Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Κουνουπίδι τηγανητό & κοκινιστό



 1 κουνουπίδι μεγάλο η 2 μικρά,1 κρεμμύδι ,ένα καρότο,1 ποτηράκι ελαιόλαδο,1 ποτηράκι λάδι για τηγάνισμα,φρυγανιά τριμμένη,2 αυγά,κεφαλοτύρι τριμμένο,αλεύρι,σάλτσα ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι,μπούκοβο,(καυτερό κόκκινο πιπέρι),νερό.







Πλένετε το κουνουπίδι και το χωρίζετε σε φουντίτσες.Το βάζετε να βράσει για λίγο σε νερό αλατισμένο(περίπου 2-3 λεπτά).
Το βγάζετε και το αφήνετε  σε σουρωτήρι να φύγουν τα νερά.
Το τηγανίζετε σε λάδι καυτό και το βάζετε σε χαρτί απορροφητικό να φύγουν τα πολλά λάδια.
Μέχρι εδώ η διαδικασία για το μαγείρεμα είναι ίδια.
Για το κοκκινιστό κόβετε το κρεμμύδι και το καρότο σε κομματάκια


 Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και αφού τσιγαριστούν καλά βάζετε τη σάλτσα ντομάτας,το αλάτι ,το πιπέρι  2 ποτήρια νερό
και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά,όσο να μαλακώσει το καρώτο και το κρεμμύδι .Ρίχνετε  το κουνουπίδι και το μπούκοβο και παίρνει και αυτό μερικές βράσεις.
Δεν χρειάζεται πολύ βράσιμο γιατί ήδη είναι όλα μισομαγειρεμένα.
 Για το τηγανητό κουνουπίδι  χτυπάτε τα αυγά,βάζετε τη φρυγανιά σε κούπα,το ίδιο κάνετε και με το αλεύρι και το κεφαλοτύρι.
Παίρνετε μια φουντίτσα κουνουπίδι και τη βουτάτε στο αλεύρι,μετά την βάζετε στο αυγό,στη φρυγανιά και κατόπιν στο κεφαλοτύρι.
Την τηγανίζετε σε ζεστό λάδι και παίρνει ένα πολύ ωραίο χρώμα.
Προσωπικά εμένα μου αρέσει το τηγανητό περισσότερο ,είναι πολύ νόστιμο, τρώγεται πολύ ευχάριστα και είναι πολύ ωραίος ουζομεζές.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης linaaaap είπε…
Πολύ μ' αρέσουν αυτοί οι εναλλακτικοί τρόποι χρήσης του κουνουπιδιού, το οποίο είναι η αλήθεια δε μου αρέσει καθόλου, αλλά ξέρω πόσο θρεπτικό είναι. Θα τις δοκιμάσω σίγουρα!
Ο χρήστης Neli είπε…
Ούτε και μένα μου αρέσει γενικά ,αλλά έτσι μαγειρεμένο ,ειδικά το τηγανητό είναι τέλειο,είναι ένας τρόπος να φαει κάποιος κουνουπίδι ευχάριστα.
Ο χρήστης Magia da Inês είπε…
Receita diferente e saborosa.

Bom Mês de Março!
Boa Primavera!
Beijinhos do Brasil.
¸.•°♡⊱╮╮















Ο χρήστης oldthings είπε…
Νέλλη , πέρα απο σαλάτα δεν το έχω μαγειρέψει ...Οι δικοί σου τρόποι μαγειρέματος φαίνονται νοστιμότατοι ! Θα το δοκιμάσω !
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Το τηγανιτό μου αρέσει κι εμένα, αλλά και αυτό το κοκκινιστό που σηκώνει και μπόλικες βουτίτσες με φρέσκο ψωμάκι, καθόλου δεν θα το περιφρονήσω!
Φιλιά Νέλλη μου, καλή βδομάδα!
Ο χρήστης Craftland gr είπε…
καλησπερα Νελλη!!προσφατα δοκιμασα να φτιαξω το κοκκνιστο,καλο βγηκε,δεν ξετρελαθηκα βεβαια,θα δοκιμασω ομως και το τηγανητο,ολο βραστο το βαρεθηκα!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι ωραιο πιατό είναι αυτο Neli μου, δεν ηξερα οτι μπορει το κουνουπίδι να είναι και κοκκινιστο, το ειχα δοκιμασει μονο στο τηγανι με αυγό και φυσικα σκετο με λεμονακι, αλλα αυτο φαίνεται υπεροχο!!!!
Μπραβο Νελι είναι τέλειο πιάτο!!!!
Φιλακια!!!!
Ο χρήστης confusedmind είπε…
Καλησπέρα φιλενάδα μου!! Το κουνουπίδι το τρώω μόνο σε τουρσί!! Θα το δοκιμάσω τηγανιτό!
Πρέπει να στρωθώ να μαγειρέψω κάτι καινούργιο! Με έφαγαν οι βόλτες! Που μυαλόοοο!!!
Ούτε τα μανιτάρια δοκίμασα ακόμα. χαχαχα θα λήξει μέχρι και η κονσέρβα των μανιταριών έτσι που το πάω! Να έχεις ένα όμορφο βράδυ και καλή εβδομάδα! Φιλάκια πολλά!!
Ο χρήστης gwgoyla είπε…
Οπως και να ειναι μαγειρεμενο το κουνουπιδι το τρωω πολυ ευχαριστα Νλλη μου,γεια στα χερακια σου.
Καλο βραδυ και καλη εβδομαδα με υγεια,φιλακια πολλα πολλα!!!
Ο χρήστης me (maria) είπε…
Θα το δοκιμάσω αν και δε μου αρέσει ιδιαίτερα το κουνουπίδι..ποιος ξέρει έτσι μπορεί να το αγαπήσω..
Καλή εβδομάδα...φιλιά!
Ο χρήστης ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε…
Καλησπέρα φίλη μου Νέλι..Νόστιμο και ωραίο φαγητό , φαίνεται όμορφη η εμφάνιση του , μου αρέσει το κουνουπίδι. Καλή νέα εβδομάδα.Φιλούθκια
Ο χρήστης DIMI είπε…
Καλημέρα Νέλη μου!Καί οι δύο συνταγές πολύ νόστιμες καί ιδίως τό κοκκινιστό κουνουπίδι!!Τό έφτιαχνε η μητέρα μου!!Νάσαι καλά!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!
Ο χρήστης Μαρία Έλενα είπε…
Πολύ όμορφη συνταγή
Φιλάκια ...
Ο χρήστης SPYRIDOULA είπε…
Πολύ μου άρεσαν οι προτάσεις σου!Το κουνουπίδι το τρώω συνήθως σε σαλάτα αλλά θα το δοκιμάσω και τηγανητό και κοκκινιστό!Φιλάκια πολλά!
Ο χρήστης sundayspoon είπε…
Υπέροχος μεζές, που αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται να τρώμε το συγκεκριμένο λαχανικό μόνο σαλάτα! Κοινώς, το κουνουπίδι στα καλύτερά του! Μπράβο, Νέλη μου!
Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ είπε…
Νέλη μου πολύ ωραίες οι ιδέες σου και μου αρέσουν οι εναλλακτικές προτάσεις!!!
Φιλια!
Ο χρήστης Maria B. είπε…
Κάπως έτσι φτιάχνω και εγώ το ''κουνουπίδι καπαμά'' και είναι πεντανόστιμο. Θα δοκιμάσω την προτασή σου για πανέ, μου φαίνεται εξαιρετική !!

φιλια πολλά Νελάκι και καλή βδομάδα
Ο χρήστης Eri είπε…
Φανταστικό μου φαίνεται το φαγάκι σου Χρυσούλα μου, και τρελαίνομαι για κουνουπίδι!
Ο χρήστης Ερμιόνη είπε…
Το κοκκινιστό κουνουπίδι μου αρέσει πολύ!
Τηγανητό δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά νομίζω πως θα με ενθουσιάσει!
Φιλιά πολλά!
Ο χρήστης Kitchen Stories είπε…
Ωραία, διπλά ωραία!
Για μένα κράτησε τηγανιτό, σε παρακαλώ!

Καλή εβδομάδα!
Z.
Ο χρήστης Neli είπε…

Sim, é um pouco diferente, mas muito saborosa, e beijos de boa GRÉCIA primavera.
Ο χρήστης Neli είπε…
Eίναι πολύ νόστιμο έτσι,ειδικά το τηγανητό εχει πολύ λεπτή γεύση και δεν έχει καθόλου τη μυρωδια του κουνουπιδιού που έιναι λιγο ιδιόρυθμη.Καλό βράδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Έχεις δίκιο για τις βουτίτσες ,ότι πρέπει για να φάς πολύ ψωμί χαχαχα.Φιλιά πολλά και απο μένα.Καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλησπέρα ,με το κοκινιστό ούτε και εγω τρελαίνομαι αλλά το τηγανητό είναι απίστευτο.Πάρα πολύ ωραία γεύση.Δοκιμασε το έτσι να δείς.
Ο χρήστης Neli είπε…
Και το κοκινιστό είναι ωραίο αλλά το τηγανητό είναι απίστευτο,δοκίμασε το και θα δεις,φιλιά και καλό βράδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Δεν πείραζει φιλενάδα μου καλύτερες οι βόλτες απο τη μαγειρική σου φτιάχνουν τη διάθεση ,αν και να σου πω την αλήθεια εμένα μου αρέσουν και τα δύο χαχαχα.Δεν σε φοβάμαι εσένα θα τα προλάβεις όλα,πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Εγώ σαν σαλάτα δεν το προτιμώ μου αρέσει περισσότερο το μπρόκολο αλλά τηγανητό μου αρέσει πολύ,σε ευχαριστώ καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σίγουρα θα το αγαπήσεις δοκίμασε το ,αν δεν αλλάξεις γνώμη δεν το ξανατρώς,εγώ πάντως άλλαξα απο τότε που έμαθα αυτό τον τρόπο μαγειρέματος.,καλή εβδομάδα,φιλιά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλησπέρα,αν σου αρέσει το κουνουπίδι αυτη η εκδοχη θα σου αρέσει πολύ,δοκίμασε το και πες μου ,φιλιά και καλή εβδόμάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλησπέρα dimi μου ναι είναι ωραίες και οι δύο εκδοχές αλλά εγω προτιμω το τηγανητο,πολλά φιλια ,καλη εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ φιλάκια και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναι δοκίμασε το και θα δείς ότι είναι πολυ νόστιμο και έτσι ,τελείως διαφορετικό,πολλά φιλιά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Έτσι όπως τα λες είναι Αναστασία μου,αποκτά άλλη αξία μαγειρεμένο έτσι,έτσι μου φαίνεται εμένα δηλαδή.Σε ευχαριστώ πολύ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Να τη δοκιμάσεις θα σου αρέσει σίγουρα,φιλιά πολλά και απο μένα,καλή σου εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ Ερη μου,να είσαι καλά.Φιλάκια και καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σίγουρα όπως ενθουσιάζει και μένα και είναι ένας τρόπος να φάω κουνουπίδι που δεν θα το προτιμουσα για σαλάτα.Φιλιά πολλά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Α θα μαλώσουμε χαχαχααχ αντε σαν καλεσμένη μου που θα είσαι θα στο παραχωρήσω ...αλλά μόνο για μια φορά,φιλια πολλά καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη μου είναι πολυ νόστιμες και οι δυο εκδοχες ,καλό βράδυ φιλιά και απο μένα.
Ο χρήστης Helen Gr είπε…
Και οι δύο προτάσεις σου με βρίσκουν σύμφωνη! Περίπου έτσι το μαγειρεύω κι εγώ, το έχω πλέον βαρεθεί σαλάτα. Στο τηγανητό χρησιμοποιώ και κορκούτι, πικάντικο και γίνεται πολύ νόστιμο. Το έχω ήδη αναρτήσει. Αλλά και η δική σου εκδοχή με το τυράκι είναι εξαιρετική.
Καλή σου μέρα.
Φιλάκια.
Ο χρήστης joanna είπε…
Τέλειο φαγάκι ! και για όσους απεχθάνονται το κουνουπίδι μ αυτή την εναλακτική σίγουρα θ αναθεωρήσουν!!
Ο χρήστης Penelope είπε…
Εγώ πάντως χθες το βράδυ, Νέλη μου, του "άλλαξα τα φώτα" στον πειραματισμό, για να ξεφύγω από τις πιο γνωστές μεθόδους παρασκευής του.
Και τελικά σήμερα θα δούμε αν θα τους αρέσει...
Καλό μεσημέρι να έχεις.
Ο χρήστης Neli είπε…
Eίναι λίγο διαφορετικό με το κουρκούτι,θα το δοκιμάσω και έτσι να δω πως είναι,καλό απόγευμα ,φιλιά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Έτσι όπως τα λες είναι τέλειο,ακριβώς,δεν μου αρέσει γενικά αλλά ετσι θα έτρωγα πολύ ,πάρα πολύ χαχαχα.Καλό απόγευμα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναι για να δούμε,τι αποτελέσματα θα έχει ο πειραματισμός σου,εσύ πάντα βγάζεις ωραία αποτελέσματα,καλό απογευμα να έχεις.
Ο χρήστης Christa Mavropoulou είπε…
Ξέχασα να σε ευχαριστήσω που με τοποθέτησες δεξιά-)))))
Ο χρήστης Christa Mavropoulou είπε…
το άλλο σχόλιο χάθηκε για το κουνουπίδι?Α....
δεν έχω μαγειρέψει ποτέ κάτι τέτοιο και φαίνεται τόοοοοοοσο νόστιμο!!!Μου έδωσες ιδέα-)))
Ο χρήστης daphnofila είπε…
Είμαι πολύ περίεργη να δω τι γεύση έχει αυτό το φαγητό γιατί το κουνουπίδι το κάνω μόνο σαλάτα (και δεν μπορώ να πω ότι ξετρελαίνομαι κιόλας). Θα το δοκιμάσω. Να σου ευχηθώ και συγχαρητήρια για όλα τα βραβεία που κέρδισες κι επίσης να τους χιλιάσεις τους αναγνώστες σου. Καλημέρα με νοστιμιές!!!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Εγω σε ευχαριστω πολύ για τα τόσο όμορφα λουλούδια,χάρηκα πάρα πολύ ,να είναι πάντα γερός και ο Θανάσης.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ε ναι μου τα κάνει τώρα τελευταία ο μπλόγκερ αυτά ενώ εγώ τα βλέπω στο μέιλ μου εδω δεν εμφανίζονται ,το δικο σου ούτε στο μέιλ δεν βγηκε,μαλλον δεν του αρέσει το κουνουπίδι και έφαγε το σχόλιο χααχαχα.Φτιάξε το τηγανητό είναι καταπληκτικό φιλιά, καλημερα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου,φτιάξε το τηγανητο ,χωρίς να περιφρονούμε και το κοκινιστο γιατί και αυτό έχει τη νοστιμιά του και θα δείς την εκτιμηση σου για το κουνουπίδι να παίρνει τα πάνω της ,στο λέω εγώ που δεν τρελαινομαι για το κουνουπίδι ,ακριβως σαν και σένα,φιλιά ,καλημέρα σου.
Ο χρήστης cook είπε…
ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΊΔΙ ΜΑ ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ...ΚΑΛΩς ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ!!
Ο χρήστης ασωτος γιος είπε…
για καλο ηρθα? και ειμαι και σε διαιτα
θα με καταστρεψεις εσυ
φιλια κι απο εδω

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …