Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Παστίτσιο

Παστίτσιο πεντανόστιμο,σούπερ
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο,600 γραμμάρια κιμά,250 γραμμάρια φέτα,1 κιλό γάλα,2 αυγά,διάφορα τυριά τριμμένα 150 γραμμάρια,αλάτι, πιπέρι,κόλιαντρο,μείγμα μπαχαρικών για κιμά,1 πακέτο φρέσκο βούτυρο,μισό ποτηράκι λάδι,σάλτσα ντομάτα 2 κουταλιές σούπας,,λίγο άσπρο κρασί,5 κουταλιές σούπας αλεύρι .
 Βάζετε σε ένα τηγάνι τον κιμά μαζί μετά μπαχαρικά όλα, το λάδι και το αλάτι να τσιγαριστούν.Μόλις δείτε ότι ψήθηκαν ρίχνετε το κρασί και μετά τη σάλτσα ντομάτας και λίγο νερό.

 Τα αφήνετε να βράσουν περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά μέχρι να τελειώσουν τα υγρά.
 Βράζετε τα μακαρόνια και αφού τα πλύνετε τα αφήνετε.
Τα στρώνετε μετά στο ταψί και βάζετε και κομματάκια βούτυρο.
 Στρώνετε μετά από πάνω τον κιμά
 και βάζετε και τη φέτα τριμμένη.
 Βάζετε τα υπόλοιπα μακαρόνια και ξανά βούτυρο.
 Ρίχνετε το μισό γάλα στο τηγάνι,μαζί με λίγο αλάτι και λίγο βούτυρο.Στο υπόλοιπο γάλα που θα πρέπει να είναι σε χάρτινη συσκευασία την οποία θα ανοίξετε από πάνω ρίχνετε το αλεύρι και και μετά αφού την ξανακλείσετε την κουνάτε πάνω κάτω σαν σέικερ και έτσι ενσωματώνεται το γάλα με το αλεύρι και δεν σβολιάζει.
 Ανακατεύεται σιγά σιγά σε μέτρια φωτιά.
Αφού έχει πήξει και την έχετε κατεβάσει από τη φωτιά να κρυώσει ελαφρά ρίχνετε και τα αυγά 
 Και ανακατεύετε ξανά να ενσωματωθούν και αυτά.
Στρώνετε την κρέμα στο ταψί και από πάνω βάζετε τα τριμμένα τυριά και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και το ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου περίπου 45 λεπτά η αν δείτε και ροδίσει η επιφάνεια του το βγάζετε ίσως και πιο νωρίς.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!

Kouzinika.com