Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Ρολό κιμά...καλαθάκι

Ρολό κιμα σε ενα διαφορετικο σχεδιο και γαρνιρισμενο με φυλλα μαρουλιου μοιαζει σαν καλαθακι γεματο με ωραια πραγματα
ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ
500 γραμμάρια κιμά,2 αυγά,1 κρεμμύδι,μείγμα μπαχαρικών για κιμά,κόλιαντρο ,αλάτι ,πιπέρι μαύρο,λάδι ,φρυγανιά τριμμένη.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
250 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος,μισή πράσινη ,μισή κόκκινη πιπεριά ,λίγα μανιτάρια κονσέρβα σε φετάκια,μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο,κέτσαπ 5 κουταλιές μουστάρδα 2 κουταλιές σούπας, μισό ποτήρι ελαιόλαδο,ένα ποτηράκι κρασί άσπρο,αλάτι.
Φτιάχνετε πρώτα τη γέμιση γιατί πρέπει να μείνει μερικές ώρες για να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.Ακόμη καλύτερα είναι να τα φτιάξετε μια μέρα πιο μπροστά και να τα έχετε στο ψυγείο.Κόβετε το κοτόπουλο σ κομμάτια μακρόστενα ,όχι πολύ χοντρά.Τις πιπεριές σε λωρίδες  και ρίχνετε και τα μανιτάρια.Τα ανακατευτευετε με τα μπαχαρικά και αφού ανακατέψτε την κέτσαπ μα ε τη μουστάρδα και το λάδι τα ρίχνετε στο μείγμα
Ανακατεύετε τα υλικά για τον κιμά και τον ζυμώνετε.

Ρίχνετε λίγο λάδι στον πάγκο της κουζίνας  και στρώνετε τον κιμά σε ορθογώνιο σχήμα



 Βάζετε πάνω το μείγμα του κοτόπουλου.Τυλίγετε σε ρολό και μετά σε μια λαδόκολλα.Το βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου,Το ψήνετε περίπου μισή ώρα.
Το βγαζετε από το φούρνο και βγάζετε τη λαδόκολλα.Χαράζετε το ρολό να ανοίξει και το βάζετε να ξαναψηθεί.Ετοιμάζετε ένα μείγμα από κέτσαπ μουστάρδα και λάδι αλάτι και πιπέρι και αλείφετε το ρολό.Το ξανα΄βαζετε στο φούρνο στο γκριλ και το ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Το κόβετε σε κομμάτια και το βάζετε κυκλικά σε κούπα σε σχήμα καλαθάκι.

Το συνοδευετε με ρύζι η πατάτες και κρασί κόκκινο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!

Kouzinika.com