Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Γαρίδες με ρύζι πικάντικο

 500 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες(όσο πιο μεγάλες είναι οι γαρίδες τόσο πιο καλά),1 κρεμμύδι,μια πιπεριά Φλωρίνης από βάζο (είναι πιο πικάντικη),μαϊντανό,μισή πράσινη καυτερή πιπεριά,αλάτι πιπέρι,λάδι ένα ποτηράκι μικρό του κρασιού,μια κούπα ρύζι,μισό καρολίνα και μισό κίτρινο(γίνεται πιό νόστιμο έτσι),νερό,2 ώριμες μέτριες ντομάτες.
 Πλένετε τις γαρίδες και τις βάζετε να στραγγίσουν και να φύγουν τα νερά.
 Κόβετε το κρεμμύδι ,τις πιπεριές και τον μαϊντανό.
 Καθαρίζετε και πλένετε το ρύζι,περνάτε και τη ντομάτα από το μπλεντεράκι.
Τα  ρίχνετε όλα μαζί στην κατσαρόλα να μαραθούν λίγο και να πάρουν μερικές βράσεις.Ρίχνετε το ρύζι ,τη ντομάτα και συμπληρώνετε λίγο νερό ίσα να σκεπαστεί  το ρύζι.
Βράζετε  μέχρι να δείτε ότι φουσκώνει το ρύζι,περίπου 5-7 λεπτά και μετά κλείνετε το καπάκι και αφήνετε να ρουφήξει το ρύζι τα υπόλοιπα υγρά.
Αν θέλετε όταν το σερβίρετε ρίχνετε λίγο κεφαλοτύρι από πάνω,η το συνοδεύετε με φέτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!


Σχόλια

Ο χρήστης oldthings είπε…

Νέλλη μου , είναι κάπως αργά και μας ανοίγεις την όρεξη !(όχι ότι είναι και κλειστή !).Τέλεια και εύκολη μου φαίνεται . Μοναδικός ο τρόπος που παρουσιάζεις τις συνταγές !
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλως την,ναι κάπως αργά μου βγήκε χαχαχαχα.Και μένα το ίδιο ανοιχτή είναι Ολυμπία μου,πολύ εύκολη συνταγή και άν σου αρέσει και λίγο το καυτερό θα την βρείς υπέροχη,καλό ξημέρωμα.
Ο χρήστης ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε…
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.. Ρυζι μου αρέσει το τρώω , γαρίδες όμως δεν έφαγα ποτέ μου..
Ο χρήστης Lila Xagorari είπε…
Τα θαλασσινά τα λατρεύω.......καλή εβδομάδα!!!
Ο χρήστης Ερμιόνη είπε…
Καλημέρα Νέλη και καλή εβδομάδα!
Έχω αδυναμία στα πικάντικα πιάτα, οπότε το δικό σου που είναι και γεμάτο λαχανικά είναι πολύ του γούστου μου!
Φιλιά!
Ο χρήστης confusedmind είπε…
Καλημέρα φιλενάδα και καλή εβδομάδα να έχουμε!
Δεν τρώω τις γαρίδες, αλλά κάποιος εδώ μέσα τρελαίνεται για αυτές! Ο επίσημος δοκιμαστής των περισσότερων συνταγών σου!!
Χθες το απόγευμα έφτιαξα δεύτερη φορά τα σοκολατάκια σου..καθώς ήταν και οι φίλοι των παιδιών, μέχρι τα ξημερώματα που έκατσαν δεν άφησαν ούτε ένα!!
Να μαστε καλά στις γιορτές τώρα θα τους φτιάξω πάλι :)) Φιλάκια πολλά!!
Ο χρήστης sundayspoon είπε…
Πολύ γευστικό πιάτο και με υλικά που συνδυάζονται υπέροχα μεταξύ τους! Μου βάζεις ιδέες...
Καλή εβδομάδα!
Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ είπε…
Νέλη μου πάρα πολύ ωραία πρόταση, μας αρέσουν οι γαρίδες!!!!
Φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα!!!
Ο χρήστης Effie's Sweet Home Designs είπε…
Νέλη μου καλή εβδομάδα!
Τι όμορφη λαμπρίτσα είναι αυτή στον κένσορα!!!!!!!!!!!
Οι γαρίδες σου τέλειες!!!!!!!!!!Σε παρακολουθω και στο facebook!!!!!!!!!
Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!!!!
Ο χρήστης Penelope είπε…
Από τους αγαπημένους και σε μένα συνδυασμούς (αν και όχι του πολύ καυτερού στην γεύση) τούτο το πιάτο καλή μου Νέλη. Γειά στα χέρια σου.
Ο χρήστης Dinah είπε…
mmm...yummy!
Ο χρήστης Αρμονία είπε…
Λες και ήσουν μέσα στο μυαλό μου.Σκεφτόμουν για αύριο να φτιάξω κάτι σε ψάρι ή θαλασσινά.Μια χαρά μου η συνταγή σου!Θα σου πω εντυπώσεις, αύριο βράδυ!Φιλάκια!
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Πικάντικο και υπέροχα νόστιμο το φαγάκι σου Νέλλη μου, από αυτά που είναι απολύτως του γούστου μας!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Ο χρήστης DIMI είπε…
Πολύ νόστιμη συνταγη Νέλλη μου!!Μού αρέσουν πολύ οι γαρίδες!Θά τήν δοκιμάσω!Καλή εβδομάδα!Φιλάκια!!
Ο χρήστης Eri είπε…
Πολυ ωραίο το φαγάκι σου Χρυσούλα μου, μου αρέσει πολύ!
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλησπέρα και καλή εβδομάδα.Ε γουστα είναι αυτά πολύς κόσμος δεν τρώει τα θαλασσινα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Και εγώ το ίδιο ότι είναι μέσα στη θάλασσα και τρώγεται μου αρέσει,καλη εβδομάδα να έχουμε ολοι μας.
Ο χρήστης Neli είπε…
Χαίρομαι Ερμιόνη,και μένα μου αρέσουν τα πικάντικα πιάτα και αυτό όντως ήταν αρκετά αλλά νόστιμο,φιλιά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλησπέρα φιλενάδα καλη εβδομάδα ναι ,χαίρομαι που έχω ένα δοκιμαστή της μαγειρικής μου,θα του αρέσει σίγουρα το πιάτο είναι νόστιμο αρκετά και αν του αρέσουν και τα καυτερά θα ενθουσιαστεί.Αυτά τα σοκολατάκια όντως τρογωνται χωρίς να τα καταλάβεις,δεν τα πολυφτιάχνω γιατί πάω έρχομαι και τρώω όταν τα έχω,για τις γιορτές θα βάλω και μελομακάρονα ,και αυτά είναι πολύ νόστιμα ,φιλάκια πολλά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναί έτσι νομίζω κι εγώ οτι ταιριάζουν καλά,για φτιάξτο και πες μου σε παρακαλώ εντυπώσεις....Καλή μας εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ελένη μου είναι όντως ένα νόστιμο πιάτο ,κατα τα δικά μου γούστα βέβαια,αν το δοκιμάσεις πες μου κι εσύ.Φιλιά πολλά και απο μένα και καλή εδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναί εχει όντως πλάκα αυτή η πασχαλίτσα, σε ευχαριστώ που με παρακολουθείς,πολλά φιλιά και απο μένα και καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε συχαριστώ Πηνελόπη μου,μου αρέσει το ρύζι με όλα τα θαλασσινα νομιζω πάνε πολυ οι γεύσεις,εμένα πάλι μου αρέσουν τα καυτερά πιάτα.Καλό βράδυ καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Τhanks Dinah,many kisses ,goodniht.
Ο χρήστης Neli είπε…
Xαίρομαι που σου έδωσα ιδέα ,εσύ όμως μας έχεις δώσει τις ομορφότερες για τις γιορτινές μέρες,αν τη φτιάξεις τη συνταγή πες μου αν σας άρεσε,φιλάκια και απο μένα.
Ο χρήστης Μαρία Έλενα είπε…
Φαίνεται πεντανόστιμο
Φιλάκια ...
Ο χρήστης Neli είπε…
Χαίρομαι που είναι σύμφωνα με τα γούστα σας,καλή μας εβδομάδα,φιλιά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναί είναι νόστιμη αλλά λίγο πικάντικη ,αν τη δοκιμάσεις πες μου άν σου άρεσε τελικά,καλή μας εβδομάδα και φιλάκια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ Έρη μου,είναι απλό και νόστιμο,καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναί είναι αρκετά ,φιλιά και καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Pinelia είπε…
Θα πω απλά ότι χτες το διάβασα της μαμάς μου και σήμερα το μαγειρεύει!Πρέπει να είναι τέλειο!Ευχαριστούμε πολύ!
Ο χρήστης Katrina είπε…
Νελλακι φαινεται πεντανοστιμο!!!!!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Α ,ωραία να ξαναπεράσεις να μου πεις αν σας αρεσε τελικά,θα μου πείς εσυ,να εισαι καλα κι εγω ευχαριστώ που το μαγειρευετε.
Ο χρήστης Neli είπε…
Kατρίνα,είναι αλλα λίγο πικάντικο,καλο βράδυ.
Ο χρήστης Αρμονία είπε…
Επανέρχομαι για να σου πω ότι η συνταγή σου έδρεψε δάφνες, ακόμα κι από τον άντρα μου που δε πολυαγαπά τα θαλασσινά (του έβαλα μέσα όμως μπόλικη φέτα..χι..χι..!)Η συνταγή γράφθηκε στο τετράδιο συνταγών μου.Φιλάκια πολλά και καλή συνέχεια!
Ο χρήστης me (maria) είπε…
Καταγράφεται κι αυτή!!
Σε ευχαριστούμε για τις νόστιμες συνταγές..
Φιλιά πολλά!!
Ο χρήστης vasolefk είπε…
cisoy clikia moy poli omorfi i sintaci soy ca tin efarmoso filakia
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλημέρα Γιωργία μου,χαίρομαι πολύ που σας άρεσε και θα την έχεις στο τετράδιο σου,τουλάχιστον έτσι θα με θυμάσαι κάθε που τη μαγειρεύεις,φιλιά πολλά και σε σενα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλημέρα εγώ ευχαριστώ για την προτίμηση και την καταγραφή της συνταγης,φιλιά πολλά επίσης και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλημέρα ,σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,φιλιά και απο μένα.
Ο χρήστης confusedmind είπε…
Μμμμ....θέλω μια καλή συνταγή για μελομακάρονα :)
Θα την περιμένω με ανυπομονησία!

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …