Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Σπανακόρυζο

 700 γραμμάρια σπανάκι,1 μεγάλο κρεμμύδι,μισό ματσάκι άνηθο,δυόσμο ξερό η μισό ματσάκι φρέσκο αν υπάρχει,ελαιόλαδο 1 μικρό ποτηράκι,αλάτι, πιπέρι κόκκινο,1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι,ντομάτα σάλτσα πελτέ η ψιλοκομμένη,νερό.
 Πλένετε καλά το σπανάκι,κόβετε το κρεμμύδι τον άνηθο,το δυόσμο και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα.
 Ρίχνετε το αλάτι το λάδι και  τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν καλά.
 Καθαρίζετε και πλένετε το ρύζι.
Το ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το κόκκινο πιπέρι και τη ντομάτα.Ρίχνετε και το νερό που πρέπει ίσα να το σκεπάζει.Το βράζετε για 10-12 λεπτά σε μέτρια φωτιά και αφού σβήσετε το μάτι κλείνετε το καπάκι και αφήνετε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά.Έτσι θα φουσκώσει το ρύζι και θα τραβήξει και όλα τα υγρά από το φαγητό που θα μείνει μόνο με το λάδι.
Το σερβίρετε με χυμό λεμόνι και το συνοδεύετε αν θέλετε με φέτα.
                          ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!

Απο που είστε?

Flag Counter

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας