Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 κούπα χλιαρό νερό
3  κουταλιες ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει , περίπου ένα κιλό αλλά η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε μαλακια ούτε σφιχτή για αυτό όσο αλεύρι περισσέψει το κρατάμε για το άνοιγμα των φύλλων.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Περίπου ένα κιλό κολοκύθα η ένα μέτριο κολοκύθι κίτρινο
3,5 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκια κανέλα
1κουπα καρύδια χοντροκομμένα
Μισή κούπα σταφίδες
1 φλυτζανα ελαιόλαδο
1 φλυτζανα καλαμποκελαιο.


Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχετε τη ζύμη όπως είπαμε. Κόβετε τη ζύμη σε μπαλάκια τη ζύμη και την αφήνετε να φουσκώσει περίπου μισή ώρα για να ανοίγουν καλά τα φύλλα. Επίσης όταν τα ανοίγετε στο αλεύρι ανακατεύετε και λίγο νισεστε για να ανοίγουν πιο εύκολα. Μέχρι να φουσκώσουν λίγο τα φύλλα ετοιμάζετε τη γέμιση. Τρίβετε το κολοκύθι σε τρίφτη και το πατάτε να φύγουν τα πολλά υγρά του και ρίχνετε τη ζάχαρη τα καρύδια τις σταφίδες την κανέλα και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. …

Καλό μήνα......

 Kαλώς μας ήρθε ο Δεκέμβρης,με τις όμορφες και χαρμόσυνες μέρες των γιορτών.....
 Με τις ετοιμασίες και τα ψώνια που σίγουρα θα είναι σίγουρα λίγο λιγότερα και πιο συντηρητικά....
 Με την ετοιμασία της ψυχής μας να δεχτεί τη Θεία Γέννηση και φέτος....
 Με την προσμονή για μια χρονιά καλύτερη και πιο αισιόδοξη,γεμάτη με υγεία και χαμόγελα,τα μεγαλύτερα δώρα του θεού στον άνθρωπο...
 Με τη σκέψη μας και στο διπλανό μας...Με την προσδοκία να του δώσουμε ,αλλά και να μας δώσει έτσι για να μην χάνεται η επαφή και η αγάπη μεταξύ μας..
 Εύχομαι να είναι ένας μήνας που θα μας γεμίσει δύναμη και υπομονή..μπορεί να μη είναι η ζωή μας όπως παλιά.....
Ίσως μας κάνει καλύτερους ανθρώπους αυτή η κατάσταση,αλλά και αν δεν μας αλλάξει ριζικά να αφήσει ίχνη της ώστε να μας προβληματίσει δυνατά....
Πολλά φιλιά και να είστε όλοι σας καλά και με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Σχόλια

Ο χρήστης κυκλάμινο κ είπε…
Καλό μήνα να έχουμε!!! Φιλάκια
Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ είπε…
Καλό μήνα Νέλη μου!!!
Φιλιά πολλά!
Ο χρήστης Tis Annios είπε…
Καλό μήνα Χρυσούλα...
Οι ευχές σου, ας πιάσουν τόπο...
Σου στέλνω την καλημέρα μου και ένα φιλί♥
"Αννιώ"
Ο χρήστης Ερμιόνη είπε…
Καλό μήνα Χρυσούλα μου!
Με το καλό και οι γιορτινές μέρες!
Φιλιά
Ο χρήστης Ελένη Φλογερά είπε…
Καλό μήνα Νέλη μου!
Φιλάκια!
Ο χρήστης oldthings είπε…
Νέλη μου ,καλό μήνα και σε σένα ! Μακάρι όλες οι ευχές σου να πραγματοποιηθούν για ένα καλύτερο κόσμο ,ειρηνικό και ευτυχισμένο !
Ο χρήστης Nasia είπε…
καλό μήνα Νέλη!
καλημέρα!
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Καλό μήνα Νέλλη μου, καλές γιορτές να έχουμε με υγεία, αγάπη και ηρεμία.
Όλα τα άλλα ας είναι λιγότερα .... θα τα καταφέρουμε και έτσι!
Φιλιά πολλά!
Ο χρήστης Penelope είπε…
Καλό μήνα και σ' εσένα Νέλη.
Εύχομαι να είναι τα πράγματα, γεγονότα και άνθρωποι, έτσι όπως πραγματικά το επιθυμείς μέσα σε τούτο το μήνα, που πάντα χαρακτηρίζεται από το αίσθημα της προσδοκίας για όλους μας.
Καλό βράδυ.
Ο χρήστης Helen Gr είπε…
Καλό μήνα, Νέλη!
Καλές γιορτές να έχουμε και να τις περάσουμε με υγεία και χαρά.
Φιλάκια
Ο χρήστης DIMI είπε…
Καλό καί ευλογημένο μήνα Νέλη μου!!!Καλές γιορτές μέ υγεία καί ευτυχία!!!Πολύ όμορφο τό κειμενό σου!!
Καλό βράδυ!!Φιλάκια!!!
Ο χρήστης mia maria είπε…
Καλό γιορτινό μήνα :)
Ο χρήστης Maria Naka είπε…
Καλό μήνα!Χαρούμενες γιορτές!
Ο χρήστης me (maria) είπε…
Έναν υπέροχο μήνα να έχεις!!!
Μακάρι όλες σου οι ευχές να πραγματοποιηθούν!
Φιλιά πολλά!
Ο χρήστης Χαρά Θ. είπε…
Καλό Μήνα, Χρυσούλα μου, να τον περάσετε όμορφα και ζεστά ,με τη ζεστασιά που χρειάζονται οι καρδιές στις μέρες μας και με Αγάπη για τους δίπλα και γύρω μας.
Φιλιά πολλά-πολλά
Ο χρήστης Kate'sCakeBox είπε…
Καλό μήνα αγαπημένο μου Χρυσουλάκι..εύχομαι το Πνεύμα των Χριστουγέννων να σας γεμίσει χαρά και ευτυχία,να έχετε υγεία ηρεμία και αισιοδοξία!όντως μπορεί να μην είναι όλα όπως παλιά η αγάπη όμως αρκεί να γίνουν κι αυτά τα Χριστούγεννα όμορφα για μας..να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και προσφέρουμε βοήθεια προς τον συνάνθρωπο..ας κρατήσουμε την ελπίδα ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες..την αγάπη μου σου στέλνω και πολλά φιλάκια!
Ο χρήστης Tante Kiki είπε…
Καλό μήνα Χρυσούλα μου και καλές γιορτές!!! Κι εγώ συμφωνώ με την Καίτη... ας στηριχθούμε ο ένας στον άλλο κι ας βοηθήσουμε όπου και όπως μπορούμε!
Φιλάκια!
Ο χρήστης Μαρία Έλενα είπε…
Καλό μήνα με υγεία
Φιλάκια ...
Ο χρήστης ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ....! είπε…
Καλό μήνα κοπέλα μου, γεμάτο αγάπη και χαρά :)))
Ο χρήστης sundayspoon είπε…
Καλό και δημιουργικό μήνα, Νέλη μου! Εύχομαι οι γιορτές που πλησιάζουν να είναι οι καλύτερες που έχεις ζήσει μέχρι σήμερα!
Τα φιλιά μου!
Ο χρήστης Sofia Tsimari είπε…
καλο μηνα .....καλα μαγειρεματα!!!!!!!!!!!!!
Ο χρήστης Christa Mavropoulou είπε…
Ανταποδίδω με αγάπη τις όμορφες ευχές σου Νέλλη μου!!!!!
Πολλά φιλιά
Ο χρήστης ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε…
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΕΛΙ ΜΟΥ...ΑΡΓΗΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΝΩ ...ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ , ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ... ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ....ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΜΟΡΦΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΟΥ..ΦΙΛΟΥΘΚΙΑ
Ο χρήστης ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε…
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΠΑΝΩ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΣΟΥ
Ο χρήστης Σοφία είπε…
Ευχάριστη έκπληξη η γιορτινή ατμόσφαιρα εδώ !!!!!!
Να περάσεις τις πιο όμορφες γιορτές !!!!
Ο χρήστης Beauty Follower είπε…
Καλο μηνα και γιορτιμη εβδομαδα ευχομαι!
ΠΟλυ ωραιες φωτογραφιες,
Eiδικα αυτη με το τζακι :)

http://beautyfollower.blogspot.gr/

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …