Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Γαρίδες με ρύζι πικάντικο

Πιάτο με γαρίδες και πιλάφι λιγο καυτερό και σερβιρισμενο με δυο φετες πιπερια και κλωναρι μαιντανο
 500 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες(όσο πιο μεγάλες είναι οι γαρίδες τόσο πιο καλά),1 κρεμμύδι,μια πιπεριά Φλωρίνης από βάζο (είναι πιο πικάντικη),μαϊντανό,μισή πράσινη καυτερή πιπεριά,αλάτι πιπέρι,λάδι ένα ποτηράκι μικρό του κρασιού,μια κούπα ρύζι,μισό καρολίνα και μισό κίτρινο(γίνεται πιό νόστιμο έτσι),νερό,2 ώριμες μέτριες ντομάτες.
 Πλένετε τις γαρίδες και τις βάζετε να στραγγίσουν και να φύγουν τα νερά.
 Κόβετε το κρεμμύδι ,τις πιπεριές και τον μαϊντανό.
 Καθαρίζετε και πλένετε το ρύζι,περνάτε και τη ντομάτα από το μπλεντεράκι.
Τα  ρίχνετε όλα μαζί στην κατσαρόλα να μαραθούν λίγο και να πάρουν μερικές βράσεις.Ρίχνετε το ρύζι ,τη ντομάτα και συμπληρώνετε λίγο νερό ίσα να σκεπαστεί  το ρύζι.
Βράζετε  μέχρι να δείτε ότι φουσκώνει το ρύζι,περίπου 5-7 λεπτά και μετά κλείνετε το καπάκι και αφήνετε να ρουφήξει το ρύζι τα υπόλοιπα υγρά.
Αν θέλετε όταν το σερβίρετε ρίχνετε λίγο κεφαλοτύρι από πάνω,η το συνοδεύετε με φέτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!