Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Σολομός γιαχνί


 3 Φέτες σολομό(όσο πιο παχύς και φρέσκος είναι ο σολομός τόσο πιο ωραίο γίνεται το φαγητό)
2 καρότα,1 κιλό πατάτες,1 κρεμμύδι,μαϊντανό,αλάτι, πιπέρι κόκκινο,κρασί άσπρο,ελαιόλαδο μισό ποτηράκι.
 Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά.
Κόβετε τις πατάτες ψιλές όπως τις κάνετε για τηγανητές,το κρεμμύδι σε φετούλες,το καρότο επίσης, και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Τα βάζετε μέσα στο ταψί και τα ανακατεύετε με το ελαιόλαδο το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι.

Βάζετε από πάνω και το σολομό αφού τον έχετε αλατίσει και ρίχνετε πιπέρι και  το ελαιόλαδο.










Ανάβετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και βάζετε μέσα το ταψί σκεπασμένο μα αλουμινόχαρτο.Μόλις περάσει μισή ώρα το ανοίγετε και το αφήνετε να ψηθεί  για να πάρει το φαγητό ωραίο χρώμα.Το αφήνετε άλλη μισή ώρα.
Το συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα ,η όποια εσάς σας αρέσει και κρασί άσπρο.
Εύκολο,νόστιμο και υγιεινό.Η συνταγή είναι από τη φίλη μου ΦΡΊΝΤΑ..
Την ευχαριστώ πολύ.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!

                                                                                       







Σχόλια

Ο χρήστης Nasia είπε…
πω πω πω και ξανά πω πω πω !τι λες τώρα!
δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ έτσι ,ούτε το έχω ξαναδεί...και μου φαίνεται υπέροχο !θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!καλή μας όρεξη!
Ο χρήστης Χαρά Θ. είπε…
Νελάκι
πολύ ιδιαίτερο ψάρι και σίγουρα δε το έχω φάει ποτέ έτσι. Να μη σου πω οτι δεν τ αγοράζουμε καν.Στην Αμερική λέει είναι πάμφθηνο!Εδώ όμως; οπότε βολευόμαστε με του εμπορίου.
Την επόμενη φορά που θα τον βρω θα δοκιμάσω την συνταγή σου
Φιλάκια πολλά
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!
Ο χρήστης Loulou lolita είπε…
Ο σολωμος ειναι απο τα αγαπημενα μου ψαρια (αν και ξενικο που λεει και η μητερα μου). Γιαχνι δεν τον εχω φαει ποτε...σιγουρα θα τον δοκιμασω..
Ο χρήστης ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε…
Καλή Κυριακή..Δεν είμαι του ψαριού, όσο παράξενο κι αν ακούγεται για δελφινάκι :) Χαιρετισμούς στην φίλη Φρίντα..Φιλούθκια
Ο χρήστης Funky Monkey είπε…
Νέλλη μου, καλώς σε βρήκα!

Σ' ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψή σου. Θα είναι χαρά μου να τα λέμε! Καλό υπόλοιπο Κυριακής να έχεις.
Ο χρήστης Σοφία Ζ. είπε…
Λατρεύω τα ψάρια με λαχανικά! Θα δοκιμαστεί λίαν προσεχώς! Ο σολωμός έχει ιδιαίτερη γεύση και του ταιριάζει αυτό το ψήσιμο. Τις ευχαριστίες και στη Φρίντα και σε εσένα για την πολύ όμορφη παρουσίαση του πιάτου!
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Μας σερβίρησες βλέπω και κρασάκι και σαλατίτσα, τι άλλο θέλουμε!
Ο σολομός είναι από τα ψάρια που αγαπάμε πολύ, και τον μαγείρεψες πεντανόστιμα με τα λαχανικά!
Φιλάκια!
Ο χρήστης Sofia Sofeto είπε…
Υπέροχη η συνταγή σου , μπράβο σου!
Ο σολομός είναι απ'τα αγαπημένα μου ψάρια, τον έφτιαξες τέλειο!!!
Φιλάκια πολλά!!!
Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ είπε…
Τι ωραία που τον μαγείρεψες το σολωμό Νέλη μου!Φαίνεται υπέροχο φαγάκι!!!
Φιλιά!
Ο χρήστης gwgoyla είπε…
Νελη μου υπεροχο υγιεινο και καλομαγειρεμενο το φαγητο σου.
Μπραβο σε σενα και την φιλη σου Φριντα.
Καλη εβδομαδα και καλο μηνα σου ευχομαι,φιλακια πολλα,καλο σου βραδυ!!!
Ο χρήστης DIMI είπε…
Ωραία συνταγή Νέλη μου,καί τόν σολομό τόν μαγείρεψες τέλεια!!Τού ταιριάζουν πολύ τά λαχανικά!!Καλό μήνα καί καλή εβδομάδα νά έχης!!Φιλάκια!!
Ο χρήστης Ελένη Φλογερά είπε…
Νέλι μου λαχταριστό φαίνεται.
Καλό μήνα!
Ο χρήστης Μαρία Έλενα είπε…
Πολύ όμορφη συνταγή
Φιλάκια...
Ο χρήστης me (maria) είπε…
Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσουμε!!
Φιλιά πολλά!
Ο χρήστης confusedmind είπε…
Καλησπέρα φιλενάδα μου!! Μέχρι εδώ μοσχομύρισε ο σολωμός! Μια συνταγή αποκλειστικά για μένα! Ευχαριστούμε την φίλη σου Φρίντα και σένα που μας την παρουσίασες!
Καλό ξημέρωμα, καλή εβδομάδα και έναν υπέροχο νέο μήνα!! Φιλάκια πολλά!!
Ο χρήστης sundayspoon είπε…
Την επόμενη φορά που θα πάρω σολωμό, έτσι θα τον μαγειρέψω! Δείχνει απίθανος! Ευχαριστούμε για την ωραία ιδέα!!!
Καλή εβδομάδα και καλό μήνα! Φιλάκια!
Ο χρήστης frida είπε…
και εσυ φιλεναδα εισαι τελεια μαγειρισα φαινεται και στο μπλοκ σου ποσο καλη εισαι!
Ο χρήστης Tina Pippo είπε…
Τι τέλειο φαγητό είναι αυτό!!! Υπέροχη φαίνεται η συνταγή σου!!!
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα να έχεις!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σολομός το αγαπημένο ψάρι του αντρούλη μου,μην το δει χα χα θα μου πει να το φτιάξω, παντως και έμενα μου αρέσει πολύ ο σολομός ειδικά ο καπνιστός μπορω να φαω και ένα κίλο....
Απο μένα εχεις αγαπημενη Νέλλη πάλι ένα μικρο βραβείο!!!
Φιλακια πολλα!!!!!
Ο χρήστης vasolefk είπε…
kalo mhna glikia moy o swlomos einai to agaphmeno moy mprabw filakia.........
Ο χρήστης Ερμιόνη είπε…
Τι ωραία παραλλαγή για σολομό Νέλη!
Πολύ χορταστικό πιάτο, γεμάτο από καλά υλικά!!
Φιλιά πολλά!
Ο χρήστης Αρμονία είπε…
Λαχταριστό, φαίνεται!Θα την δοκιμάσω.Εμείς τον ψήνουμε συνήθως, στα κάρβουνα!Ευκαιρία να φάνε και κανένα λαχανικό.Φιλάκια, ομορφιά μου!
Ο χρήστης SPYRIDOULA είπε…
Φαίνετε τέλειος!Υπέροχο πιάτο θα το δοκιμάσω σίγουρα!Φιλάκια πολλά!
Ο χρήστης Ειρήνη Ε. είπε…
Ωραία αυτή πρόταση για τον σολωμό, Νέλη, που συνήθως προτιμάται ψητός. Γιατί να μην δοκιμάσουμε και κάτι άλλο, που θα μας δώσει μεγαλύτερη νοστιμιά στο φαγητό μας;;
Καλό απόγευμα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Δοκίμασε το Νάσια μου είναι πραγματικά πολυ νόστιμο και γρήγορο,καλό βράδυ,φιλάκια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλό μήνα Χαρά μου,Εμείς στο σπίτι συνιθιζουμε να το τρώμε,και το μαγειρεύω συχνά και είναι και σχετικά φθηνό για ψάρι,έτσι γίνεται πολύ νόστιμο.Φιλάκια πολλά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναί πριν καποια χρόνια δεν τον βρίσκαμε εύκολα ,αλλά είναι ωραίο ψάρι και κανει καλό στην καρδιά,δοκιμασε αυτη τη συνταγη γίνεται ωραίος.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλα να είσαι Δελφινάκι,ειπαμε δεν τρώνε όλοι ψάρια ,δεν πειράζει,καλό βράδυ ,φιλάκια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλώς βρεθήκαμε,να είσαι καλά ναι θα τα λεμε,καλό βράδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Εχεις δίκιο για τη γεύση αλλά πίστεψε με με αυτό τον τρόπο δεν την καταλαβαίνεις,γίνεται με ωραία κρουστα απο εξω και μέσα ζουμερός,και τα λαχανικά πολύ νοστιμα,σε ευχαριστουμε και μείς οι δυό για τα καλά λόγια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ένα πλήρες νομίζω τραπέζι με τα όλα του ,σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια,φιλάκια και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ είναι μια ωραία συνταγή όντως,φιλάκια πολλά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη μου,να είσαι καλά,φιλια και απο μένα.
Ο χρήστης Penelope είπε…
Ένα ψάρι, που βρίσκω ωστόσο λιγάκι βαρύ στην γεύση, αλλά που σου δίνει πολλές δυνατότητες συνδυασμού. Και το δικό σου μοιάζει πολύ νόστιμο Νέλη.
Καλημέρα εύχομαι.
Ο χρήστης Neli είπε…
Γωγούλα μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια,και εκ μέρους της Φρίντας,καλό σου μήνα και πολλά φιλάκια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ dimi μου,ναι του πάνε πάρα πολύ,καλό μήνα και σε σενα,φιλάκια επίσης.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ελένη είναι πολύ νόστιμο θρεπτικό και υγιεινό,καλό σου μήνα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ φιλια και απο μένα ,καλό μήνα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Είναι μια απλή και πολύ νόστιμη συνταγή.Φιλιά πολλά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλώς την ,χαίρομαι που σου αρέσει το πιάτο,φτιάξτο και πες μου,νομιζω θα το υιοθετησεις,να είσαι καλά και καλό μήνα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Να τον φτιάξεις εχει ωραία γεύση και είναι εύκολο πιάτο,να είσαι καλά καλό μήνα και σε σένα,φιλάκια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Να είσαι καλα,ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,αν σε ξαναχρειαστώ θα σου φωνάξω χαχαχαχα ,φιλιά πολλά.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σευχαριστώ πάρα πολύ,καλό μήνα και σε σένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Να του το φτιάξεις τότε είναι και εύκολο,σε ευχαριστώ πολύ για το βραβείο,να είσαι καλά φιλάκια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ ,καλό μήνα και σε σένα,φιλάκια και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη μου,πράγματι έτσι είναι,φιλιά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναι δοκίμασε τον και έτσι,είναι πολύ νόστιμος και νομίζω πιο ελαφρύς,φιλια και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ Σπυριδούλα μου,δοκίμα σε το,και πες μου ,φιλάκια πολλά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ετσι γίνεται με ωραία κρούστα απο πανω και μέσα ζουμερός ,αλλα και η γεύση του γίνεται πιο ελαφριά νομίζω,καλό απόγευμα και σε σένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Πίστεψε με είναι πιο ελαφρύς απο άλλες βερσιον που έχω δοκιμάσει,και νόστιμο επίσης,καλό απόγευμα ,Πηνελόπη μου.
Ο χρήστης Selcouth είπε…
Γιαχνί σολομό δεν έχω φάει ποτέ! Να μια ευκαιρία να δοκιμάσω! Μου αρέσει πολύ σαν ψάρι έτσι κι αλλιώς, οπότε θα φροντίσω να τον φτιάξω σύντομα. Φαίνεται πολύ νόστιμος!
Καλό βράδυ Νέλη μου!
Ο χρήστης Neli είπε…
Δοκιμασε τον έτσι θα σου αρέσει νομίζω,αφου σου αρέσει κιόλας,καλο βράδυ και σε σένα.
Ο χρήστης Christa Mavropoulou είπε…
λατρεύω σολομό!!!Γιαχνί ε????Μμμμμ....θα το βάλω στα αγαπημένα μου Νέλλη-)))

πολλά φιλιά και καλό μήνα!!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Aν σου αρέσει ο σολομός να το βάλεις,είναι νόστιμη συνταγή πολλά φιλιά και απο μένα.
Ο χρήστης mia xara είπε…
Πολύ γευστικό φαγητό, ο σολομός είναι από τα πιο αγαπημένα μου ψάρια! Καλό Σ/Κ, φιλάκια!
Ο χρήστης Neli είπε…
Και εμένα μου αρέσει περισσότερο απο τότε που τον έφαγα έτσι μαγειρεμένο ,καλο Σαββατοκύριακο και σε σένα.Φιλάκια.
Ο χρήστης marilise είπε…
καλως σε βρηκα με φανταστικα καλουδια σου και το φιλόξενο σπιτικο , με συγκλόνισε η αφιερωση 1!!!! σε φιλω

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …