Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Λεμονάκι μυρωδάτο

Όσο ξινά είναι τα λεμόνια άλλο τόσο χρήσιμα είναι για την κουζίνα του κάθε σπιτιού.Δέν νοείται σαλάτα χωρίς λεμόνι. Νοστιμίζει φαγητά κατσαρόλας, η φούρνου ,αρωματίζει γλυκά,αλλά είναι πολύ καλό και  σαν καλλυντικό στο δέρμα,αλλά και να εξουδετερώνει μυρωδιές. Θα σας δείξω δύο συνταγές με λεμόνι εύκολες ,είναι και οι δυο παρμένες από φίλους.Πρώτα τη λεμονάδα,δροσιστική και με πολύ ωραία γεύση.                                                                       2 λεμόνια,ζάχαρη υπολογίζετε με τη γεύση ,ανάλογα πόσο ξινή τη θέλετε 1 κουτάκι σόδα,παγάκια.                                                   Στίβετε τα λεμόνια,ρίχνετε τη ζάχαρη και αφού ανακατέψτε λίγο να λιώσει η ζάχαρη ρίχνετε τη σόδα και τα παγάκια.                                                                                                                                                                                                                    Τώρα θα σας δείξω ένα λικέρ με λεμόνι.Πολλοί από σας θα το ξέρετε μάλλον σαν λιμοντσέλο.....Φλούδες από λεμόνι,1λίτρο καθαρό οινόπνευμα,800 γραμμάρια ζάχαρη ,1 λίτρο νερό.  Γεμίζετε δύο βάζα μέτρια με φλούδες λεμονιού και βάζετε μέσα και το οινόπνευμα.Το αφήνετε έτσι γύρω στις 15 μέρες Βράζετε το νερό με τη  ζάχαρη ,όσο να λιώσει η ζάχαρη.Μόλις κρυώσει ρίχνετε και το οινόπνευμα από τα βάζα με τα λεμόνια..Το πίνετε παγωμένο η και με πάγο τριμμένο μέσα , έχει πολύ ωραίο άρωμα.Το καλύτερο είναι να το φτιάξετε με δικά σας λεμόνια από το περιβόλι σας,η τη γλάστρα σας. Έχουν πιο δυνατό άρωμα και το λικέρ γίνεται πιο μυρωδάτο.                            ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!

Λικέρ κεράσι

Κεράσια ,ζάχαρη ,γαρύφαλλα και κανέλα.                        ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ  
 1λίτρο νερό 1λίτρο καθαρό οινόπνευμα 500 γραμμάρια ζάχαρη.                                                                                                            Γεμίζετε ως τη μέση ένα μπουκάλι με μαύρα κεράσια(να είναι φαρδύ το στόμιο του μπουκαλιού για να μπαίνουν άνετα μέσα) Βάζετε μετά ζάχαρη  περίπου ένα φλιτζάνι του τσαγιού μερικά γαρύφαλλα και ένα ξυλάκι κανέλα. Τα αφήνετε σέ ένα μέρος που έχει ήλιο όσο τα κεράσια να βγάλουν το χυμό τους και να λιώσει η ζάχαρη. Τ ο κουνάτε πού και πού για να βοηθήσετε τη ζάχαρη να λιώσει. Μόλις δείτε ότι έχουν βγάλει χυμό ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό.Το βράζουμε λίγο ,όχι να δέσει και αφού κρυώσει ρίχνουμε μέσα το καθαρό οινόπνευμα.(το βρίσκετε σε σούπερ μάρκετ η σε κάβα ποτών ,αν δε βρείτε μπορείτε να κάνετε το λικέρ και με βότκα).  

Γλυκό κουταλιού κεράσι

Γλυκό κεράσι,αρωματικό και πεντανόστιμο

 1 κιλό κεράσια(όποια θέλετε ξανθά η μαύρα αρκεί να είναι τραγανά)
 750 γραμμάρια ζάχαρη,1 ποτήρι του κρασιού νερό,
1 λεμόνι.
Βγάζετε τα κουκούτσια από τα κεράσια(αφού τα έχετε πλύνει και βγάλετε και τα κοτσανάκια).
Βράζετε για λίγο το νερό και τη ζάχαρη και ρίχνετε και τα κεράσια.
Τα βράζετε για 5 λεπτά και αφού τα βγάλετε από τη φωτιά τα αφήνετε για 24  ώρες στην κατσαρόλα. Τα βράζετε όσο να δέσει το γλυκό και προς το τέλος ρίχνετε και το λεμόνι(ρίχνετε αν θέλετε ρίχνετε μέσα μια βανίλια).
 Όσο βράζει θα βγάζει αφρούς , θα τους βγάζετε με ένα κουτάλι.
Θα καταλάβετε ότι έδεσε το γλυκό αν ρίξετε μια σταγόνα από το σιρόπι σ ένα πιάτο και δεν απλώσει κατευθείαν.   
                                          ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!

Απο που είστε?

Flag Counter

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας