Ετικέτες

Αρνί Βασιλόπιτα Βάψιμο ασυνίθιστων αυγών Γενέθλια Γενέθλια μπλογκ Γιορτές Γιορτινά Φαγητά Γλυκά κουταλιού Γλυκά ταψιού Γλυκά Χριστουγέννων Γλυκά ψυγείου Γρήγορες νοστιμιές Διατήρηση Τροφίμων Ελαιόψωμο Ζυμαρικά Ζώα Θαλασσινά Ιστοριούλες Καλώς ήρθατε Κατασκευές Κατσίκι Κέικ Κέικ αλμυρά κεράσι Κήπος και φυτά Κιμ'αδες Κιμάδες Κοτόπουλο Κουλουράκια Κουνέλι Κρεατόσουπα Κρουασαν αλμυρά-γλυκά Λαχανικά διάφορα λάχανοτολμάδες Λουκάνικα Λουλούδια Διάφορα Λχανικά διάφ Μαρμελάδες μαρούλια Μοσχάρι μπακαλιάρος Μπισκότα Νηστ Ομελέτες Ορεκτικά Όσπρια Παγωτά Παξιμαδάκια απο λαγάνα Πασχα Πάσχα Ανάσταση Πίτες Πίτες γλυκιές Πίτσες Ποτά Ρύζι Σαλάτες Σάλτσες Σκέψεις Σοκολατάκια Σούπες Τούρτες Τσουρέκια Φαγητά με ποικιλλία κρεάτων Φαγητά με Τυριά φασόλια Φρουτοσαλάτες Φωτογραφίες Χαλβάδες Χοιρινό Χριστούγεννα Ψάρια Ψωμιά Tips για κουζίνα και μαγειρική

Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Ντομάτες λιαστές



 Ντοματάκια ,αλάτι ξυδι,σκόρδο, δάφνη.
 Πλένετε και κόβετε τα ντοματάκια κατα μήκος στη μέση.Τα βάζετε στη σειρά μέσα σε ένα ταψί και ρίχνετε από πάνω αρκετό αλάτι.Τα σκεπάζετε  με ένα τούλι,τουλπάνι ,γενικά ένα πολύ λεπτό ύφασμα.Τα βάζετε σε ένα μέρος που το χτυπάει ήλιος πολλές ώρες.Αυτά θα βγάλουν υγρά μετά από μερικές ώρες.Στραγγίζετε εκείνα τα υγρά και τα ξαναφήνετε στον ήλιο.Το βράδυ τα παίρνετε μέσα στο σπίτι γιατί έχει υγρασία και θα μαλακώσουν.
 Αν δε θέλετε να περιμένετε πολλές  μέρες να ξεραθούν τα ντοματάκια μολις φύγουν τα πρώτα υγρά τα βάζετε μέσα στο φούρνο και τον ανάβετε στους 80-100 βαθμούς.Τα αφήνετε πολλές ώρες μέσα στο φούρνο να αποξηραθούν τελείως.
 Τα βάζετε σε βάζα με μια κουταλιά σούπας ξύδι, μια σκελίδα σκόρδο, 1-2 φύλλα δάφνης και γεμίζετε το βάζο μέχρι επάνω με λάδι.(Όχι ελαιόλαδο, αλλά καλαμποκέλαιο η ηλιέλαιο)
Κάποιες φορές έχω βάλει μισό -μισό ελαιόλαδο με σπορέλαιο.Αν δε βρείτε  ντοματάκια διαλέγετε μικρές ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες.

Συνολικές προβολές σελίδας