Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Τυροσαλάτα ή Τυροκαυτερή

 4 πιπεριές καυτερές,500 γραμμάρια φέτα,μια σκελίδα σκόρδο,1 κουταλάκι πάπρικα (κόκκινο γλυκό πιπέρι)μισό ποτηράκι ελαιόλαδο,2 κουταλιές σούπας ξύδι(καλύτερα να είναι άσπρο),1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό.
Πλένετε και ψήνετε τις πιπεριές.Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων τις ψήνετε για 3 λεπτά,αλλιώς σε φούρνο η στα κάρβουνα.
 Πατάτε τη φέτα με το πιρούνι να λιώσει καλά.
 Ψιλοκόβετε με ψαλίδι κουζίνας την πιπεριά,λιώνετε τη σκελίδα του σκόρδου και βάζετε και την πάπρικα,το ξύδι και το λάδι.
 Συνεχίζετε να τα δουλεύετε όλα μαζί και προσθέτετε που και που και λίγο ελαιόλαδο.
 Στο τέλος βάζετε και το γιαούρτι και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά.













Είναι μια πικάντικη αλλά νόστιμη σαλάτα.Αν δεν αντέχετε την πολύ καυτερή γεύση μπορείτε να την κάνετε πιο απαλή.Αν και περνώντας οι μέρες (γιατί διατηρείται αρκετές μέρες στο ψυγείο )θα δείτε ότι χάνει το κάψιμο της σταδιακά λόγω της φέτας που έχει.Συνοδεύει όλα σχεδόν τα φαγητά αλλά και τα ουζάκια σας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης oldthings είπε…

Νέλη μου ,ωραία φαίνεται η σαλάτα ! Δεν ήξερα πως γίνεται ,παρά αυτό που κάνουμε συνήθως πατάμε το τυρί και διαλύουμε τη πιπεριά με το πηρούνι !!!
Ο χρήστης Μαρία Έλενα είπε…
Δε την έχω φάει ποτέ αλλά φαίνεται πολύ νόστιμη
Φιλάκια ...
Ο χρήστης Kitchen Stories είπε…
Καλά αυτό δεν είναι μια απλή τυροκαυτερή!
Είναι ένα μοναδικό άλειμμα τυριού, με τη δική σου πινελιά Νέλη μου.

Καλό απόγευμα!
Z.
Ο χρήστης Μαρία είπε…
...Ευλογημενη χαρουμενη και με πολλες ωραιες νοστιμιες..να σαι καλα κοριτσι..και γω χαιρομαι που θα τα λεμε..η σαλατα οντως ειναι μμμμμμμ πραμα..καλη γευστικη βδομαδα..φιλια
Ο χρήστης myStickland είπε…
Χαρούμενη και ευτυχισμένη χρονιά εύχομαι!
Η σαλάτα είναι σούπερ!!
φιλάκια!
Ο χρήστης DIMI είπε…
Δέν τήν είχα αυτή τήν συνταγή Νέλη μου!!Καί μού αρέση πολύ η τυροκαυτερή!!Μέ μπύρα ή ούζο συνοδεύται πολύ όμορφα!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Ο τέλειος μεζές για το ουζάκι μας και όχι μόνο!
Σούπερ την έκανες Νέλλη μου!
Πολλά φιλιά!
Ο χρήστης Kostas είπε…
και μ'αρέσει!!!!!!!!!αλλά δεν ήξερα να την κάνω έτσι!τώρα δε θα εχω ανάγκη τη νύφη μου που μου την έφτιαχνε χαχαχα
καληνύχτα!!!!
Ο χρήστης Kostas είπε…
ξέχασα...απο πάνω είμαι η Νασια ,αλλά τωρα που φευγω βάλαμε το λογαριασμό του Κώστα και ξεχάστηκα...τωρα δε γραφω πάλι το δικό μου ...φιλάκια!
Ο χρήστης Χαρά Θ. είπε…
Νelaki μου
είναι απ αυτά που δεν τρώω καθότι είμαι φιλη μόνο με τα κίτρινα τυριά,τη φέτα την απεχθάνομαι αν και την τρώω σε τυρόπιτα(αυτό λέγεται διαστροφή!)όμως,ήρθα να σου ευχηθώ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και να ξέρεις(δεν ξέρω πως να στο εξηγήσω) οτι μου έλειψες πραγματικά.
Υγεία και προκοπή στο σπιτικό σου, μόνο ΧΑΡΕΣ!
Φιλιά πολλά και γιορτινά
Ο χρήστης confusedmind είπε…
Καλημέρα φιλενάδα μου!!
Καλή χρονιά με υγεία,ευτυχία και χαμόγελα!
Δεν είχα ιδέα πως γίνεται μια τέτοια σαλάτα. Την απέφευγα, αλλά μάλλον τώρα θα γίνει η αγαπημένη μου! Τρελαίνομαι για ότι έχει φέτα μέσα! :) Φιλάκια πολλά!!
Ο χρήστης sundayspoon είπε…
Τυροκαυτερή πάνω σε μια φέτα τραγανού χωριάτικου ψωμιου... Σλουρπ! Πολύ θα την ήθελα τώρα!
Ο χρήστης ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε…
Καλή εβδομάδα κυρία Νέλι μου. Στα σουπερμάρκετ την βλέπω στα ράφια , ποτέ μου όμως δεν δοκίμασα, δεν ξέρω πώς είναι, τι γεύση έχει..Ευχαριστώ για το χθεσινό σχόλιο στην ανάρτηση μου και για την αγάπη και τη στήριξη και εύχομαι και γω να έχουμε πάντα αυτή τη καλή παρέα και επικοινωνία και χαίρομαι που γνωριστήκαμε..
Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ είπε…
Καλή χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα!!!
Πάρα πολύ ωραία σαλάτα και μου αρέσει αρκετά!!!
Ευχαριστούμε!
Φιλιά πολλά!!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Εμένα προσωπικά Ολυμπία μου είναι η αγαπημένη μου και όσο και να καίει θα φάω.Και εγώ τη φτιάχνω πολλά χρόνια και όλο και κάτι προσθέτω και τελικά βγήκε αυτό που έδειξα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Είναι όντως αρκεί να σου αρλσει το καυτερό,φιλάκια και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λογια Ζαμπία μου.Μοναδικό δεν ξλερω αν είναι ότι εχω εξοντώσει όμως όλο το τάπερ είναι γεγονός χααχαχα.Καλό βράδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλώς βρεθήκαμε Μαρία,θα χαρώ πολύ να τα λέμε όντως ,σε ευχαριστώ για τις ευχές και τα καλά σου λόγια.Φιλιά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ και σε σένα εύχομαι ότι καλύτερο τη νέα χρονιά,σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Αυτή η συταγή έχει και μερικές δικές μου παρεμβάσεις dimi μου,την προσάρμοσα λίγο με τα δικά μας γούστα.Εχεις δίκιο και με τα δύο ποτά πάει πολύ,φιλάκια και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ελενά μου την έχω τσακίσει σούπερ δεν ξερω αν είναι αυριο σκέφτομαι να φτιάξω κι άλλη,πολλά φιλιά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Γεια σου ρε Κώστα που είσαι και Νάσια χαχαχαχα.Αντε σου έμαθα και κάτι ακόμη χαχαχαχα.συγγνώμη για τα χαχανα αλλα μου βγάζεις πάντα κάτι αστείο και αλέγκρο,χαίρομαι πολύ να βλεπω και σχόλια σου αλλά απολαμβάνω πολύ και τις αναρτήσεις σου.Σου χρωστάω ένα μενού ,δεν το ξέχασα,θα σου το στείλω για τα φουκαριάρικα τα μικρά(απο το για την φουκαριάρα τη μαννα μου το δανείστηκα γιατι μόνο φουκαριάρικα δεν είναι αυτά με τόσο ωραία οικογένια)Φιλιά πολλά,τα λέμε.
Ο χρήστης Neli είπε…
Διαστροφή δεν θα το έλεγα Χαρά μου,γιατί έχω εγω να σου πώ τέτοιες διαστρφές που έχω ουυυυυυυυ.Καλή χρονιά να έχουμε όλοι όσο γίνται για τον καθένα ,σε ευχαριστώ για τις ευχές σου.Να είσαι και εσύ καλά και δυνατή θα τα λέμε εδώ θάμαστε όλοι μαζί στην όμορφη παρεούλα μας.Φιλά και απο μένα και αγκαλιές.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλώς την ,καλή χρονιά φιλενάδα μου και με υγεία και χαρά και για τις δυό μας αλλα και για όλο τον κόσμο.Λοιπόν τώρα που είδες πως την φτιάχνω φτιάξτην και πες μου εντυπώσεις,μια που σου αρέσει η φέτα θα γίνει η αγαπημένη σου ,το καυτερό το προσαρμόζεις ανάλογα με το όσο το αντεχεις ,επίσης και το σκόρδο αν δε σου αρέσει το αφαιρείς ,αν και της παέι πολύ.Φιλάκια πολλά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Πω πω τι δίκιο που έχεις,και μένα με τρελλαίνει αυτή η γεύση,έχω φάει ούτε και εγώ ξέρω πόση.
Ο χρήστης Neli είπε…
Γειά σου Δελφινάκι μου,δεν είναι σαλάτα που την τρώνε όλοι ,γιατί δεν αρέσει σε όλους το καυτερό.Η αγάπη και η στήριξη πρέπει να είναι αμοιβαία για όλους και όλες μας εδω μέσα γιατί αυτός ο χώρος είναι η διέξοδος μας απο άλλες καταστάσεις πιο δύσκολες και σοβαρές.Και εγώ χαίρομαι που σε γνώρισα,φιλιά πολλά.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ Ελένη μου και σε σένα εύχομαι να είσαι πάντα καλά και να μας δείχνεις όμορφα πιάτα,φιλιά πολλά και απο μένα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τελεια η συνταγή Neli μου!!!!!
Η τυροκαυτερή είναι πολύ αγαπημένη σαλάτα μας πάντα την έχουμε στο ψυγείο!!!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!
Ο χρήστης Αρμονία είπε…
Πολύ ωραία.Δεν την έχω φτιάξει ποτέ, πάντα την αγοράζω.Κι αν εγώ δεν τρώω τα τυριά, ο άντρας μου τα λατρεύει.Θα του κάνω λοιπόν μια γευστική εκπληξούλα.Φιλάκια!

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …