Categories

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Αρακάς λαδερός

Μισό κιλό αρακά φρέσκο η 1 σακουλάκι κατεψυγμένο,2 καρότα,2 κρεμμύδια 1 λεμόνι ,μισό ματσάκι άνηθο,4-5 πατάτες μικρές,αλάτι πιπέρι, ελαιόλαδο, ένα ποτήρι του κρασιού,νερό.
 Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.
Τα κόβουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα,με το λάδι,το αλάτι και το πιπέρι σε σιγανή φωτιά να μαραθούν.Όταν βγάλουν τα λαχανικά τα υγρά τους και αρχίσουν να σιγοβράζουν ,ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι ,(αν τον θέλετε πιο ξινό ρίξτε 2 λεμόνια)Παίρνει το φαγητό και μερικές βράσεις έτσι και μετά ρίχνετε νερό ίσα να σκεπαστούν τα λαχανικά και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να δείτε να μαλακώνουν και να χυλώνει το ζουμί από το φαγητό.Περίπου δηλαδή 40-45 λεπτά.Τον σερβίρετε με φέτα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!

Απο που είστε?

Flag Counter

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Η ομάδα μας στο Facebook

https://www.facebook.com/groups/osamasaresounkaiagapame/?ref=bookmarks

Δημοφιλείς αναρτήσεις