Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Μπριζόλες μοσχαρίσιες με λαχανικά

 
 3-4 μπριζόλες μοσχαρίσιες,1 κιλό πατατούλες,μικρές,1 καρώτο,1 πράσινη πιπεριά,1 κόκκινη,1 πορτοκάλι ,1 λεμόνι,2 σκελίδες σκόρδο,αλάτι,πιπέρι κόκκινο,ρίγανη κόλιαντρο, ελαιόλαδο, βούτυρο,νερό,κρασί άσπρο.

Πλένετε τις μπριζόλες και τις βάζετε σε ένα τηγάνι με λίγο νερό,το ελαιόλαδο,το κόλιαντρο και το κόκκινο πιπέρι και τις αφήνετε να βράσουν μέχρι να σωθεί το νερό.
 Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν σε αλατισμένο νερό με μια κουταλιά βούτυρο.Τις βράζετε ώσπου να μαλακώσουν.
 Καθαρίζετε και κόβετε τα λαχανικά σε μακρόστενα κομμάτια.
Όταν σωθεί το νερό στο τηγάνι και ροδοκινίσουν οι μπριζόλες ρίχνετε τα λαχανικά και τα αφήνετε να τηγανίζονται και αυτά.
 Στίβετε το πορτοκάλι και το λεμόνι
 και προσθέτετε στο χυμό το κρασί ,αλάτι και ρίγανη.
 Τον ρίχνετε στο τηγάνι και βάζετε και τις πατατούλες που θα έχουν μαλακώσει.
Τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί και με ένα κουτάλι ρίχνετε που και πού λίγο από το ζουμί πάνω σε κάθε πατάτα.
Το βάζετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Όταν θα σερβίρετε ρίχνετε άν θέλετε πάνω στη μπριζόλα λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!

Kouzinika.com