Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 κούπα χλιαρό νερό
3  κουταλιες ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει , περίπου ένα κιλό αλλά η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε μαλακια ούτε σφιχτή για αυτό όσο αλεύρι περισσέψει το κρατάμε για το άνοιγμα των φύλλων.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Περίπου ένα κιλό κολοκύθα η ένα μέτριο κολοκύθι κίτρινο
3,5 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκια κανέλα
1κουπα καρύδια χοντροκομμένα
Μισή κούπα σταφίδες
1 φλυτζανα ελαιόλαδο
1 φλυτζανα καλαμποκελαιο.


Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχετε τη ζύμη όπως είπαμε. Κόβετε τη ζύμη σε μπαλάκια τη ζύμη και την αφήνετε να φουσκώσει περίπου μισή ώρα για να ανοίγουν καλά τα φύλλα. Επίσης όταν τα ανοίγετε στο αλεύρι ανακατεύετε και λίγο νισεστε για να ανοίγουν πιο εύκολα. Μέχρι να φουσκώσουν λίγο τα φύλλα ετοιμάζετε τη γέμιση. Τρίβετε το κολοκύθι σε τρίφτη και το πατάτε να φύγουν τα πολλά υγρά του και ρίχνετε τη ζάχαρη τα καρύδια τις σταφίδες την κανέλα και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. …

Εύκολο,απλό,αλλά..... νόστιμο...


 6 πίτες έτοιμες η φέτες ψωμί μπαγιάτικο 6 φέτες ζαμπόν,6 φέτες κασέρι γκούντα,2 ντομάτες ,2 πράσινες πιπεριές,ελαιόλαδο,ρίγανη,πελτέ ντομάτας και κέτσαπ,φέτα 250 γραμμάρια,κεφαλοτύρι τριμμένο,200 γραμμάρια.


Απλώνετε την κέτσαπ με τον πελτέ πάνω σε κάθε πιτα η φέτα ψωμιού,βάζετε στη σειρά τα υλικά για την ατομική πίτσα και ρίχνετε και λίγο ελαιόλαδο στο τέλος
Τις βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να τις δείτε να ροδοκοκκινίζουν .

 Κόβετε σε ένα μεγάλο μπολ αφού τα έχετε πλύνει καλά πρώτα,μαρούλι κόκκινο και πράσινο,αγγούρι σε λεπτές φέτες καρώτο  επίσης σε λεπτές φέτες,ντοματίνια,ρόκα,κόκκινη πιπεριά.
Τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και ετοιμάζετε ένα ντρεσιγκ με λεμόνι,μηλόξυδο,μπαλσάμικο,μέλι,λίγη μουσταρδα και ελαιόλαδο ,τα χτυπάτε σε ένα σέικερ να ενωθούν καλά  και τα ρίχνετε πάνω στη σαλάτα.
Ρίχνετε ακόμη παρμεζάνα τριμμένη ,καρύδια τριμμένα και σουσάμι ,σιρόπι ροδιού,καθώς και αλάτι.
Μετά τα γιορτινά γεύματα με τα πολύπλοκα μαγειρέματα και τις ετοιμασίες τις επίσημες έφτασε η ώρα να φτιάξετε κάτι πρόχειρο νόστιμο και πλήρες σαν γεύμα για σας,την οικογένεια σας ,τους φίλους σας.
Είναι απλό ,νόστιμο και χορταστικό ,δοκιμάστε το θα σας αρέσει σίγουρα,αλλά και αν όχι εδώ θάμαστε να το συζητήσουμε...Σας φιλώ ....
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ
                            ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης meli vrasna είπε…
Καλή χρονιά κοπέλα μου σε σένα και στην οικογένειά σου, με υγεία πρώτα απ'όλα και όλα έρχονται! Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές! Τη σαλάτα μόλις την κάναμε για το βράδυ, πολύ ωραίο το ντρέσινγκ! Φιλιά πολλά!
Ο χρήστης Iωάννα είπε…
ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!ΦΙΛΙΑ
Ο χρήστης Nasia είπε…
το φτιαχνω συχνά ,μου λυνει τα χερια μερικά βραδια με τα παιδιά! τα απλά πραγματάκια τα ξέρω καλά χαχαχα
καληνύχτα Νελη μου!
Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ είπε…
Καλή χρονιά με υγεία!!!!
Πολύ ωραίες οι προτάσεις σου εύκολες και γρήγορες!!!!
Φιλιά!
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Πόσο μου αρέσουν αυτά τα απλά μα τόσο νόστιμα σνακς Νέλλη μου!!!
Σε ελάχιστο χρόνο έχουμε ένα πεντανόστιμο φαγάκι!
Φιλιά πολλά!
Ο χρήστης Μαρία Έλενα είπε…
Όμορφα όλα.
Καλή χρονιά.
Φιλάκια ...
Ο χρήστης DIMI είπε…
Χρόνια πολλά Νέλη μου!!Καλή καί ευλογημένη χρονιά σού εύχομαι!!!Καί οι δύο σου συνταγές,πολύ εύκολες καί νόστιμες!!
Πράγματι,σέ πολύ λίγο χρόνο ετοιμάζονται καί τά δυό!!!Μού άρεσε πολύ η σαλάτα καί τό ντρέσινγκ!!Καλό βράδυ!!!Φιλάκια!!
Ο χρήστης Tis Annios είπε…
Ααα! Χρυσούλα μου, αυτή η ιδέα με τις πίτες, μου άρεσε πολύ...
Πάντα έχω πίτες στην κατάψυξη, αρέσουν στην κόρη μου της ψήνω με λίγο λαδορίγανη και τις τρώει...
Αλλά δεν ήξερα πως μπορούν να μεταμορφωθούν σε πιτσάκια!
Είχα την εντύπωση πως αν το έκανα θα της έκαιγα...΄
Αλλα αφού το έκανες εσύ...σίγουρα γίνεται και θα το δοκιμάσω!!
Πολλά φιλιά...
**Αννιώ**
Ο χρήστης Maria Naka είπε…
Αααα κ εγω τις φτιαχνω συχνα! Ειναι υπεροχες κ τοσο ευκολες! Κ ο καθενας βαζει υλικα της αρεσκειας του! Δεν χρειαζεται συμβιβασμος οπως στις κανονικες πιτσες!
Ο χρήστης oldthings είπε…
Χρυσούλα μου ,Χρόνια σου Πολλά ,με αγάπη και υγεία ! Αυτές τις πίτες τις κάνω τακτικά τα βράδια για τα αγόρια ,εύκολες ,νόστιμες και συμμαζεύω όλα τα υπολείμματα από το ψυγείο !!!!
Ο χρήστης me (maria) είπε…
Είναι πραγματικά μια λύση νόστιμη, για τους άλλους γιατί εγώ είμαι και περίεργη και δεν τρώω τυριά και αλλαντικά..μόνο την πίτα με λαδάκι και ντοματούλα!..κι αν έχει και κανένα κρεατικό μέσα δε λέω όχι..χαχα!!
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία, αγάπη, ευτυχία και πολλά μαγειρέματα!!
Φιλιά πολλά!!
Ο χρήστης Eri είπε…
Χρυσούλα μου χρόνια πολλά για την γιορτή σου και καλή χρονιά!
Ελπίζω να είσαι καλά και να περάσατε όμορφα τις γιορτές με τα εγγονάκια σου!
Εύκολο αλλά πεντανόστιμο το πιάτο! Φιλάκια πολλά!
Ο χρήστης sundayspoon είπε…
Κι εγώ τις τιμώ ιδιαίτέρως αυτές τις πιτούλες! Ταιριάζουν με τόσα υλικά που έχεις άπειρες επιλογές!
Εύχομαι ό,τι καλύτερο για το νέο έτος! Υγεία, αγάπη και ευτυχία σε σένα και τους ανθρώπους που αγαπάς! Και μπόλικα μαγειρέματα -για να μην ξεχνιόμαστε!
Πολλά φιλάκια!!!
Ο χρήστης Beauty Follower είπε…
Ειναι απο αυτα τα γρηγορα αλλα τοσο λαχταριστα πιάτα!

Χαρουμενο το 2014 :)
http://beautyfollower.blogspot.gr
Ο χρήστης fotolabida maria είπε…
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝELI ΜΟΥ!!!!!!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΧΑΡΑ ..ΑΡΩΜΑΤΑΜΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ!!!!!!!ΠΑΡΑΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ!!!!!!!!ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!
Ο χρήστης Penelope είπε…
Οι αγαπημένες πίτσες του κανακάρη μου!!!
Δεν περνάει ποτέ απαρατήρητο από εμπρός του ένα τέτοιο μεζεδάκι.

Ευτυχισμένο το 2014, Νέλη μου.
Ο χρήστης Neli είπε…
Η αγαπημενη μου ειναι παντα εχω κομενα λαχανικα στο ψυγειο και την κανω συχνα,χαιρομαι που σας άρεσε,φιλια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Οντως και τα δύο τα αγαπώ σαν γευσεις,καλη χρονια πισης και φιλια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Χχαχαχαχαχα στα απλα πραγματα είναι η ομορφια,και εν προκειμενοις και η νοστιμια,πολλα φιλια Νασια μου.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλη χρονιά κι σε σένα,ναι μετά τα γιορτινα τραπέζια είναι οτι πρέπει.
Ο χρήστης Neli είπε…
Και μένα το ιδιο Ελενα μου,ευκολα ,γρηγορα ,υγεινα και απλά,πολλα φιλια και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ευχαριστω Ελενα μου ,πολλα φιλια και καλη χρονια επισης.
Ο χρήστης Neli είπε…
Είναι μια καλη και γρήγορη λυση ειδικα για τα βράδια,η σαλατα είναι παρα πολυ ωραία και το ντρεσιγκ επισης....φιλια και απο μενα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Δεν καιγονται,μια χαρα είναι και πεντανόστιμες είμαι σιγουρη η κορη σου θα τις τιμησει δεόντως,δοκιμασε τις και πες μου πολλα φιλια.
Ο χρήστης Χαρά Θ. είπε…
Ααααχχχ Νelaki μου πόσο χρειαζόμαστε την υγιεινή διατροφή μετά τις μερες κραιπάλη,δε λέγεται!
Θα δοκιμάσω τις συνταγές σου,αφου είναι εύκολες και νόστιμες. Βασικό δίδυμο,που παίζει δυναμικά
Φιλάκια πολλάααααααα
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναι μπορείς να κανεις συνδιασμους άπειρους,εγω εβαλα καποια πραγματα που τα τρώνε σχεδον όλοι,φαντασια χρειαζεται ,οπως και εν γενει η μαγειρικη
Ο χρήστης Neli είπε…
Ειναι οτι πρέπει ναι και νοστιμες και μια καλη λυση ειδικά τα βράδια,και λειτουργουν και για συμμαζεμμα οπως ειπες χαχαχαχαχα ,καλη χρονια,φιλια.
Ο χρήστης Σοφία Ζ. είπε…
Εύκολο και νόστιμο και πολύχρωμο! Καλό Σαββατοκύριακο!
Ο χρήστης Neli είπε…
Έχει τόσες πολλές παραλλαγές για να τις απολαυσεις που μπορεις να τις δοκιμασεις με απειρους τρόπους,καλη ορεξη οπως και να τις προτιμας πολλα φιλιαααααα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ευχαριστω πολύ Ερη μου και σε σενα εύχομαι οτι καλύτερο και στο σπιτικο σου χιλιες χαρες,ναι καλα περάσαμε,παντα περνας καλά με τα παιδιά,φιλάκια πολλα και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναί ναι να μην ξεχνάμε και την αγάπη μας τη μαγειρική,να είμαστε καλα λοιπόν εδω όλοι μαζί παρεούλα και να έχουμε μια όμορφη δημιουργική χρονιααααααα,φιλακια πολλα Αναστασια μου.
Ο χρήστης Neli είπε…
Έχεις δίκιο αμέσως ,νόστιμο,και εύκολο,καλη χρονιά να έχεις ,φιλιά.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλή χρονια να έχεις με υγεια και πολλά χαμόγελα,και να περάσουμε μια όμορφη χρονιά φιλιά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Αχ τελικά τις λατρεύουν αυτές μεγάλα και μικρά παιδια χαχαχαχα,είναι τόσο λαχταριστές που οντως δεν περνάνε απαρατήρητες,καλη και ευτυχισμένη χρονια να έχεις.
Ο χρήστης Neli είπε…
Αν τη χρειζόμαστε λέει μετα τα βουνά μελομακάρονα κουραμπιέδες ,γαλοπούλες και τα άλλα συναφη ,μια σαλατούλα είναι οτι ακριβώς πρέπει,αντε φτιάξτες και μετα μιλάμε αν σου άρεσαν,πολλά φιλιά και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Οντως ,όπως ακριβώς το είπες,καλο Σαββατοκύριακο και καλη σου χρονια.
Ο χρήστης Sofia Tsimari είπε…
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ..........τα μικρα μου τρελενονται..με φετα ψωμι με βιταμ,κασερι....τριμενο τυρι.....ριγανη....κοκκινο πιπερι......στο γκριλ...........μμμμμμμμμμ και φυσικα ταινια στην τιβι
Ο χρήστης Gina είπε…
Καλή χρονιά κορίτσι μου! Πάντα νοστιμιές!!!!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Αντε καλη σας όρεξη ,φτιαξτες να φανε,καλο βραδυ ,φιλιααααααααααα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλη χρονια με υγεια και παντα ωραιες συνταγες φιλια.
Ο χρήστης ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε…
Καλή χρονιά με υγεία κ αγάπη....ωραίες και οι δυο οι προτάσεις σου...μου άρεσαν

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …