Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Μόσχαρι με μελιτζάνες


 700 γραμμάρια μοσχάρι,5 μελιτζάνες,2 μεγάλα κρεμμύδια,2 ώριμες ντομάτες,2-3 σκελίδες σκόρδο,μαϊντανό μισό ματσάκι,αλάτι,κόκκινο και μαύρο πιπέρι,1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,ελαιόλαδο,ένα ποτηράκι του κρασιού,καλαμποκέλαιο.
 Βράζετε καλά το μοσχάρι και το κόβετε σε κομμάτια,σχεδόν σαν μπουκιές.
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες σε λωρίδες ,αφού τις έχετε πλύνει πρώτα.
 Τις βάζετε σε ένα σκεύος όρθιες τη μια δίπλα στην άλλη και τις αλατίζετε.
Έτσι  βγάζουν όλη τη στυφάδα τους και είναι έτοιμες για τηγάνισμα.
 Ψιλοκόβετε το μαϊντανό ,τα κρεμμύδια σε κομμάτια,καθαρίζετε τις σκελίδες το σκόρδο τις οποίες βάζετε ολόκληρες στο φαγητό.
Περνάτε και τις ντομάτες από τρίφτη η μίξερ.
 Αφού έχουν βγάλει τα υγρά τους τις στύβετε μια μια για να μην πιτσιλάνε στο τηγάνισμα.
 Αφού τις τηγανίσετε παίρνετε ένα ένα κομμάτι κρέας και το τυλίγετε μ αυτές.
Το πιάνετε με μια οδοντογλυφίδα.
 Τις αραδιάζετε σε ένα ταψί.
Από πάνω ρίχνετε τη σάλτσα που έχετε κάνει με όλα τα υλικά που έχετε(κρεμμύδι,σκόρδο,μαϊντανό,αλάτι ,τα πιπέρια,λάδι,τις ντομάτες,και τη ζάχαρη)
Αυτά τα έχετε βράσει για 10 λεπτά πριν να τα ρίξετε πάνω στο κρέας.
Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 45 περίπου λεπτά.
Το ξεσκεπάζετε και πάρει λίγο χρώμα το φαγητό και το ψήνετε άλλα 15 λεπτά.
Ταιριάζει με κόκκινο κρασί(τουλάχιστον στα δικά μου γούστα),σαλάτα πράσινη και φέτα.
Είναι ένα νόστιμο πιάτο και αρκετά θρεπτικό....
                                             ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!

Τυρόπιτα στριφτή

500 γραμμάρια φέτα 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι η όποιο άλλο πικάντικο τυρί 3 αυγά Αλεύρι όσο σηκώσει για να ανοίξετε φύλλο Ελαιόλαδο,...

Τα διάσημα μας