Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Τηγανιά χοιρινή πικάντικη με πατάτες φουρνου


 700 γραμμάρια κρέας χοιρινό για τηγανιά κομμένο,1 κόκκινη  πιπεριά,1 πράσινη,1 μεγάλο κρεμμύδι,2 σκελίδες σκόρδο,1 μανιτάρι μεγάλο φρέσκο,ένα μικρο ποτήρι τσίπουρο,αλάτι πιπέρι κόκκινο και μαύρο,κολιανδρο,ρίγανη,μουστάρδα  ,κέτσαπ,1 λεμόνι,ελαιόλαδο.
 Κόβετε τα λαχανικά και τα βάζετε σε ένα τηγάνι να μαραθούν με το λάδι και τα μπαχαρικά,ρίχνετε σε λίγο και το κρέας και τα αφήνετε να βράσουν με τα υγρά μέχρι  να μείνουν μόνο με το λάδι.
Αφού κοκκινίσουν καλά από όλες τις μεριές τα σβήνετε με το τσίπουρο.
 Αφού βράσουν και με το τσίπουρο και εξατμιστεί ετοιμάζετε ένα μείγμα  με μια κουταλιά της σούπας καλά γεμάτη μουστάρδα,μια κουταλιά κέτσαπ ,το χυμό λεμονιού,και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο,συμπληρώνετε με νερό για να γίνει όλο το μείγμα μια κούπα και το ρίχνετε στο τηγάνι.
Το αφήνετε να σιγοβράσει και να μείνει με μια ωραία σάλτσα που θα δημιουργηθεί.

Για τις πατάτες φούρνου θέλετε 1 κιλό πατάτες,αλάτι,1 λεμόνι,1 πορτοκάλι,1 ποτηράκι λάδι,ρίγανη,κόκκινο πιπέρι και μαύρο ,μέλι και νερό.
Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες για φούρνο,τις αλατοπιπερώνετε και τις βάζετε μαζί με τα μπαχαρικά και το μισό λάδι στο φούρνο.
Στίβετε το λεμόνι και το πορτοκάλι και το ανακατεύετε με μισό ποτηράκι ελαιόλαδο και μια μεγάλη κουταλιά μέλι,τα χτυπάτε να γίνουν όλα ένα μείγμα και το ρίχνετε πάνω στις πατάτες που έχουν ήδη πιάσει μια ωραία κρούστα στο φούρνο.
Τις αφήνετε να σιγοψηθούν ,για να γίνουν καλοψημένο
ες αλλά και μαλακές.
Ωραία ταιριάζουν μ αυτό το πιάτο οι λαχανίδες σαλάτα που αφού τις πλύνετε καλά τις βράζετε σε ζεστό νερό για 5 λεπτά και τις σερβίρετε ζεστές με λαδολέμονο και αλάτι φυσικά.

                                             ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Πικάντικη νοστιμιά μας ετοίμασες Νέλλη μου!
Και οι πατατούλες συνοδεύουν την τηγανιά υπέροχα!
Φιλάκια!
Ο χρήστης Sophie είπε…
Υπέροχη νοστιμιά λατρεμένη γεύση!!!Φιλιά και ευτυχισμένο το 2014!!
Ο χρήστης Pinelia είπε…
Είμαι σίγουρη θα είναι τέλειο! Φτιάχνω και γω κάτι παρόμοιο απλά προσθέτω και ξηρά φρούτα! Φιλιά!
Ο χρήστης Χαρά Θ. είπε…
Nelaki μου
αν αυτές τις μέρες δεν προσπαθούσα να κάνω μια μινι αποτοξίνωση απο τα κρέατα που φάγαμε μέχρι προχθές, θα το έφτιαχνα άμεσα,είναι τόόόσο λιγουρευτό πιάτο!!! Δε μπορείς να του αντισταθείς
Υπόσχομαι, όμως
Φιλάκια πολλά γεμάτα αρώματα!
Ο χρήστης Kitchen Stories είπε…
Ωραία ιδέα!
Ζουμερή, λαχταριστή, καλομαγειρεμένη!

Z.

Ο χρήστης Tis Annios είπε…
Τέτοια ώρα που ήρθα εδώ (είμαι στη δουλειά και το τελευταίο γεύμα μου ήταν στη 1 το μεσημέρι...) μου΄ρχεται να μπω στην οθόνη βρε Χρυσούλα μου, με τα νόστιμα πιάτα σου...
Κι εκείνο πάνω στην επικεφαλίδα τι είναι? Βάφλα με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας??? Λιποθυμώ............!

Φιλί...
**Αννιώ**
Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ είπε…
Νέλη μου φαίνεται πεντανόστιμο, πάρα πολύ ωραίο μμμ!!!!!!
Φιλιά!
Ο χρήστης me (maria) είπε…
Λατρεύω την τηγανιά και ξαφνικά σαν να πείνασα!!...χαχα!
Άσε που μου έρχεται να απλώσω να πάρω μια πατάτα έτσι λαχταριστές που φαίνονται!
Φιλιά πολλά!
Ο χρήστης Silena είπε…
Πεντανόστιμη και μυρωδάτη η τηγανιά σας!!!! Με ξετρέλαναν όμως και οι λαχανίδες που λατρεύω!!!!
Καλώς βρήκα εσάς και το όμορφο μπλογκοσπιτάκι σας!!!!
Καλό βράδυ!
Ο χρήστης oldthings είπε…
Νέλλη μου ,πάλι "αποπλάνηση " έχουμε !!!! Ειλικρινά ,θέλω να δώ ποιά Δευτέρα θα είναι αυτή ,που θα αρχίσω δίαιτα ...
Απο Δευτέρα σε Δευτέρα τη μετατοπίζω ... Η τηγανιά σου μύρισε ως εδώ !!!! Φαίνεται πεντανόστιμη !!!
Ο χρήστης meli vrasna είπε…
Nέλλη μου έχω ενθουσιαστεί με τη συνταγή σου! φαίνεται πεντανόστιμο, έχει τέλεια χρώματα, ωραία υλικά, μπράβο σου και πάλι! Σάββατο ή Κυριακή θα την εφαρμόσω κατά γράμμα να δω πώς θα γίνει!
Ο χρήστης ΕΚΦΡΑΣΟΥ είπε…
τελειο φαινεται!
καλημερα!
Ο χρήστης Lila Xagorari είπε…
Με ξελίγωσες και είναι και νωρίς ακόμη!!!!!!
Ο χρήστης DIMI είπε…
Μού αρέση η τηγανιά,Νέλη μου,καί η συνατγή σου φα'ινεται πεντανόστιμη καί λαχταριστή!!Θά τήν δοκιμάσω!!!Φιλάκια!!!
Ο χρήστης Ειρήνη Ε. είπε…
Αγαπημένο φαγάκι η τηγανιά, Νέλη! Είτε σαν μεζεδάκι είτε σαν κύριο φαγητό με την συνοδεία του, είναι πεντανόστιμο!
Καλό βράδυ.
Ο χρήστης Μαρία Έλενα είπε…
Όμορφη συνταγη
Φιλάκια ...
Ο χρήστης Σοφία είπε…
Φαίνεται πεντανόστιμη συνταγή !!!!!!
Την καλημέρα μου....
Ο χρήστης Neli είπε…
Eίναι ένα ωραίο πιάτο και πολύ νόστιμο,και πραγματικά οι πατάτες του ταιριάζουν πολύ,φιλάκια και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναί το αγαπούμε πολλοι αυτο το πιάτο,καλη χρονιά και σε σένα και τα φιλιάμου.
Ο χρήστης Neli είπε…
Θα γίνεται ακόμη πιο ωραίο με τα φρούτα μέσα ,θα δοκιμασω να βαλω και εγω την άλλη φορα,φιλια και απο μένα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Αντε τοτε μετα την αποτοξίνωση που η αλήθεια είναι όλοι τη χρειαζόμαστε να το φτιάξεις αφου σου άρεσε τόσο,εύκολο και νόστιμο,φιλάκια και απο μένα .
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναί είναι ενα καλό και εύκολο πιατο...φιλιααααααααα
Ο χρήστης Neli είπε…
Μάλλον πολυ πεινασμένη είσαι Αννούλα μου αχαχαχαχααναι βάφλα είναι....μια λιγούρα παρόμοια την έχω και εγω όταν γυρναω στα σπιτακια με τα φαγητά και σε καταλαβαίνω απολυτα...σε φιλω.
Ο χρήστης Kate'sCakeBox είπε…
Καλησπέρα Χρυσουλάκι μου και καλή βδομάδα!!νοστιμότατη η πρότασή σου,μου έδωσε εξαιρετική ιδέα για τις επόμενες μέρες!λατρεύουμε τηγανιά στο σπίτι,η δική σου είναι σούπερ συναρπαστική όμως!είχα 4 μέρες ν'ανοίξω υπολογιστή είμαι ακόμα πολύ μπλοκαρισμένη και την είδα τώρα την σούπερ συνταγή σου που άρχισα επισκέψεις στα φιλαράκια μου!!άπειρα φιλάκια και την αγάπη μου σου στέλνω!
Ο χρήστης Neli είπε…
Ευχαριστω πολυ,ειναι ενα πιατο που μας αρεσει πολυ,φιλια και απο μενα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Και εγω και οι πατατες φούρνου ειναι αγαπημενες μου,και γιναν τοσο νοστιμες οι συγκεκριμένες...φιλια και απο μενα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Οι λαχανίδες είναι και μενα απο τις αγαπημένες μου σαλατες,χαιρομαι που βρεθηκαμε,καλως βρεθηκαμε θα τα λεμε,καλο βράδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Χαχαχαχαχα λες Ολυμπια μου?Αχ ποτε αραγε θα έρθει αυτη η ευλογημένη Δευτερα?αντε να δουμε.....ολο την αναβαλλω και εγω.
Ο χρήστης Neli είπε…
Αν τη φτιαξεις να ερθεις να μου πεις αποψη,θα σου αρεσει και γευστικα αραγε?φιλια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστω...καλο βραδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ωχ....αντε να ερθει μεσημερι τωρα ε? χχαχχχα
Ο χρήστης Neli είπε…
Να τη φτιαξεις για να τη δοκιμασεις,ειναι ενα ευκολο και νοστιμο πιατο,φιλακια και απο μενα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Τελικα εχει πολλους φαν η τηγανια, και δικαια,γιατι ειναι και μεζεδακι οπως ειπες και κυριο πιατο,καλο βραδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ευχαριστω ,φιλακια και απο μενα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Εμας μας αρεσει παρα πολυ,τη φτιαχνω συχνα,καλο βραδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλη εβδομαδα Καιτουλα μου,να τη φτιαξεις τοτε αφου σας αρεσει,ειναι ευκολη και καλη ιδεα για καθημερινο αλλα και για Κυριακατικο,εχεις και τα δικα μου φιλια και την αγαπη.
Ο χρήστης ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε…
Νέλι μου , χαίρομαι που ειμαι ξανά εδω...έχει καιρό να περάσω...όπως πάντα ωραιες, απλές και νόστιμες οι συνταγές σου...

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …