Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Καλό Πάσχα ,όμορφα ασυνίθιστα αυγά


 Αυγά,ξύδι,νερό,μπογιές,ελαιόλαδο.
 Ετοιμάζουμε  τέσσερα πιάτα για να διαλύσουμε τα τέσσερα βασικά χρώματα.(κόκκινο,κίτρινο,μπλε ,πράσινο)
 Βράζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο,να είναι χλιαρά όταν θα αρχίσουμε το βάψιμο.
 Διαλύουμε το κάθε χρώμα με ένα φλυτζανάκι του καφέ ξύδι,ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό  το ανακατεύουμε και αφού διαλυθεί καλά ρίχνουμε μερικές σταγόνες λάδι στο κάθε πιάτο.(όχι πολλές όσο πιο λίγο είναι το λάδι τόσο το καλύτερο)
 Αρχίζουμε να βουτάμε το κάθε αυγό στα χρώματα ,πρώτα από τη μια άκρη.
 Μέτα πάμε στο επόμενο χρώμα και το βουτάμε από την άλλη μεριά.
 Στο επόμενο χρώμα μετά από την άλλη μεριά.
 Και τελειώνουμε όλα τα χρώματα ,το αυγό έχει πάρει λίγο από το καθένα.

 Το λάδι κάνει αυτά τα περίεργα σχέδια γιατί το χρώμα δεν πάει παντού.
 Μπορείτε επίσης να αρχίσετε από το ανοικτότερο χρώμα,(το κίτρινο να κυλήστε το αυγό να πάρει όλο το χρώμα.)
 Και μετά να το βουτάτε ελαφρά στα υπόλοιπα.
 Από κάθε πλευρά όπως και πριν.
 Πάλι κάνετε την ίδια διαδικασία για όλα τα χρώματα.
Αφού έχετε τελειώσει με όλα τα αυγά,λαδώνετε ένα μαλακό πανάκι και τα γυαλίζετε ένα ένα.
Τα αυγά αυτά τα είχα δει πρώτη φορά όταν ήμουν ακόμη πολύ μικρή.Είχα εντυπωσιαστεί τότε σαν παιδί με όλα αυτά τα χρώματα και τα πολύπλοκα σχέδια.
Μόλις μεγάλωσα λίγο άρχισα να τα φτιάχνω και συνεχίζω μέχρι σήμερα.Είναι νομίζω όμορφα και λίγο ιδιαίτερα.
Με αυτή μου την ανάρτηση θα ήθελα ακόμη να σας ευχηθώ να περάσετε πολύ όμορφα τις μέρες του Πάσχα, με κατάνυξη την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και με υγεία και χαρά ,παρέα με τους αγαπημένους σας την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα.
Να είστε όλοι σας καλά................ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης confusedmind είπε…
Καλημέρα φιλενάδα μου!!! Τα αυγουλάκια σου έγιναν υπέροχα! Λίγο μπελαλίδικο το βλέπω, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο! :))
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!! Φιλάκια πολλά!!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλημέρα φιλενάδα,πίστεψε με είναι τόσο ευχάριστο γιατί το κάθε αυγό βγαίνει αλλιώτικο απο το προηγούμενο και έχει πολύ πλάκα.Το μόνο που είναι λίγο δύσκολο ειναι ότι λερώνεις τα χερια,αλλά μέχρι την Ανάσταση θα έχουν καθαρίσει χαχαχααα.Να περάσεις εύχομαι πολυ όμορφα το Πάσχα σου φιλια πολλά πολλά.Καλή Ανάσταση.
Ο χρήστης Nasia είπε…
πολύ όμορφα !
Καλό Πάσχα!!!!!φιλάκια!
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ Νάσια μου ,εύχομαι να περάσεις πολύ όμορφα το Πάσχα σου,καλή Ανάσταση,φιλάκια και απο μένα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλο Πασχα Νέλλη μου, πολυ ομορφη ιδεα, και πολυ ομορφο αποτελεσμα, μπραβο μπραβο Νέλλη μου Θα το δοκιμασουμε και εμεις, ειμαι σιγουρη τα μικρουλια μου θα τα λατρεψουν και θα τα σπασουν ολα πριν την ανασταση οπως καθε χρονο χα χα!!!!!!!!
Φιλακια πολλα!!!!!!!
Ο χρήστης κορδονέτο είπε…
Πολύ όμορφα και εντυπωσιακά! Καλό Πάσχα!
Ο χρήστης grEAT είπε…
πολυ πρωτοτυπα!
καλο Πασχα Νελλη.

ειρηνη
Ο χρήστης FRIDA είπε…
ΓΙΑ ΣΟΥ ΝΕΛΙ ΜΟΥ ΤΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ ΑΥΓΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΩ ΤΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΜΟΥ; ΕΓΩ ΒΑΦΩ ΜΟΝΟ ΚΟΚΚΙΝΑ.ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ ΦΙΛΙΑ ΦΡΙΝΤΑ.
Ο χρήστης Ελένη Φλογερά είπε…
Νέλη μου πολύ όμορφα τα αυγά σου. Και του χρόνου!
Ο χρήστης Helen Gr είπε…
Νέλη μου, να είσαι καλά και του χρόνου!
Υπέροχη η πρότασή σου, θα τη δοκιμάσω!
Καλό Πάσχα!
Ο χρήστης FLORA GIA είπε…
Και του χρόνου με υγεία... να ξαναβάψεις πολύχρωμα αυγά.
Ο χρήστης oldthings είπε…
Νέλλη μου αυτό τον τρόπο δεν τον έχω ξαναδεί ! Πολύ όμορφο και ιδιαίτερο αποτέλεσμα !
Καλό Πάσχα !
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Και του χρόνου Νέλλη μου!
Πραγματικά πολύ ξεχωριστός ο τρόπος βαφής των αυγών σου!
Καλό Πάσχα σου εύχομαι, να περάσεις πολύ όμορφα!
Φιλιά!
Ο χρήστης Sofia Tsimari είπε…
πρωτη φορα βλεπω τετοια..............σαν μαρμαρινα ειναι........!!!!!!!!!!............μπραβο....σε παρακαλω φιλεναδα αν βρεις χρονο πες μου.....αγορασα μανιταρια για να κανω την νηστισιμη μαγειριτσα την Δευτερα............ποσο αντεχουν ? γιατι δεν βαζουν ημερ. ληξης?.....θ αντεξουν μεχρι τοτε? οταν τα κοβεις ειναι μαυρα απο κατω? αν δεν ειναι ?γιατι αυτα φαινονται ασπρα κ τσουπωτα.........καλα να περασεις αυτες τις μερες .......φιλακια θα τα κανω τ αυγα σου............με το καλο η Ανασταση Του Κυριου
Ο χρήστης DIMI είπε…
Καί τού χρόνου Νέλη μου!!Πάρα πολύ όμορφα!!Πρώτη φορά βλέπω αυτήν τήν τεχνική βαψίματος!!Αξίζη όμως!!Καλό Πάσχα!!!Καλή Ανάσταση!!Φιλάκια!!
Ο χρήστης Eri είπε…
Και του χρόνου με υγεία Χρυσούλα μου! Καλή Ανάσταση!
Ο χρήστης me (maria) είπε…
Και του χρόνου!!
Είναι πολύ όμορφα έτσι..!!
καλό Πάσχα!!
Ο χρήστης gwgoyla είπε…
Πολυ ομορφα εγιναν τα αυγα σου Νελη μου,και του χρονου να εισαι καλα να ξαναβαψεις.
Σου ευχομαι ολοψυχα Καλη Ανασταση,Καλο Πασχα με υγεια και ο,τι επιθυμεις,πολλα πολλα φιλια!!!
Ο χρήστης ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε…
Νέλι μου μου άρεσε πολύ η ιδέα σου...
μου άρεσαν πάρα πολύ τα δικά σου , ως ιδέα και ως εμφάνιση..ειναι πολύ όμορφο το αποτέλεσμα.. ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα.Καλό Πάσχα
Φιλούθκια
Ο χρήστης Kitchen Stories είπε…
Ζωγραφιά σκέτη και εσύ καλλιτέχνης!
Τι όμορφα!

Z.
Ο χρήστης mia maria είπε…
Πολύ όμορφα! Καλό Πάσχα με υγεία:)
Ο χρήστης Funky Monkey είπε…
Πολύ όμορφος και ιδιαίτερος τρόπος βαψίματος! Τι μπογιές χρησιμοποιείς; Είδα ότι είναι σε σκόνη... ή κάνω λάθος;
Καλό Πάσχα, με υγεία, χαρά και αγάπη! Φιλιά!
Ο χρήστης Μαρία Έλενα είπε…
Πολύ όμορφα τ' αυγά σου
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα
Φιλάκια ...
Ο χρήστης Georgette B. είπε…
Υπέροχη ιδέα, Νέλη μου και όπως πάντα μας την έδωσες πολύ αναλυτικά!Να είσαι καλά κορίτσι μου και Καλή μας Ανάσταση!Χίλια Φιλιά!
Ο χρήστης Ερμιόνη είπε…
Με αυτόν τον τρόπο βαφής, κάθε αυγό είναι πραγματικά μοναδικό!
Εύκολο φαίνεται και σίγουρα το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο!
Φιλιά πολλά Νέλη μου και καλό Πάσχα!
Ο χρήστης Tis Annios είπε…
Πολύ όμορφα!!!
Συγχαρητήρια έγιναν υπέροχα!!!
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχεις....
Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ είπε…
Νελη μου πανέμορφα έγιναν!!!
Καλό Πάσχα!!!
Πολλά φιλιά!
Ο χρήστης Fotini Little Treasures είπε…
Τέλεια και πολύ παιχνιδιάρικη η ιδέα σου!!!
Καλό Πάσχα Χρυσούλα μου!!!
Φιλάκια πολλά!!!! ღ
Ο χρήστης Χαρά Θ. είπε…
Εκανες τη διαφορά Nelaki!
Εχουμε δει αυγά κι αυγά τούτες τις μέρες,αλλά σαν τα δικά σου δεν υπάρχουν! Μπορεί να λερώνονται λίγο τα χέρια,αλλά σ αποζημιώνει το ξεχωριστό αποτέλεσμα. Ετσι ξεχωριστό σου εύχομαι νάναι και το Πάσχα σας!
Φιλάκια πολλά με αγάπη και Καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
Ο χρήστης sundayspoon είπε…
Σαν πίνακες ζωγραφικής είναι! Πολύ ιδιαίτερα και η διαδικασία φαίνεται εύκολη! Μπράβο Νέλη μου! Και του χρόνου!!!
Πολλά φιλάκια!
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλό Πάσχα να περάσετε Ελενα μου και ας τα σπασουν τα αυγά,αυτά χαίρονται τώρα ,τα χρόνια της αθοώτητας ειναι τα πιό όμορφα στη ζωη του ανθρωπου,φιλάκια πολλα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολυ ,καλό Πάσχα
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ Ειρήνη καλό Πάσχα και σε σενα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστω πολυ φιλενάδα,θα σου δώσω γιατί όχι?τα κόκινα δεν τα πλυπετυχαίνω εγω,φιλιά και απο μενα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη μου,καλό Πάσχα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ,καλό Πασχα .
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολυ,καλό Πάσχα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Είναι λίγο ιδιαίτερος όντως,λερώνεσαι κιόλας αλλα είναι πολύ όμορφα τα αυγά και σε αποζημιώννουν,καλό Πάσχα Ολυμπία μου.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ Ελενα μου,σου εύχομαι το ίδιο όμορφα να περάσεις και εσύ,Καλό Πάσχα.
Ο χρήστης Niatta είπε…
Πρωτότυπα και φουτουριστικά τα αυγουλάκια σου. Με γαντάκια δεν λερώνονται και τα χεράκια. Καλή Ανάσταση!
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλό Πάσχα να περάσεις Σοφάκι,ελπιζω να βρήκες το μύνημα και να σου λύθηκαν όλες οι απορίες και να την απολαύσατε τη μαγειρίτσα,φιλια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλό Πάσχα να έχουμε dimi μου ,είναι μια παλιά τεχνική αλλα την συνεχίζω εδώ και πολλά χρόνια,φιλάκια καλα να περάσετε.
Ο χρήστης Neli είπε…
Επίσης Ερη μου καλα να περάσετε καλό Πασχα και καλή Ανάσταση.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλό Πάσχα σε ευχαριστώ πολυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλό Πάσχα Γωγούλα μου και εσύ να περάσεις όμορφα σου εύχομαι,πολλα φιλια και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ Δελφινακι μου καλό Πάσχα και καλα να περάσεις και εσύ ,πολλά φιλια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ Ζαμπία μου,να είσαι καλα,και να περάσεις όμορφα όλες αυτές τις μέρες ,φιλια καλό Πασχα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ ,επισης και σε σένα καλό Πάσχα με υγεία και χαρά.
Ο χρήστης Neli είπε…
Τις μπογιές που χρησιμοποιούμε για το βάψιμο των αυγών δεν είναι κάτι ιδιαίτερο,επίσης να περάσεις ένα όμορφο Πάσχα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ ,επίσης να περάσεις ενα όμορφο και χαρουμενο Πάσχα.Φιλάκια και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ Γιωργία μου,και εσύ να είσαι καλα και να περάσεις πολυ όμορφα,και απο μένα φιλια πολλα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναί είναι πολύ εύκολο το μόνο μειονέκτιμα είναι ότι λερώνεσαι,δοκίμασα πολλες φορές τα γάντια,δεν με βολεύουν,φιλια πολλά και απο μένα επίσης καλό Πασχα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ,καλό Πάσχα εύχομαι να περάσεις.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολυ Ελένη μου,καλό Πασχα και φιλακια και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναί έχεις δίκιο είναι λίγο σαν παιχνίδι και επειδή ποτέ το ένα αυγό δε βγαίνει ίδιο με το άλλο έχει πλάκα.καλό Πασχα να περασετε ,πολλά φιλιά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ Χαρά μου,και για σένα εύχομαι ένα όμορφο Πάσχα,όσο για τα λερωμένα χέρια κάθε χρόνο το ίδιο έχουμεαχααχα.Καλή Ανάσταση και σε σένα ,και πολλα πολλά φιλια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναί είναι εύκολο και διασκεδαστικό όντως,γινονται πολύ όμορφα.Πολλά φιλια και απο μένα και να περάσεις ένα όμορφο Πάσχα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Πίστεψε με το προσπαθησα πολλές φορές δεν γίνεται έχουν το λάδι και γλιστρανε ,δε βολεύει καθολου,Καλή Ανάσταση και σε σενα.
Ο χρήστης EvaG είπε…
Μοναδικά τα αυγά σου κορίτσι!!!!!!!!! Μπράβο σου και του χρόνου!!!!!!!!!!! Χρόνια πολλά να ευχηθώ με υγεία , αγάπη , χαμόγελα και αισιοδοξία!!!!!! Να περνάς υπέροχα.!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!!
Ο χρήστης Neli είπε…
χρόνια πολλα σε ευχαριστώ για τις ευχές και τα καλα σου λογια,σου εύχομαι και εγω τα ίδια απο βάθους καριδιας,και πολλα φιλια και απο μενα.

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …