,εγω την κάνω σε ότι μπορώ να το αποφύγω.Καλό μεσημέρι.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλή Κυριακή Μαρία,ναί είναι ωραίο για Κυριακή νομίζω.Να περνάς κι εσύ όμορφα,φιλιά.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλή μας όρεξη,χαχαχχα είδες που στο θύμισα?Και μένα μου αρέσει πιό πολύ το σέλινο απο το πράσο γι αυτό βαζω λίγο παραπανω,φιλάκια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Είναι και εύκολο και νόστιμο ,και η εκδοχή με πατάτα μέσα και μένα μου ακούγεται ωραία γιατι τρελαινομαι για τις πατάτες,φιλάκια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Δεν το έχω φτιάξει ποτέ με ντομάτα ,θα το δοκιμάω όμως για την εμπειρία της γεύσης,καλή Κυριακή να έχεις.
Ο χρήστης DIMI είπε…
Καλημέρα Νέλη!Πολύ ωραία η συνταγή σου!Μού αρέση πού έβαλες καί τό πράσο!Καλή Κυριακή!!Φιλάκια!
Ο χρήστης grEAT είπε…
καλημερα νελη
ωραιο φαγητο, μου αρεσει πολυ, αλλα με πρασα δεν το εφιαξα ποτε. αλλα καθε χρονο τουλαχιστον μια φορα το φιαχνω και μαλλον θα το δοκιμασω ετσι.

καλο απογευμα
φιλακια
ειρηνη
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλό μεσημέρι Δημητρα μου,σε ευχαριστώ πολυ,καλη Κυριακή να έχουμε,φιλάκια και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλό μεσημέρι Ειρήνη μου,εγω πάντα έτσι φτιάχνω αν και το πρασο μου αρέσει πιο πολύ ωμό,δοκιμασέ το και έτσι ,καλό υπόλοιπο Κυριακης ,φιλιά πολλά.
Ο χρήστης Effie's Sweet Home Designs είπε…
Πεθαίνω για αυτό το φαγητό!!!!!!!!!!!!
Καλή εβδομάδα!!!!!!!!!!!!!Φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ο χρήστης Pinelia είπε…
Το έχω φάει και είναι καταπληκτικό!Τελικά αλήθεια λένε πως η μαγειρική δεν τελειώνει ποτέ!Καλό απόγευμα!Φιλάκια!
Ο χρήστης Eri είπε…
Υπέροχη η εκδοχή σου Χρυσούλα μου, είναι πολύς κόσμος που δεν τρώει το αυγολέμονο. Τέλεια λύση! Φιλάκια πολλά!
Ο χρήστης Christa Mavropoulou είπε…
τέλειο χειμωνιάτικο φαγητό!!!!Και πάντα με πάρα πολύ όμορφη παρουσίαση-)))
πολλά φιλιά(συμπτωματικά έβαλα το ίδιο φόντο με σένα)....πειράζει?-)))
Ο χρήστης Neli είπε…
Τελικά μάλλον αρέσει σε πολλούς αυτό το φαγητό,καλη εβδομάδα και φιλια πολλά.
Ο χρήστης Neli είπε…
Η μαγειρική Πινελίτσα μου δεν τελειώνει γιατί ο καθένας απο μας προσθέτει τη δική του πινελιά και εκδοχή,νάμαστε όλοι καλά να της δίνουμε ο καθένας κάτι απο μας,φιλάκια και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Και έγώ τη βρήκα καλή και νόστιμη αυτή τη λύση και την εφαρμόζω όπου μπορώ και δεν υστερεί και σε νοστιμιά,φιλάκια πολλά και απο μένα.
Ο χρήστης Irma είπε…
Καλησπέρα Νέλη! Ωραία παραλλαγή το πράσο μου αρέσει πολύ! Επίσης το να το χτυπήσω στο μουλτι με αλεύρι, θα το δοκιμάσω σίγουρα!! Καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα!
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναι είναι λίγο Χειμωνιάτικο χαχαχα εμ Οκτωμβρης και ο καιρός έχει Άνοιξη.Και γιατί να πειράξει το ίδιο φόντο? Μια χαρά είναι και τα δύο ,εξαλλου φόντο είναι το αλλάζουμε όποτε θέλουμε και ανάλογα με τη διαθεση μας,μην αγχώνεσαι ,πολλα φιλιά και απο μένα.Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια σχεικά με την παρουσίαση του φαγητού ,νάσαι καλά.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλησπέρα Ιρμα,ναι έτσι δε χρειάζεται να το χτυπάς πολύ ώρα και δεν αφήνει σβόλους καθόλου,καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι μας.
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Νελάκι μου εμένα με αυγολέμονο μου αρέσει αυτό το φαγάκι, αλλά αν νομίζεις ότι θα περιφρονήσω το δικό σου, έχασες!
Το πρασοσέλινο συνδυάζει τόσο νόστιμες γεύσεις, που το τρώω με κλειστά μάτια!
Φιλιά!
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναι δοκιμάσε το αν θες και έτσι εμενα μου αρεσει καντο και πες μου,αφου σου αρέσει πολυ το πρασοσέλινο θα το φας και έτσι ,φιλια πολλα καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης confusedmind είπε…
Καλησπέρα φίλη μου!!
Μμμμ από τα αγαπημένα μου και βρήκα κοινό μαζί σου στην γεύση!
Δεν το θέλω και εγώ αυγοκομμένο.
Στην συνταγή τα έβαζα όλα που λες, εκτός από το κρασί και το κολίανδρο. ΔΕν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κολίανδρο. Δεν έχω ιδέα τι γεύση δίνει.
Καλή εβδομάδα! Φιλάκια!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλημέρα φιλενάδα μου,να που έχουμε το ίδιο γουστο αυτή τη φορά,ο κόλιανδρος είναι ένα πολύ ωραίο μπαχαρικό και πάει πολυ καλα με το χοιρινό κρέας,εγω το βάζω και στην τηγανιά έχει πολύ ωραία μυρωδια,και σε συνδιασμό με το κρασί γίνεται το κρέας πιό νόστιμο,καλη μας εβδομάδα ,φιλάκια.
Ο χρήστης Ειρήνη Ε. είπε…
Ωραίο, παραδοσιακό, χειμωνιάτικο φαγητο, το χοιρινό πρασσοσέλινο, Νέλη. Από τα αγαπημένα γιορτινά φαγητά (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά), της οικογένειας. Εμείς το θέλουμε αυγοκομμένο, για πιο δεμένη σάλτσα. Και με το αλευράκι όμως μια χαρά έδεσε, λύση για όσους δεν θέλουν την γεύση του αυγού στο φαγητό.
Καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ είπε…
Neli μου απο τα αγαπημένα μου φαγητά και με αυγολέμονο και χωρίς. Απόλυτα γευστικό και θρεπτικό!Θα το δοκιμάσω με κόλιανδρο την επόμενη φορά, ωραία ιδέα!
Φιλιά πολλά!
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναι είναι καθαρά Χειμωνιάτικο φαγητό,ναι και με αλεύρι μια χαρά δένει και είναι πολυ καλή λύση,για μας που δε μας αρέσει ,εγω μόνο σε σούπες το βάζω το αυγολέμονο και οχι παντα σε όλες.Καλή μας εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Τελικά ανακάλυψα ότι σε πολυ κόσμο αρέσει αυτό το φαγητό,εγω βάζω κόλιανδρο και όταν κάνω το χοιρινό σε τηγάνι ,αφήνει ωραίο αρωμα και γεύση στο κρέας,φιλιά πολλά και απο μένα.
Ο χρήστης Kitchen Stories είπε…
...κι αφού είχα γράψει ένα σωρό κοσμητικά επίθετα γι αυτό το περιποιημένο πιάτο σου (το οποίο θα φτιάξω), πάνω που πατάω "δημοσίευση", κόβεται η σύνδεση...
Απ΄ότι βλέπω δεν το πήρε το σχόλιο.

Φιλιά κουρασμένα, όμως, σου στέλνω!
Ζ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Δεν πειράζει φιλενάδα μου ,μονο που μου στέλνεις φιλιά έστω και κουρασμένα μου φτάνει,να μου προσέχεις τη Ζαμπία,φιλάκια και απο μένα πολλά πολλά.
Ο χρήστης MaRia'S LiFeTiMe είπε…
Καλημερα!Το πιο αγαπημενο μου φαι απο μικρο παιδι με αυγολεμονο η οχι!!!Εγω το κανω και με baking powder,δενω τη σαλτσα και με μπολικο λεμονι και γινεται παντα ωραιο.Neli,δεν σε ξεχασα,απλως τις αναρτησεις μου τις κανει η κορη μου και δεν εχει πολυ χρονο ν'ασχοληθει.Θα το παρω το βραβειακι και σ'ευχαριστω που με θυμηθηκες.Καλο μηνα,φιλια!!!!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλημέρα Μαρακι ,ωραία και αυτη η εκδοχη με το μπαίκιν παουντερ,δεν πειράζει καλή μου,νασαι καλά και να χαρείς και το βραβειάκι σου, να χαιρεσαι και την κορούλα σου,καλό μας μήνα,φιλιά πολλά.
Ο χρήστης joanna είπε…
Τελειο φαγητό!! Αντε απο σημερα ν αρχισουν και τα κρυα να το κανουμε!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναι επιτελους κρύο,εμεις το φάγαμε και με ζέστη ,μια χαρά ηταν χαχαχαχχα ,καλημερούδια σου,φιλιά.
Ο χρήστης SPYRIDOULA είπε…
Φαίνεται τέλειο!!!θα το δοκιμάσω σύντομα!!!Φιλάκια πολλά!!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλό απόγευμα Σπυριδούλα μου ,φτιάξτο και πες μου ,φιλάκια πολλά και απο μένα.

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …