Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Εύκολο και νόστιμο σαγανάκι



 1 μεγάλη ντομάτα ώριμη,1 πράσινη πιπεριά,1 κοκκινη ,1-2 καυτερές πιπερίτσες,10 φέτες κασέρι γκούντα,150 γραμμάρια φέτα, 1 χοντρη φέτα καβουρμά,(μοσχαρίσιο η κοτόπουλο,εγώ εδώ έχω βάλει απο κοτόπουλο,αν δεν έχετε καβουρμά η ενδεχομένως δεν ξέρετε τι είναι βάζετε μπουκίτσες κοτόπουλου που προηγουμένως τις έχετε σωτάρει να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά).
 Μισό ποτηράκι ελαιόλαδο,ρίγανη λίγο πιπέρι μαύρο ,λίγο αλατι.

 Κόβετε σε κυβάκια τον καβουρμά,η το σωταρισμένο στήθος κοτόπουλου
 Ρίχνετε απο πανω τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες,τις καυτερές τις βάζετε ολόκληρες για να μην αφήσουν  όλη την κάψα τους μέσα στο σαγανάκι.

Ρίχντε τη φέτα τριμένη χοντρά
και τη ρίγανη.











 Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και αφού τις στρώσετε πάνω απο τη φέτα ρίχνετε και το ελαιόλαδο.

Σκεπάζετε με το κασέρι καλά την επιφάνεια βάζοντας τις φέτες τη μια κοντά στην άλλη και σταυρωτά ώστε να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνεια.

Το ψήνετε στο φούρνο μικροκυμάτων  για 20 λεπτά,αν δεν έχετε μιροκυμάτων το βάζετε σε κανονικό φούρνο αλλά θα το ψήσετε λιγο περισσότερο,δηλαδή για 30 λεπτά.         
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
Είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό για ούζο και τσίπουρο ,αλλά μπορεί να γείνει και ένα πολύ καλό κύριο πιάτο ειδικά αν το συνοδέψετε με τηγανιτές πατάτες.
Αν το φτιάξετε για παιδιά η άτομα που δεν τους αρέσει το καυτερό φυσικά το παραλλείπετε...

                                   ΚΑΛΗ   ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης oldthings είπε…
Νέλλη μου ,πάλι μου άνοιξες την όρεξη με ένα τόσο απλό και εύκολο μεζέ !!
Και λίγο τσιπουράκι θα ήταν ότι έπρεπε !
Ο χρήστης Tis Annios είπε…
Καλησπέρα Χρυσούλα...
παρέλαβα τα super!! σουβεράκια και τα καλούδια που μου έστειλες και θέλω να σε ευχαριστήσω πολύ -πολύ!! Με συγκίνησες πραγματικά...είσαι πολύ γενναιόδωρο πλάσμα!! Τα φωτογράφισα και σύντομα θα τα δεις σε σχετική ανάρτηση...!
*******
Το σαγανάκι σου με εντυπωσίασε και είναι μια καλή λύση για ένα γρήγορο κι εύκολο μεζεδάκι...
Καβουρμάς??...Δώσε τα φώτα σου...τι κρέας είναι? Αν βάλω κοτόπουλο χάνει στη γεύση?
Σε χαιρετώ κι εύχομαι να τα περνάς όμορφα...
Πολλά φιλιά...♥
**Αννιώ**
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Σούπερ νόστιμο, από τα πιο "πλούσια" σαγανάκια που έχω δει!!
Λίγο κρασάκι ή τσιπουράκι από δίπλα, και τι άλλο θέλουμε??
Φιλιά Νέλλη μου, καλό απόγευμα!
Ο χρήστης ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε…
Καλησπέρα καλή μου Νέλι..ευχαριστούμε που μοιράζεσαι μαζί μας τις συνταγές/προτάσεις σου και που τα εξηγάς τόσο εύκολα και απλά... τα καυτερά δεν μου αρέσουν , αλλά φαίνεται νόστιμο το σαγανάκι σου
και γω έχω την ίδια απορία με την Αννιώ , τι είναι καβουρμάς;
Ο χρήστης Ερμιόνη είπε…
Υλικά αγαπημένα σε ένα ορεκτικό που τρώγεται ασταμάτητα υποψιάζομαι!
Υπέροχο... και λίγα λέω!
Φιλιά!
Ο χρήστης Μαρία Έλενα είπε…
Όμορφη συνταγή
Φιλάκια ...
Ο χρήστης Sofia Tsimari είπε…
αμααααααααααααααααν που να βρω βρε καβουρμααααααααααααα? χαχχαχα............αμαν τι παθαμε παλι νυχτιατικα.......τι να σου κανω θα μου πεις να μην μπανεις τετοιες ωρες σε "επικινδυνα" σπιτακιααααααααααααα............τωρα τι να παω να τσακισω?την φασολαδα που τελειωσα πριν καμια ωρα.......ωρε θα ζεματαει ο τεντζερης..........θα τζιβαρισου τουν καταπινουμ.........οπως λεει και η πεθερα.........χαχχαχα.......
Ο χρήστης Σοφία είπε…
Ααααααααα, τέλειο !!!
Πάω να δω τι είναι ο καβουρμάς !!
Ο χρήστης Christa Mavropoulou είπε…
Καλημέρα Νέλλη...
Βάζω το τσίπουρο-))
Πω πω..τι τέλειο σαγανάκι,μόνο εδώ θα μπορούσα να δω τέτοια νόστιμη συνταγή!!!!Καβουρμάς ,ούτε εγώ ξέρω τι είναι..χαχααααααααααα
Πολλά φιλιά και καλή συνέχεια
Ο χρήστης DIMI είπε…
Καλημέρα Νέλη μου!!!Ουόαου!!!Φοβερός μεζές καί συνταγή!!!Οτι πρέπει μέ ουζάκι!!!
Θά τήν δοκιμάσω μέσα στό Σ/Κ!!!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!!
Ο χρήστης sundayspoon είπε…
Τι πειρασμός είναι αυτός;;; Δεν χορταίνω να βλέπω το λιωμένο τυράκι και να φαντάζομαι όλα τα καλούδια που κρύβονται από κάτω... Εννοείται ότι θα άδειαζα το πήλινο ολομόναχη! Σιγά μην αφήσω να μου το φάνε οι άλλοι! χαχαχα!
Φιλάκια πολλά, Νέλη μου!
Ο χρήστης Kate'sCakeBox είπε…
Καλησπέρα Νελλίτσα μου..τι απίστευτο σαγανάκι μας έκανες σήμερα εδώ?δεν βρίσκω λόγια με τέτοια συναρπαστικά υλικά!!να σου πω για τον καβουρμά σύμπτωση μας έφεραν δώρο απο Β.Ελλάδα τον περασμένο μήνα και έκανα μία συνταγή δικής μου έμπνευσης με ζυμαρικά μελιτζάνα,σκόρδο,παρμεζάνα κάτι σε Ιταλικό..εάν είχα τη δική σου πρόταση τότε σίγουρα θα είχαν όλοι εντυπωσιαστεί.έσκασα λίγο να σου πω που είδα την συνταγή-κατόπιν εορτής-αλλά δεν πειράζει..ελπίζω να μου ξανατύχει καβουρμάς!!απίθανη ανάρτηση γλυκιά μου φίλη!!!άπειρα φιλάκια..ένα όμορφο Σαββατοκύριακο σου εύχομαι.
Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ είπε…
Τέλειο Νέλη μου, σκέτος πειρασμός!!!Με μια μπυρίτσα δίπλα ακόμη καλύτερο!!!
Φιλάκια!
Ο χρήστης Penelope είπε…
Και χωρίς ούζο και χωρίς τσίπουρο, εγώ θα το τιμούσα δεόντως Νέλη καλή μου, παρέα με μπόλικο φρεσκοψημένο ψωμάκι.
Εξαιρετικό.
Καλό βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι.
Ο χρήστης Magia da Inês είπε…
¸.•°♪♬♫º°
Sempre que venho no seu blog, fico com muita fome.
Os ingredientes são simples mas deliciosos, o visual dos pratos... uma tentação!!!!

❥ Bom fim de semana!
Beijinhos.♩♫♬°º•.¸
Brasil.°º✿
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναι,είναι πολυ καλό μεζεδάκι για το τσίπουρο....εσυ θα ξέρεις και τι είναι καβουρμας σίγουρα.
Ο χρήστης meli vrasna είπε…
Αχ μπράβο Νέλλη μας άνοιξες την όρεξη και είναι και αργά! αύριο κιόλας στο μεσημερινό θα το φτιάξω!!! φιλιά πολλά!
Ο χρήστης Neli είπε…
Καβουρμας Αννα ειναι κομματια κρεας μοσχαρι η κοτοπουλο βρασμενο με μπαχαρικα αλλα να εχει αρκετο λιπος και μετα το φιταχνουν σαν αλλαντικο και το πουλανε στα σουπερ μαρκετ
αλλλα μπορεις να φτιαξεις και μονη σου,και κοτοπουλο να βαλεις ομως ωραιο θα γινει το σαγανακι σου.Πολλα φιλακια και σε ευχαριστω για τα πολυ καλα σου λογια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ασε Ελενα μου,είναι οντως πολυ νοστιμο και ταιριαζει πολυ και με τα δυο που ανεφερες,πολλα φιλια και απο μενα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Κρεας Βρασμενο με μπαχαρικα,μαλλον το εχουμε μονο εδω στα μερη μας,και εγω ευχαριστω πολυ για τα σχολια,πολλα φιλια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Οπως το λες ασταματητα,πολυ καλο,φιλια και απο μενα Ερμιονη μου.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ευχαριστω,φιλακια και απο μενα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Χαχαχαχαχαχαχ βρε Σοφακι μου μ εκανες και γεασα,αυριο να το φτιαξεις που εχετε και ωραιο καβουρμα εσεις εκει ,θα σ αρεσει σιγουρα αντε πολλα φιλια και να προσεχεις τουν καταπινους ...χαχαχαχαχαχ
Ο χρήστης Neli είπε…
Ελπιζω να βρηκες και να το εφτιαξες,φιλια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Κρεας με λιπος μαζι και μπαχαρικα,ελα τοτε να πιουμε ενα τσιπουρακι χαχαχαχαχα,φιλακιααααααααα
Ο χρήστης Neli είπε…
Να τη φτιαξεις και να πιειτε ουζακι με τον αντρα σου,πολλα φιλια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Χχαχαχαχαχ α φτιαξτο κοριτσακι μου ,ευκολο και νοστιμο,και εγω μονη μου το αδειαζω χαχαχα το φτιαχνω και για κυριο πιατο μερικες φορες,πολλα φιλακια και απο μενα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Θα ξανατυχει φανταζομαι και τοτε να το φτιαξεις εχει πολυ ωραια γευση,αν θες να δοκιμασεις ομως μπορεις να βαλεις κοτοπουλο,σ ευχαριστω για τα καλα λογια.πολλα πολλα φιλια και απο μενα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ετσι οπως το λες Ελενη μου,παει πολυ με ολα τα ποτα.Φιλακια και απο μενα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Και εγω οπως εσενα το τιμαω ,μη νομιζεις χαχαχαχα,πολυ λιγες φορες εχω πιει ουζακι αλλα ειναι ομως πολυ καλος ουζομεζες ,οπως θελει ο καθενας το τιμαει,καλο σου βραδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Αντε φτιαξτο,ευκολο ειναι,και πολυ νοστιμο,πολλα φιλια και σε σενα

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …