Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Τσουρεκάκια με σταφίδες & κράνμπερις


 200 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο, μισό φλυτζανάκι καλαμποκέλαιο 2,5 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη,4 βανίλιες,5 αυγά,2 φακελάκια ξερή μαγιά,1 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές ανακατεμένες με κράνμπερυς,1,5 φλιτζάνι τσαγιού γάλα.
 Λιώνετε το βούτυρο,βάζετε και το καλαμποκέλαιο και ρίχνετε λίγη ,λίγη τη ζάχαρη.
Ρίχνετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.
Ρίχνετε και τις βανίλλιες.
 Λιώνετε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό γάλα
 Τη ρίχνετε στο μείγμα αυγών ζάχαρης και ρίχνετε και όσο αλεύρι σηκώσει για να γίνει μια ζύμη ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια(κρατάτε λίγο από το βούτυρο και βρέχετε τα χέρια σας για το ζύμωμα για να μην κολλάει η ζύμη)
 Τη σκεπάζετε με μια πλαστική σακούλα και τη βάζετε σε μέρος χλιαρό για να ανεβεί(ανάψτε το φούρνο της κουζίνας στον αέρα στους 40 βαθμούς Κελσίου,φουσκώνει αρκετά γρήγορα μ αυτό τον τρόπο)
 Πλένετε τα κράνμπερις και τις σταφίδες και τα βουτάτε στο αλεύρι.
 Αφού έχει περίπου διπλασιαστεί η ζύμη ,ρίχνετε τις σταφίδες και τα κράνμπερις και την ξανά ζυμώνετε.
 Τη ζυμώνετε αρκετά για να πάνε παντού και να μοιραστούν στο ζυμάρι οι σταφίδες και τα κράνμπερις
 Κόβετε κομμάτια ζύμης και πλάθετε λουρίδες
 Φτιάχνετε διάφορα σχήματα σαλιγκαράκια,πλεξίδες,κ .α
 Τα βάζετε σε μέρος χλιαρό να φουσκώσουν
Αφού τα δείτε να φουσκώνουν τα αλείφετε με αυγό και ρίχνετε πάνω σουσάμι
 Τα ψήνετε στον αέρα στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά η και λιγότερο,εξαρτάται από το φούρνο.
 Τρώγονται σκέτα,αλλά και με μαρμελάδα η μερέντα,και συνοδεύουν τα καφεδάκια σας η το τσάι σας.
                                        ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης gwgoyla είπε…
Τελεια δειχνουν Νελλη μου γεια στα χερια σου.!!!
Καλο Σαββατοβραδο,φιλακια πολλα!!!
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Φοβερά!!!!
Υπέροχα δείχνουν Νέλλη μου, πολλά μπράβο σου!
Φιλιά!!
Ο χρήστης ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε…
Μόλις που σκέφτουμουν σήμερα τι έγινε η Νέλι μας και το μπλογκ της; Μου λείψατε και τα δύο.. Νόστιμο μου φαίνεται η συνταγή σου..Φιλούθκια και καλό σ/κ
Ο χρήστης Μαiρη είπε…
Πω, πω!!!! Λαχταριστά που είναι!!!!
Ο χρήστης κορδονέτο είπε…
Ωραιότατα,ότι πρέπει για το πρωινό! Καλή σου μέρα!
Ο χρήστης DIMI είπε…
Καλημέρα Νέλη μου!!!Πώ πώ!!!Τί υπέροχα καί λαχταριστά πού φαίνονται!!!Ωραία συνταγή!!!Καλή Κυριακή!!!Φιλάκια!!!
Ο χρήστης Christa Mavropoulou είπε…
απαπαααααααααααάάάααααααα...τι νόστιμα που φαίνονται και θα είναι!!!!Γεια στα χεράκια σου και στο μεράκι σου-))))Εμένα δεν μου πετυχαίνουν ποτέ-))))
Να έχεις μια όμορφη Κυριακή Νέλι
___ (¯`(*)´¯) _____(¯`(*)´¯)
___¶¶ (_.^._)¶¶__¶_¶¶(_.^._)¶¶
_¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶__¶¶¶¶¶(¯`v´¯)¶
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶(¯`(*)´¯)¶
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶(_.^._)¶¶
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶(¯`v´¯)¶¶¶¶¶
_¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶(¯`(*)´¯)¶¶¶
___¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶(_.^._)¶¶
______¶¶¶¶¶¶(¯`v´¯)¶¶¶¶¶
________¶¶¶(¯`(*)´¯)¶¶
___________¶(_.^._)¶
____________ ¶¶¶¶¶
_____________¶¶¶
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!
Ο χρήστης Magia da Inês είπε…
¸.•°✿✿⊱彡

Com passas.... hummmmmmm.... adoro!!!

✿º° Bom domingo!
º°♪ Boa semana!
Beijinhos .♫º
Ο χρήστης Anna είπε…
Ça donne envie de tous les manger !
Bon dimanche !
Anna
Ο χρήστης Ερμιόνη είπε…
Τα θέλω αυτά τα τσουρεκάκια!
Μόνο που νομίζω ότι αντί για σταφίδες θα βάλω κομμάτια σοκολάτας!!
Φιλιά πολλά!
Ο χρήστης Tina Pippo είπε…
Φαίνονται νοστιμότατα! Ειδικά στις τελευταίες φωτογραφίες με τη μαρμελάδα, μου πέσανε τα σάλια!! χιχι! Μπράβο!!!!
Να έχεις μια όμορφη Κυριακή!!
Ο χρήστης Kitchen Stories είπε…
Πολύ όμορφα και στις γεύσεις μου!

Κράτησε μερικά στην άκρη...
Z.
Ο χρήστης mia maria είπε…
Πολύ λαχταριστά! Φαντάζομαι το άρωμα της κουζίνας σου όταν τα έψηνες!!!
Ο χρήστης Penelope είπε…
Από αυτές τις λιχουδιές που πολύ "ευχαριστιέμαι" σ' ένα γευστικό και ξεκούραστο πρωϊνό Σαββάτου ή Κυριακής, Νέλη μας.
Καλή εβδομάδα να ευχηθώ.
Ο χρήστης Ειρήνη Ε. είπε…
Πολύ ωραία τα τσουρεκάκια σου, Νέλη. Μια αδυναμία στα κράνμπερις, την έχω και εγώ. Δεν θα έλεγα όχι, σε μερικές από τις αφράτες σου λιχουδιές!!
Καλή εβδομάδα.
Ο χρήστης sundayspoon είπε…
Και σκέτα θα τα έτρωγα ευχαρίστως, αλλά και με αυτή την υπέροχη μαρμελάδα είναι εξίσου λαχταριστά! Μήπως έχει περισσέψει κανένα, να έρθω για επίσκεψη;;; :-)
Πολλά φιλάκια!
Ο χρήστης Kate'sCakeBox είπε…
Νελίτσα μου τι έφτιαξες πάλι!!!!!!!πρωτότυπα,λαχταριστά τα τσουρεκάκια και καταπληκτική και η παρουσίαση που απογειώνει την ανάρτηση!!!καλή βδομάδα και πολλά φιλάκια!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Σευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,καλο βράδυ Γωγουλα μου.
Ο χρήστης Neli είπε…
Να εισαι καλά σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,φιλιά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Εδώ είμαι,χαίρομαι που σου άρεσαν,πολλά φιλιά και απο μένα.
Ο χρήστης confusedmind είπε…
Καλημερούδιααα φιλενάδα!! Πίνοντας το καφεδάκι μου πολύ ευχαρίστως θα ήθελα να είχα ένα από τα υπέροχα τσουρεκάκια σου!! Ειδικά αυτά με την μαρμελάδα!! Μιαμ μιαμ μιαμ!! Που θα πάει.... λίγες μέρες μένουν ακόμα για να γλυκαθώ!! :)) Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!! Φιλάκια πολλα!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ ηταν και νόστιμα αλλά ,τέλος ,φαγωθηκαν πολυ γρήγορα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Μη σου πω και για απογευματινο και για όλες τις ώρες,είναι πολυ νόστιμα και ελαφριά επειδη δεν έχουν πολλα μυρωδικα.
Ο χρήστης daphnofila είπε…
Πάω για απογευματινό καφεδάκι και βουτάω ..... δύο τρία από τα γλυκάκια σου!! Μου επιτρέπεις, ε; Φιλιά πολλά!!
Ο χρήστης oldthings είπε…
Πω πω Νέλλη φαίνονται νοστιμότατα !!Δεν ξέρω πόσα θα έτρωγα αν και έχω φορτωθεί μερικά κιλάκια σε λίγες μέρες μόνο !!! Πάντως όσο το τσουρεκάκι άλλη τόση σπιτική μαρμελάδα θα έβαζα !!! Άντε να χαθούν μετά τα κιλά !! Να είσαι πάντα καλά !
Ο χρήστης κυκλάμινο είπε…
Τέλεια, Γειά στα χέρια σου. Φιλάκια
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλησπέρα dimi μου,σε ευχαριστώ για τα καλα σου λόγια,καλό βραδυ και φιλιά πολλά.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ευχαριστώ Κρίστα μου ,ναι γίναν πολυ ωραία και πολυ νόστιμα,ειδικα με τη φραουλα πανω,κάνε αυτη τη συνταγη ,θα γινουν σίγουρα,πολλά φιλιά καλό βράδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Πολύ νόστιμα νομίζω θα γίνουν και με σοκολάτα,δεν το έχω σκεφτεί να τα κάνω,μήπως να το δοκίμαζα και εγώ?Φιλιά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Είναι πολύ νόστιμα,ειδικά με τη μαρμελάδα πανω,σε ευχαριστώ για τα καλα λόγια.Καλό βράδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Κράτησα αλλα μετά μ επιασε μια λιγούρα και τα έφαγα ,άργησες και εσυ βρε παιδάκι μου ,τι να σου κάνω?Φιλιά πολλά.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναι μύρισε βανίλλια ολο το σπίτι,σε ευχαριστώ,καλό βράδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Αυτές όντως είναι να τις απολαμβάνεις και να τις μοιράζεσαι με τους δικούς σου,μέρες χαλαρωσης,καλό βράδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ, τα κράνμπερις είναι και δικά μου αγαπημένα,μπορώ να φάω αρκετά,δεν μπορω να τα αποχωριστώ εύκολα,μακαρι να μπορούσα να σου προσφέρω μερικές στ αλήθεια.Καλό βράδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Έλα εσύ και θα φτιάξουμε άλλα,έτσι θα σε αφήσω εγω? περνάω τόσο όμορφα οταν σε διαβάζω, τα αξίζεις και με το παραπανω ,πολλά φιλιά.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια,άσε μέχρι να τελειώσουν όλο περναγα απο την κουζίνα χαχαα,πειρασμός..φιλιά και καλό σου βράδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ελπίζω να τα φτιάξεις όταν μπορέσεις και να τα απολύσεις ,δεν ειναι και τόσο γλυκά οπότε θα μπορεσεις να τα φας άνετα,καλό βράδυ και φιλιά πολλα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Να πάρεις φυσικα, μια χαρά ταιριάζουν με καφεδάκι και όχι μόνο,φιλιά πολλά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ασε Ολυμπία μου,και αυτα ωραία και η μαρμελάδα όντως είναι σπιτική και πολύ μυρωδάτη ούτε ξέρω και εγώ ποσα έφαγα χχαχαχα ,ε με τα κιλά όλοι μας έχουμε ένα θεματάκι,υγεία να έχουμε δε βαριέσαι? Καλο σου βραδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σευχαριστώ πολύ,να είσαι και εσύ καλα,φιλάκια και απο μένα.
Ο χρήστης Magia da Inês είπε…
╮✿ °•.¸

Bom domingo!
Boa semana!
°º✿♫ Beijinhos.
°º✿
Ο χρήστης daphnofila είπε…
Κι επειδή μας ταϊζεις με νοστιμιές και μας παχαίνεις (χι χι χι) έλα από το μπλοκάκι μου για βραβειάκι διαίτης.Σε περιμένω. Φιλάκια πολλά!!!
Ο χρήστης Christa Mavropoulou είπε…
Ευχαριστώ Νέλι μου
Και εγώ είμαι fun σου.Τώρα αρχίζουν τα μπάνια και θα χαθούμε λιγάκι-))))
Πολλά φιλιά-)))
Ο χρήστης Create Taste είπε…
Πολύ ωραία ιδέα για σπιτικό πρωινό! Πόσες περίπου μέρες διατηρούνται?Πρέπει να μπουν στο ψυγείο?
Ο χρήστης SPYRIDOULA είπε…
Υπέροχα τα τσουρεκάκια σου!Πολύ πολύ λαχταριστά!Γεια στα χέρια σου!
Έχω διαγωνισμό με δώρο εκπτωτικά κουπόνια και γυαλιά ηλίου ή οράσεως!Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ
http://handmade-by-spyridoula.blogspot.gr/2013/06/firmoo-glasses-giveaway-international.html
Φιλάκια πολλά και να έχεις μια υπέροχη συνέχεια!

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …