Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Ρολό κιμά...καλαθάκι

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ
500 γραμμάρια κιμά,2 αυγά,1 κρεμμύδι,μείγμα μπαχαρικών για κιμά,κόλιαντρο ,αλάτι ,πιπέρι μαύρο,λάδι ,φρυγανιά τριμμένη.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
250 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος,μισή πράσινη ,μισή κόκκινη πιπεριά ,λίγα μανιτάρια κονσέρβα σε φετάκια,μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο,κέτσαπ 5 κουταλιές μουστάρδα 2 κουταλιές σούπας μισό ποτήρι ελαιόλαδο,ένα ποτηράκι κρασί άσπρο,αλάτι.
Φτιάχνετε πρώτα τη γέμιση γιατί πρέπει να μείνει μερικές ώρες για να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.Ακόμη καλύτερα είναι να τα φτιάξετε μια μέρα πιο μπροστά και να τα έχετε στο ψυγείο.Κόβετε το κοτόπουλο σ κομμάτια μακρόστενα ,όχι πολύ χοντρά.Τις πιπεριές σε λωρίδες  και ρίχνετε και τα μανιτάρια.Τα ανακατευτευετε με τα μπαχαρικά και αφού ανακατέψτε την κέτσαπ μα ε τη μουστάρδα και το λάδι τα ριχνετε στο μείγμα
Ανακατεύετε τα υλικά για τον κιμά και τον ζυμώνετε.

Ρίχνετε λίγο λάδι στον πάγκο της κουζίνας  και στρώνετε τον κιμά σε ορθογώνιο σχήμα



 Βάζετε πάνω το μείγμα του κοτόπουλου.Τυλίγετε σε ρολό και μετά σε μια λαδόκολλα.Το βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου,Το ψήνετε περίπου μισή ώρα.
Το βγαζετε από το φούρνο και βγάζετε τη λαδόκολλα.Χαράζετε το ρολό να ανοίξει και το βάζετε να ξαναψηθεί.Ετοιμάζετε ένα μείγμα από κέτσαπ μουστάρδα και λάδι αλάτι και πιπέρι και αλείφετε το ρολό.Το ξανα΄βαζετε στο φούρνο στο γκριλ και το ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Το κόβετε σε κομμάτια και το βάζετε κυκλικά σε κούπα σε σχήμα καλαθάκι.

Το συνοδευετε με ρύζι η πατάτες και κρασί κόκκινο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε…
μου αρέσει αυτό το φαγητό..θα το δοκιμάσω και με τη δική σας τη συνταγή..νόστιμο μου φαίνεται..
Ο χρήστης Χρυσούλα είπε…
Το ρολό με κιμά το συνηθίζω να το φτιάχνω ...έτσι όμως δεν τόφτιαξα ποτέ....
Είμαι σίγουρη μ`αυτό που βλέπω...και μ`αυτό που διαβάζω...ότι θάναι πεντανόστιμο!
Καλή σου μέρα!
Ο χρήστης Ερμιόνη είπε…
Πολύ μου αρέσει η ιδέα της γέμισης του ρολού με κοτόπουλου και πολύ ευφάνταστη η παρουσίαση του πιάτου!
Φιλιά καλό ΣΚ!
Ο χρήστης confusedmind είπε…
Από εμφάνιση και μόνο είναι σούπερ! Πόσο μάλλον με όλα αυτά που έχει μέσα. Φτιάχνω ρολό αλλά το δικό μου είναι πολύ φτωχότερο από αυτό :) Καλό απόγευμα! Φιλάκια!!
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Eνα διαφορετικό και πολύ νόστιμο ρολό μας έφτιαξες Νέλλη μου!
Μ' αρέσει πολύ η γέμιση με κοτόπουλο που έβαλες, διαφορετικά υλικά που όμως πιστεύω θα δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!
Φιλιά!
Ο χρήστης Ελένη Φλογερά είπε…
Ρολό υπερπαραγωγή! Δεν το έχω ξαναφάει έτσι...θα το φτιάξω και ελπίζω να αρέσει στην οικογένεια.
Καλό Σαββατοκύριακο!
Ο χρήστης gwgoyla είπε…
Νελλακι δειχνει υπεροχο και πρωτοτυπο θα ελεγα...μια δοκιμη θα μας πεισει νομιζω.
Καλο Σ/Κ σου ευχομαι καλο σου βραδυ!!!
Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ είπε…
Νέλη μου πάρα πολύ ωραίο, εντυπωσιακότατο!!!!Μπράβο!
Φιλιά πολλά!
Ο χρήστης Χαρά Θ. είπε…
Αισθάνομαι την ανάγκη ν απολογηθώ γιατί διπιστώνω οτι έχω χάσει πολλές αναρτήσεις σου και δε θάθελα. Συχώρα μου την αργοπορία,γιατί μου είσαι ένα άτομο ιδιαίτερα συμπαθές και δεν δικαιολογώ την απουσία μου.
Το σημερινό σου φαγητό δεν το έχω ξαναδεί σε τέτοια εκδοχή,όπως πάντα φαίνεται λιγουρευτό.
Φιλιά Νελάκι
Ο χρήστης vasolefk είπε…
nelaki telio to fagakisoy na eisai kala kai xarika poy se vrika ....
Ο χρήστης Penelope είπε…
Συνδυασμός κρεατικών! σ' ένα ρολό. Ωραία σκέψη Νέλη και πραγματικά με τα υπόλοιπα υλικά θα βγαίνει ωραίο το τελικό αποτέλεσμα!
Και το σερβίρισμα τραβά αμέσως το μάτι :-)
Ο χρήστης Lila Xagorari είπε…
Φοβερή ιδέα!!!!!!!!! Το λιγουρεύομαι!!!!
Ο χρήστης oldthings είπε…
'Ενα ρολλό γεμάτο γεύση και νοστιμιά !
Το δικό μου έχει πάντα αυγά βρασμένα
και τα τρώνε με μισή καρδιά !
Θα το δοκιμάσω και πιστεύω ότι
θα τρελλαθούν !Μπράβο , Νέλλη !
Ο χρήστης DIMI είπε…
Πολύ νόστιμη συνταγή Νέλη μου!Ωραίος συνδυασμός γεύσεων!Ολα καλά σού εύχομαι!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!
Ο χρήστης Μαρία Έλενα είπε…
Πολύ νόστιμη συνταγή φαίνεται
Φιλάκια ...
Ο χρήστης Irma είπε…
Γειά σου Νέλη, αυτό θα είναι ωραίο και για τραπέζι, να ξεφύγω λίγο από τα συνηθισμένα που κάνω πάντα. Μ' αρέσει!!! Καλό Σαββατοκύριακο:)
Ο χρήστης Neli είπε…
Είναι πολυ νόστιμο και έχει πολλα υλικα και ωραία συνδιασμένα μεταξύ τους γευστικά.Καλό Σαββατοκύριακο Δελφινάκι.
Ο χρήστης Neli είπε…
Είναι πάρα πολύ νόστιμο και ξεφεύγει απο τα συνιθισμένα,αξίζει να το δοκιμάσεις.Καλο Σαββατοκύριακο.
Ο χρήστης Neli είπε…
Είναι όντως κάτι το διαφορετικό και πολύ νόστιμο.Φιλιά και απο μένα και καλό σου Σαββατοκύριακο.
Ο χρήστης Neli είπε…
Και απο γεύση είναι καλό και νόστιμο,γιατι εχει πολλά υλικα και σάλτσες,καλό μας απόγευμα,φιλάκια και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναι είναι λίγο διαφορετικό και εχει ωραία γεύση,φιλιά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναι είναι λίγο υπερπαραγωγη χαχααχα δίκο έχεις αλλά το αποτέλεσμα βγήκε καλό,φτιάξτο και πες μου αν το φάγαν τελικά.Καλο μας Σαββατοκύριακο.
Ο χρήστης Neli είπε…
Γωγούλα μου,αν το φτιάξεις θέλω να μου πείς εντυπώσεις,καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα,καλό απόγευμα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη μου,να εισαι καλά.Φιλιά πολλά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστω πολύ Χαρα για τα αισθήματα συμπάθειας που τρέφεις στο προσωπο μου,είναι αμοιβαία,το φαγητό είναι λίγο πρωτότυπο αλλά είναι νόστιμο,φιλιά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλως βρεθήκαμε ,Βάσω και εγώ χάρηκα.Καλό Σαββατοκύριακο.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναί είπα να κάνω μία δοκιμή και τελικά το αποτέλεσμα μου βγηκε καλό,και τα υπόλοιπα υλικά έδεσαν καλά μεταξύ τους οπότε όλα καλά.Καλό Σαββατοκύριακο.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ Λίλα,είναι νόστιμο όντως.Καλό Σαββατο κύριακο.
Ο χρήστης sundayspoon είπε…
Πολύ διαφορετικό από τα ρολά που έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα! Φαίνεται τέλειο! Δεν θα έλεγα όχι σε μια μεριδούλα...
Καλό σ/κ!
Ο χρήστης Neli είπε…
Δοκίμασε το και ετσι Όλυμπία μου είναι κάτι λίγο διαφορετικό,νομιζω θα τους αρέσει,αν το φτιάξεις πες μου εντυπώσεις,καλό βράδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Είναι λίγο διαφορετική και ναι πολύ νόστιμη,νά είσαι καλά και όλα καλά και για σένα εύχομαι,καλό βράδυ, φιλάκια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναί είναι πραγματικά νόστιμο,φιλιά και απο μένα.Καλό βράδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Γεια σου και σένα,να σου πω την αλήθεια και εγω πιο πολύ σε τραπέζια το κάνω και πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπη,καλό Σαββατοκύριακο.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναί είναι λίγο διαφορετικό και πολύ νόστιμο,για μερίδα δυστυχώς δεν μπορώ να ου κάνω τη χάρη γιατί φαγώθηκε γρήγορα και όλο,καλό βράδυ.
Ο χρήστης me (maria) είπε…
Φαντάζομαι τι νόστιμο θα ήταν!!
Φαίνεται υπέροχο..!!
καλό βράδυ!
Ο χρήστης Kitchen Stories είπε…
Πολλές καλησπέρες Νέλη μου!

Ωραία ιδέα για αυτό το διαφορετικό και δελεαστικό πιάτο, που μας προτείνεις.
Πρέπει να το φτιάξω για να έχω τη χαρά να απολαύσω ένα τόσο καλοφτιαγμένο ρολό κιμά.
Η γέμιση είναι πολύ πρωτότυπη, όπως και το σερβίρισμα.

Γεια στα χέρια σου μαγείρισσα μου!
Z.

Ο χρήστης Neli είπε…
Ηταν ναι μας βγηκε πολυ καλό τελικά,πέτυχε η δοκιμη,καλό βράδυ και σε σένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλησπέρα και σε σένα Ζαμπία μου,είναι ένα ελαφρώς διαφορετικό ρολο,αλλα είναι πολύ νοστιμο και κρύο και ζεστό να το φας,σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Καλό βράδυ.
Ο χρήστης Christa Mavropoulou είπε…
καλημέρα Νέλη μου-)))
κάτι διαφορετικό!!!!Το αποθηκεύω για το μέλλον-)))
πολλά φιλιά και συγχαρητήρια για το μεράκι και τις ιδέες σου-)))
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλησπέρα Κριστα μου,είναι όντως κάτι το διαφορετικό αλλά και με απλά υλικά,σε ευχαριστώ για τα καλά σου λογια,φιλιά καλό βράδυ.
Ο χρήστης Beauty Follower είπε…
Φαινεται νοστιμοτατο!
Ο χρήστης Neli είπε…
Είναι πραγαματικά ένα νόστιμο πιάτο και για τραπέζι πολύ εντυπωσιακό.

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …