Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Τσουρεκάκια με σταφίδες και κράνμπερις


 200 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο, μισό φλυτζανάκι καλαμποκέλαιο 2,5 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη,4 βανίλιες,5 αυγά,2 φακελάκια ξερή μαγιά,1 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές ανακατεμένες με κράνμπερυς,1,5 φλιτζάνι τσαγιού γάλα.
 Λιώνετε το βούτυρο,βάζετε και το καλαμποκέλαιο και ρίχνετε λίγη ,λίγη τη ζάχαρη.
Ρίχνετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.
Ρίχνετε και τις βανίλλιες.
 Λιώνετε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό γάλα
 Τη ρίχνετε στο μείγμα αυγών ζάχαρης και ρίχνετε και όσο αλεύρι σηκώσει για να γίνει μια ζύμη ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια(κρατάτε λίγο από το βούτυρο και βρέχετε τα χέρια σας για το ζύμωμα για να μην κολλάει η ζύμη)
 Τη σκεπάζετε με μια πλαστική σακούλα και τη βάζετε σε μέρος χλιαρό για να ανεβεί(ανάψτε το φούρνο της κουζίνας στον αέρα στους 40 βαθμούς Κελσίου,φουσκώνει αρκετά γρήγορα μ αυτό τον τρόπο)
 Πλένετε τα κράνμπερις και τις σταφίδες και τα βουτάτε στο αλεύρι.
 Αφού έχει περίπου διπλασιαστεί η ζύμη ,ρίχνετε τις σταφίδες και τα κράνμπερις και την ξανά ζυμώνετε.
 Τη ζυμώνετε αρκετά για να πάνε παντού και να μοιραστούν στο ζυμάρι οι σταφίδες και τα κράνμπερις
 Κόβετε κομμάτια ζύμης και πλάθετε λουρίδες
 Φτιάχνετε διάφορα σχήματα σαλιγκαράκια,πλεξίδες,κ .α
 Τα βάζετε σε μέρος χλιαρό να φουσκώσουν
Αφού τα δείτε να φουσκώνουν τα αλείφετε με αυγό και ρίχνετε πάνω σουσάμι
 Τα ψήνετε στον αέρα στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά η και λιγότερο,εξαρτάται από το φούρνο.
 Τρώγονται σκέτα,αλλά και με μαρμελάδα η μερέντα,και συνοδεύουν τα καφεδάκια σας η το τσάι σας.
                                        ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!

Kouzinika.com