Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Χταπόδι σε γάστρα

 1 χταπόδι,1 κιλό μικρές πατάτες,2 καρότα,
2 ντοματούλες,1 σκελίδα σκόρδο,ρίγανη,
1 κλαράκι δενδρολίβανο,κόκκινο πιπέρι,
κρασί άσπρο 1 ποτηράκι,1 ποτηράκι ελαιόλαδο
αλάτι,σάλτσα ντομάτας,λίγο νερό.

Πλένετε καλά και βράζετε το χταπόδι,να μαλακώσει αρκετά.



 Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και ρίχνετε αλάτι και ρίγανη πάνω,καθαρίζετε και μια σκελίδα σκόρδο την οποία αφήνετε ολόκληρη.
Σε ένα τηγάνι βάζετε το μισό λάδι και τηγανίζετε τις πατάτες αφού τις χαράξετε πρώτα σταυρωτά.
Βάζετε και τα καρότα μαζί τα οποία τα έχετε κόψει στη μέση.
Ρίχνετε το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι .
Αφού τηγανιστούν και κοκκινίσουν τα σβήνετε με το κρασί.
Τα αφήνετε να πάρουν μια δυο βράσεις και τα βγάζετε.
 Στο ίδιο λάδι βάζετε τις ντομάτες με το σκόρδο και ένα κλαράκι δενδρολίβανο.
Τις τηγανίζετε για λίγο.
 Αφού τις βγάλετε βγάζετε και το δενδρολίβανο και ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας(δεν αφήνετε πολύ το δενδρολίβανο γιατί έχει πολύ έντονη μυρωδιά και πικρίζει).
 Βάζετε και τη σάλτσα στο πυρέξ που έχετε τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και λίγο νερό.
Σκεπάζετε το πυρέξ και το βάζετε στο φούρνο στο αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Το ψήνετε όσο να φύγουν τα πολλά υγρά.
Το δοκιμάζετε σε μία ώρα αν έχουν ψηθεί οι πατάτες σβήνετε το φούρνο και αφήνετε το πυρέξ μέσα για να ψηθεί ακόμη λίγο με τη θερμοκρασία του φούρνου.
Το σερβίρετε με ότι σαλάτα σας αρέσει και κρασί άσπρο
                     ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!

Απο που είστε?

Flag Counter

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας