Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 κούπα χλιαρό νερό
3  κουταλιες ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει , περίπου ένα κιλό αλλά η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε μαλακια ούτε σφιχτή για αυτό όσο αλεύρι περισσέψει το κρατάμε για το άνοιγμα των φύλλων.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Περίπου ένα κιλό κολοκύθα η ένα μέτριο κολοκύθι κίτρινο
3,5 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκια κανέλα
1κουπα καρύδια χοντροκομμένα
Μισή κούπα σταφίδες
1 φλυτζανα ελαιόλαδο
1 φλυτζανα καλαμποκελαιο.


Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχετε τη ζύμη όπως είπαμε. Κόβετε τη ζύμη σε μπαλάκια τη ζύμη και την αφήνετε να φουσκώσει περίπου μισή ώρα για να ανοίγουν καλά τα φύλλα. Επίσης όταν τα ανοίγετε στο αλεύρι ανακατεύετε και λίγο νισεστε για να ανοίγουν πιο εύκολα. Μέχρι να φουσκώσουν λίγο τα φύλλα ετοιμάζετε τη γέμιση. Τρίβετε το κολοκύθι σε τρίφτη και το πατάτε να φύγουν τα πολλά υγρά του και ρίχνετε τη ζάχαρη τα καρύδια τις σταφίδες την κανέλα και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. …

Μπριζόλες μοσχαρίσιες με λαχανικά

 
 3-4 μπριζόλες μοσχαρίσιες,1 κιλό πατατούλες,μικρές,1 καρώτο,1 πράσινη πιπεριά,1 κόκκινη,1 πορτοκάλι ,1 λεμόνι,2 σκελίδες σκόρδο,αλάτι,πιπέρι κόκκινο,ρίγανη κόλιαντρο, ελαιόλαδο, βούτυρο,νερό,κρασί άσπρο.

Πλένετε τις μπριζόλες και τις βάζετε σε ένα τηγάνι με λίγο νερό,το ελαιόλαδο,το κόλιαντρο και το κόκκινο πιπέρι και τις αφήνετε να βράσουν μέχρι να σωθεί το νερό.
 Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν σε αλατισμένο νερό με μια κουταλιά βούτυρο.Τις βράζετε ώσπου να μαλακώσουν.
 Καθαρίζετε και κόβετε τα λαχανικά σε μακρόστενα κομμάτια.
Όταν σωθεί το νερό στο τηγάνι και ροδοκινίσουν οι μπριζόλες ρίχνετε τα λαχανικά και τα αφήνετε να τηγανίζονται και αυτά.
 Στίβετε το πορτοκάλι και το λεμόνι
 και προσθέτετε στο χυμό το κρασί ,αλάτι και ρίγανη.
 Τον ρίχνετε στο τηγάνι και βάζετε και τις πατατούλες που θα έχουν μαλακώσει.
Τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί και με ένα κουτάλι ρίχνετε που και πού λίγο από το ζουμί πάνω σε κάθε πατάτα.
Το βάζετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Όταν θα σερβίρετε ρίχνετε άν θέλετε πάνω στη μπριζόλα λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης Ελένη Φλογερά είπε…
Νέλη μου καλημέρα
Το φαγάκι σου είναι ότι πεις για το Κυριακάτικο γεύμα. Θα το δοκιμάσω.
Φιλάκια!
Ο χρήστης areti boboti είπε…
Καλημερα Νελη μου!Το Φαγακι φαινεται νοστιμοτατο και υγιεινο και μαλλον γρηγορο! Καποια στιγμη θα το απολαυσουμε! Καλο Σαββατοκυριακο! Φιλακια!
Ο χρήστης myStickland είπε…
Καλημέρα!
Το φαγάκι μου αρέσει πολύ!
Ευκολο και πολύ θρεπτικό!
Αυριο έχω μπριζολίτσες..Λέω να δοκιμάσω τη δική σου εκδοχή!
Να περνάς όμορφα!
καλό σ/κ*
φιλιάαα!
Ο χρήστης me (maria) είπε…
Εδώ με έπιασες για τα καλά...!!!
Θα το φτιάξω σύντομα!
Καλό Σαββατοκύριακο...φιλάκια!
Ο χρήστης gwgoyla είπε…
Πολυ νοστιμο μαλακο και μελωμενο φαινεται το φαγακι σου Νελλη μου,γεια στα χερακια σου!!!
Καλο Σ/Κ να εχεις φιλακια πολλα πολλα!!!
Ο χρήστης SPYRIDOULA είπε…
Καλησπέρα!Το φαγάκι σου φαίνετε πάρα πολύ νόστιμο και υγιεινό!Γεια στα χέρια σου!Κρατώ τη συνταγή και θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!Φιλάκια πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!
Ο χρήστης FLORA GIA είπε…
Το φαγητό σου είναι λαχταριστό και για να είμαι ειλικρινής πεινάω αυτή την ώρα και αν μπορούσα θα είχα ορμήσει...
Ο χρήστης Sofia Tsimari είπε…
Ωραιο κ για Κυριακατικο.....
εχεις ενα βραβειο εδω.......http://tsimarisofia.blogspot.gr/
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Γέμισες το πιάτο σου εκτός από νοστιμιές, και με όμορφα χρώματα!
Φιλιά Νέλλη μου, καλό Σαββατοκύριακο!
Ο χρήστης confusedmind είπε…
Καλησπέρα φιλενάδα μου!! Καλά μιλάμε.. από την φωτογραφία και μόνο φαίνεται πως το κρέας είναι σκέτο λουκουμάκι!! Θα το δοκίμαζα αύριο κιόλας αλλά αν συνεχίσει ο καιρός να είναι καλός όπως σήμερα με βλέπω να φεύγω για καμια εκδρομούλα!! :)
Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!! Φιλάκια πολλά!!
Ο χρήστης DIMI είπε…
Καλησπέρα Νέλη μου!!Ο HEADER σου,φανταστικός!Η συνταγή σου πολύ νόστιμη,καί μέ ωραία χρώματα καί γεύσεις!!Θά τήν δοκιμάσω σίγουρα!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!
Ο χρήστης Dinah είπε…
This must be delicious when eaten with rice ..hugs...
Ο χρήστης Γιαγιά Κασσιανή είπε…
Τι νοστιμιά είν' αυτή Νέλη μου !!!!!
Το έφτιαξα και δεν έμεινε ούτε για δείγμα
Πολλά φιλιά
Ο χρήστης ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε…
Καλησπερούδια...με γεια οι νέες αλλαγές στο μπλογκοσπιτάκι σου Νέλι μου..Και η αρχή πάνω μου άρεσε..Και τα νέα χρώματα (πράσινο) που έβαλες στους τίτλους των γκάτζετς κλπ
Ωραίο φαγητάκι, μοσχάρι όμως δεν έφαγα ποτέ..μόνο χοιρινό και κοτόπουλο
Χαίρομαι πολύ που γνωρίστηκατε με την Φλώρα μας κι εσείς και τα μπλογκ σας..
Φιλούθκια
Ο χρήστης Ερμιόνη είπε…
Πλήρες φαγάκι, με το κρέας και τα λαχανικά του!
Αυτές τις πατάτες πολύ τις ζήλεψα!!
Φιλιά πολλά!
Ο χρήστης oldthings είπε…

Νέλλη μου , ζωγράφισες με τα υπέροχα χρώματα , πάλι στον καθημερινό καμβά του σπιτικού φαγητου !
Τι υπέροχη συνταγή είναι αυτή ! Νομίζω ότι μου έρχεται η μυρωδιά ,θα τη δοκιμάσω σίγουρα !
Ο χρήστης Μαρία Έλενα είπε…
Πολύ όμορφο φαγητο
Φιλάκια ...
Ο χρήστης Neli είπε…
Έχεις δίκιο μια χαρά παέι για Κυριακάτικο και είναι εύκολο και νόστιμο,φιλάκια καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Είναι αρκετά γρήγορο και πολύ νόστιμο,όταν το δοκιμάσεις θα το διαπιστώσεις,φιλάκια ,καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Εύχομαι να το έφτιαξες και να σας άρεσε,να είσαι και εσύ πάντα καλά ,καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Χαίρομαι που σου άρεσε,φτιάξτο και πες μου μετά εντυπώσεις,φιλιά καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ Γωγουλα μου για τα καλά σου λογια,να είσαι πάντα καλά φιλια πολλά και απο μένα και να έχεις μια όμορφη εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ Σπυριδούλα μου,όταν το φτιάξεις πες μου αν σου άρεσε,φιλάκια πολλά και να έχεις καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Χαχαχα..μακάρι να μπορούσα και εγώ να σου κάνω το τραπέζι,φιλιά ,καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναί πάει μια χαρά και για Κυριακή,ευχαριστώ για το βραβειάκι έρχομαι σύντομα να το παραλλάβω,φιλιά και καλη εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ Ελενα μου,είπα να το κάνω εκτός απο νόστιμο και λίγο πιό Ανοιξιάτικο ,μιάς και μας έρχεται σύτομα,φιλιά και καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Να πας καλύτερα φιλεναδίτσα μου τηην εκδρομούλα σου εύχομαι ,και για να περάσεις καλά αλλά και για να μας δείξεις ωραία μέρη,και το φαγητό μπορεί να περιμένει,αν και τώρα που σου απαντάω μπορει και να ξεκουράζεσαι μετα απο αυτή.Εύχομαι να είναι έτσι,φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα να έχεις.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε σευχαριστώ πολύ dimi μου για όλα τα καλά που είπες,αν τη δοκιμάσεις πες μου αν σου άρεσε,φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
you're right he would go nicely with a rice vegetable Thanks for visiting kisses
Ο χρήστης Neli είπε…
Χαίρομαι πάρα πολυ που το δοκίμασες άμεσα και ακόμη πιό πολύ που σας άρεσε..φιλιά πολλά και απο μένα και καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ Δελφινάκι μου για τα καλά σου λόγια,μπορείς να το φτιάξεις με φιλέτο κοτόπουλου,θα είναι τό ίδιο νόστιμο.Και εγώ χάρηκα που γνωριστήκαμε έστω και για λίγο με τη Φλόρα,θα πω για άλλη μια φορά ότι είχες μια πολύ καλή ιδέα να μας γνωρίσεις μεταξυ μας ,είναι πολλά μπλογκς που δεν γνωριζόμαστε,φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Αυτές οι πατάτες Ερμιόνη μου είναι βιολογικές και πεντανόστιμες,και μένα μου άρεσαν πιο πολύ και απο το κρέας μη σου πω,φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολυ για τα τόσο καλά σου λόγια Ολυμπία μου,να τη φτιάξεις είναι ευκολη και νόστιμη αυτή η συνταγή.Καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ καλη εβδομάδα και φιλάκια και απο μένα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλήμερα καλή εβδομαδα!!!!! Οι μπριζόλες είναι το αγαπημένο φαγητο του αντρα μου και να σου πω την αληθεια ποτε δεν τις εχω φτιάξει έτσι. Θα τιμήσιμε την συνταγη σου σιγουρα αυτες τις μέρες!!!!! Φαίνεται πεντανόστιμη!!!!!
Επισεις έχεις και ένα βραβειο απο μένα με πολύ αγάπη!!!!
Φιλακια πολλα!!!!!
Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ είπε…
Νέλη μου πολύ ωραίο φαγάκι και κοιτώντας τις φωτογραφίες το ζήλεψα!!!
Φιλιά, καλή εβδομάδα!!!
Ο χρήστης sundayspoon είπε…
Τέλειο φαίνεται το φαγάκι! Τι ωραία που έχουν μελώσει οι πατατούλες και πόσο γευστικές θα πρέπει να έχουν γίνει οι μπριζόλες χάρη στα λαχανικά! Εξαιρετική πρόταση!
Πολλά φιλάκια!
Ο χρήστης Neli είπε…
Φτιάξτες και έτσι, ίσως σας αρέσουν,και ίσως ακόμη να την υιοθετήσετε τη συνταγή.Σε ευχαριστώ ακόμη μιά φορά για το βραβείο,φιλάκια πολλά και απο μένα.
Ο χρήστης myStickland είπε…
Καλησπέρα!
Το δοκιμάσαμε και ήταν απλά πεντανόστιμο!!
Ευχαριστώ για τη συνταγή!
καλή εβδομάδα:)
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη μου είναι εύκολο και νόστιμο,φιλιά και καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης confusedmind είπε…
Έτσι είναι φιλενάδα μου!! Πήγα και σας έφερα υλικό να ταξιδέψουμε όλοι μαζί!! :)
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ ,ναι είναι μια ωραία συνταγή εύκολη και νόστιμη.Τα λαχανικά γίναν πιο ωραία απο τις μπριζόλες νομίζω,πολλά φιλάκια και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Το είδα και ενθουσιάστηκα ,τί όμορφες εικόνες,εύχομαι να πηγαίνεις συνέχεια πολλά φιλιά.

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …