Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 κούπα χλιαρό νερό
3  κουταλιες ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει , περίπου ένα κιλό αλλά η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε μαλακια ούτε σφιχτή για αυτό όσο αλεύρι περισσέψει το κρατάμε για το άνοιγμα των φύλλων.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Περίπου ένα κιλό κολοκύθα η ένα μέτριο κολοκύθι κίτρινο
3,5 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκια κανέλα
1κουπα καρύδια χοντροκομμένα
Μισή κούπα σταφίδες
1 φλυτζανα ελαιόλαδο
1 φλυτζανα καλαμποκελαιο.


Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχετε τη ζύμη όπως είπαμε. Κόβετε τη ζύμη σε μπαλάκια τη ζύμη και την αφήνετε να φουσκώσει περίπου μισή ώρα για να ανοίγουν καλά τα φύλλα. Επίσης όταν τα ανοίγετε στο αλεύρι ανακατεύετε και λίγο νισεστε για να ανοίγουν πιο εύκολα. Μέχρι να φουσκώσουν λίγο τα φύλλα ετοιμάζετε τη γέμιση. Τρίβετε το κολοκύθι σε τρίφτη και το πατάτε να φύγουν τα πολλά υγρά του και ρίχνετε τη ζάχαρη τα καρύδια τις σταφίδες την κανέλα και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. …

Μακαρόνια με κιμά στο φούρνο


 1 πακέτο μακαρόνια ριγκατονι η πένες,μισό κιλό κιμά,250 γραμμάρια διάφορα τυριά τριμμένα(γκούντα,κεφαλοτύρι,ενταμ,η ότι άλλο σας αρέσει)250 γραμμάρια φέτα σκληρή,μια κόκκινη και μια πράσινη πιπεριά,μαϊντανό,ένα κρεμμύδι,ελαιόλαδο,σάλτσα ντομάτα,2-3 κουταλιές κέτσαπ,λίγο κρασί άσπρο,αλάτι κόκκινο και μαύρο πιπέρι,100 γραμμάρια βούτυρο.
 Βράζετε τα μακαρόνια σε νερό αλατισμένο.
Όχι πολύ ,γιατί θα μπουν και στο φούρνο μετά.
Τρίβετε τη φέτα με το χέρι σε χονδρά κομμάτια και τη βάζετε πάνω στα μακαρόνια μέσα στο ταψί.
Βάζετε μαζί και τα άλλα τυριά και τα ανακατευετε καλά για να μοιραστούν μέσα στο ταψί και να ενσωματωθούν με τα μακαρόνια.

 Κόβετε το κρεμμύδι ,τις πιπεριές και το μαϊντανό σε ένα τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και τον κιμά και τον τσιγαρίζετε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά του.
Τον σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας ,την κέτσαπ και λίγο νερό και τον αφήνετε να βράσει για λιγο.
 Τον ρίχνετε και αυτόν στο ταψί με τα μακαρόνια και τον ανακατευετε να ενσωματωθεί και αυτός.
Είναι καλύτερα να έχει λιγα υγρα παραπάνω ο κιμας για  να τα παρουν τα μακαρονια και να ψηθουν μ αυτα στο φουρνο.
 Έτσι τα μακαρόνια σας είναι έτοιμα για το φούρνο.
Τα βάζετε στους 200 βαθμούς Κέλσιου στις αντιστάσεις και τα ψήνετε μέχρι να δείτε να παίρνει χρώμα ο κιμάς και να λιώσουν τα μακαρόνια.(Περίπου 15-20 λεπτά)
Είναι ένας άλλος τρόπος να φτιάξετε μακαρόνια με κιμά και είναι πολυ νόστιμα.
Τα συνοδεύετε με σαλάτα που αρέσει σε σας και κρασί ...
                                      ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης Nasia είπε…
έχω λιποθυμησει τωρα! Λατρευω τη φετα στα μακαρονια και θα κανω τη συνταγη μεσα στην εβδομαδα σίγουρα!
Καλή μας όρεξη!
Ο χρήστης για τον Ν.Τσάρα είπε…
Αμάν!!!!θα μου κάνειςστο τραπέζι Ε;;;; Χαχαχα γειά στα χέρια σου!!!καλό μεσημέρι
Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ είπε…
Πεντανόστιμο φαγάκι Νέλη μου και η φετούλα του ταιριάζει απόλυτα!
φΙλιά!
Ο χρήστης Silena είπε…
Αγαπημένο και πολύ νόστιμο φαγητό Νέλη μου!!!!! Η προσθήκη της φέτας δίνει μοναδική νοστιμιά!!!!!!
Καλό υπόλοιπο Κυριακής!!!!! Φιλιά!
Ο χρήστης confusedmind είπε…
Αχ βρε φιλενάδα!! Τόσο καιρό έχω να δω συνταγή σου και πέφτω πάνω σε ζυμαρικά!! Όχι πως με χαλάει βέβαια μια και μου δίνεις μια καλή ιδέα για φαγητό μέσα στην εβδομάδα, μα να.....ζήλεψα λιγάκι που έχει και την φέτα μέσα, τρελαίνομαι λέμεεεε!! :) Θα φάω τις βάφλες όμως και θα μου περάσει!! Χαίρομαι που είμαι πάλι εδώ! Φιλάκια πολλα και καλή εβδομάδα!!
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Πω πω ένα πιάτο με πλούσιες γεύσεις, χορταστικό και πεντανόστιμο!!!
Υπέροχο Νέλλη μου!
Φιλάκια!
Ο χρήστης Iωάννα είπε…
Μμμμ πολύ ωραίο φαίνεται. Θα δοκιμαστεί άμεσα.Καλό βράδυ Νέλλη μου.
Ο χρήστης me (maria) είπε…
Αν έτρωγα τη φέτα θα χειροκροτούσα τώρα!!
Δεν πειράζει όμως, την τρώνε οι υπόλοιποι στο σπίτι και θα σε ευγνωμονούν για τη συνταγή!
Φιλιά πολλά!
Ο χρήστης gwgoyla είπε…
Ποιος μπορει να αντισταθει σε αυτο το φαγητο και μαλιστα τοσο καλομαγειρεμενο?
Φιλακια και καλη εβδομαδα Νελη μου,καλη σου μερα!!!!
Ο χρήστης Pinelia είπε…
Σούλα μου, σε ευχαριστώ πολύ είναι τέλεια και πολύ ξεκούραστη συνταγή!Γεια στα χέρια σου!
Ο χρήστης Beauty Follower είπε…
Δεν τα έχω φάει ποτέ στον φούρνο... φαινιται 5νόστιμα!

Καλή σου εβδομαδα :)
Ο χρήστης DIMI είπε…
Μμμμ πολύ νόστιμο τό φαγητό σου Νέλη μου!!!Σούπερ συνταγή!!!Καί μέ τήν φέτα,ούαου!!!Θά δοκιμαστεί πολύ σύντομα!!!!Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!!!
Ο χρήστης Ειρήνη είπε…
Θα μπορούσα να τρώω ζυμαρικά κάθε μέρα! Φαίνονται νοστιμότατα έτσι πως τα μαγείρεψες! Γεια στα χέρια σου! Χάρηκα που βρεθήκαμε!
Ο χρήστης Μαρία Έλενα είπε…
Όμορφη συνταγή.
Φιλάκια ...
Ο χρήστης Σοφία είπε…
Μμμμμ!!! Πεντανόστιμο φαγάκι! Γεια στα χέρια σου Νέλη!!!!
Καλώς σε βρισκω κι εγώ στο σπιτικό σου! Φιλιά!
Ο χρήστης Ειρήνη Ε. είπε…
Αγαπημένα τα ζυμαρικά με κιμά! Με την συνταγή σου, Νέλη, γίνονται ακόμα πιο πλούσια, νόστιμα και λαχταριστά! Ένα ωραίο φαγητό για όλη της οικογένεια.
Καλό απόγευμα.
Ο χρήστης Kate'sCakeBox είπε…
Καλησπέρα Χρυσουλάκι μου!απίθανη η συνταγή σου με τα ριγκατόνι στο φούρνο!μας έδωσες αναλυτικές οδηγίες όπως πάντα και δεν θα δυσκολευτεί κανένας να το φτιάξει!!η παρουσίαση άπαιχτη!!!φιλάκια πάρα πολλά!!!!!!!
Ο χρήστης κυκλάμινο κ είπε…
πολύ νόστιμη συνταγή!!! Φιλάκια
Ο χρήστης AgapameAnDolmas είπε…
η αλλιως παστίτιο!! το αγαπημενο μου φαι!! βαλε και μπεσαμελ απο πανω και δεν προκειτε να ξανακανεις παστιτσιο με τα κλασσικα μακαρονια!! φοβερο φαγακι!!
Ο χρήστης Marie είπε…
Μμμμμ.... μάλλον αυτό θα'ναι το αυριανό μου πιάτο (δεν ξέρω αν θα'ναι τόσο πετυχημένο βέβαια...) Πολλά φιλιά!!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Χαχχαααα αμαν και δεν ειμαι και κοντα να σε πιάσω,και μενα μου αρεσει πολυ αυτο το πιάτο,ειναι σαν παστιτσιο χωρις τη μπεσαμελ....καλο απογευμα ,απο ορεξη εχουμε αρκετη δοξα το θεο χαχαχχα..φιλια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ε ναι ,γιατι όχι,σ ευχαριστω πολυ ,καλο απογευμα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Είναι όντως πολυ νόστιμο,το τρωμε όλοι πολυ ευχαριστα,και η φετα του δινει μια αλλη νοστιμια.Φιλιά και απο μενα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Αρέσει μάλλον σε πολλούς και ναι με τη φέτα εχει άλλη γευση ,πιο πικάντικη και πολύ νόστιμο,καλο Σαββατοκύριακο να έχουμε.
Ο χρήστης Penelope είπε…
Απ' όλα τα καλά έχει τούτο το φαγητό Νέλη μου.
Και είναι από τα αγαπημένα των παιδικών μου χρόνων πρέπει να πω. Ευκαιρία να το ξαναθυμηθώ με την πρώτη δυνατή ευκαιρία.
Καλό μήνα εύχομαι.
Ο χρήστης Σοφία είπε…
Στον φούρνο δεν τα έχω κάνει. Μα φαίνονται πολύ νόστιμα, θα το επιχειρήσω !!!!!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Λυπαμαι που σου χαλασα τη διαθεση και μου λειψες τοοοοοοοοοσο πολυ,να φας μονο τον κιμα με τη φετουλα,αντε κανε να φαει η οικογενεια,φιλακια πολλα και χαρηκα που σε ξαναειδα στη γειτονια,ευχομαι να μην λειψεις ξανα τοσο καιρο.
Ο χρήστης Neli είπε…
Πολυ μου αρεσει εμενα Ελενα μου,ειναι λιγο διαφορετικο απο το σπαγγετι με κιμα αλλα δεν ειναι και παστιτσιο,φιλακια και απο μενα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ναι δοκιμασε το και πες μου σε παρακαλω εντυπωσεις,καλο βραδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Μπορεις να την παραλλειψεις και να βαλεις μονο τα αλλα τυρια,αλλα αν την τρωνε οι αλλοι βαλτην γινεται πιο νοστιμο ετσι,φιλια πολλα και απο μενα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστω για τα καλα λογια Γωγουλα μου,ειναι ευκολο και νοστιμο φιλακια και απο μενα,καλο βραδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Να τη φτιαξεις τωρα που εχεις το γλυκο μωρο σου και δεν θα εχεις πολυ χρονο,ειναι πολυ χρησιμη και θα τη φατε ευχαριστα σιγουρα,φιλακια.
Ο χρήστης Neli είπε…
Και φαινονται και ειναι...δοκιμασε τα,καλο βραδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Να το φτιαξεις αν σας αρεσουν τα μακαρονια ειναι ενα ευκολο απλο και νοστιμο πιατο θα φαγωθει σιγουρα,καλη Κυριακη ,φιλακια και απο μενα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Τότε θα σου αρεσει σιγουρα αυτο το πιατο ειναι πολυ ωραιο στη γευση και τρωγεται ευχαριστα και κρυο εμενα δηλαδη μ αρεσει και εγω χαρηκα πολυ θα τα λεμε.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστω πολυ,φιλακια και απο μενα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια κι σ ευχαριστω επισης που ηρθες στο σπιτικο μου,χαιρομαι πολυ ,θα τα λεμε τωρα,φιλια και απο μενα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Αυτο τα φαγητο εχει πολλους φαν τελικα,ναι ειναι μια μικρη παραλλαγη κατι σαν παστιτσιο,ναι το τρωνε ολοι χωρις προβλημα,καλο βραδυ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλως την Καιτουλα,σε ευχαριστω πολυ,γλυκια οπως παντα,ειναι και τοσο ευκολο το πιατο ,το απολαμβανεις σε πολυ λιγο χρονο ,αν το φτιαξεις πες μου αν σου αρεσε φιλακια πολλα και απο μενα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Σε ευχαριστω πολυ,φιλακια και απο μενα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Να σου πω την αληθεια στην αρχη σκεφτηκα οτι ο τιτλος της αναρτησης θα λεγοταν κατι σαν παστιτσιο,εξαλλου μια φιλη μου ετσι κανει το παστιτσιο,ειναι οντως σχεδον ιδιο του λειπει η μπεσαμελ μονο....
Ο χρήστης Neli είπε…
Αν αποφασισεις να το κανεις θα δεις οτι και εσυ θα το πετυχεις σιγουρα πανευκολο ειναι,πες μου εντυπωσεις αν το μαγειρεψεις,πολλα φιλια και απο μενα.
Ο χρήστης Neli είπε…
Καλο μηνα να εχεις και οπως τοπες ειναι εχει απο ολα τα καλα και μας θυμιζει και αγνα αγαπημενα χρονια και μαμα,φτιαξτο και ξαναγυρνα πισω....
Ο χρήστης Neli είπε…
Πιστευω και ελπιζω να το επιχειρησεις και να σου αρεσει,ειναι οντως νοστιμα...
Ο χρήστης Joan Petra είπε…
Ρε παιδιά βοήθεια! Τόσο λαχταριστά που κοντεύω να φάω την οθόνη!! Αχαχα!!
Καλημέρα, καλή και νόστιμη εβδομάδα και καλώς σε βρήκα! :))
Ο χρήστης Neli είπε…
Σου κανω το τραπεζι οτι ωρα θες,ανοιχτη προσκληση ,καλως βρεθηκαμε καλη μας εβδομαδα,θα τα λεμε....
Ο χρήστης Joan Petra είπε…
Ωχ, αμάν! Εδώ είναι ακόμα αυτός ο πειρασμός;; Χαχα! Να είσαι καλά γλυκιά μου και σ' ευχαριστώ πολύ για τη (νόστιμη) υποδοχή! Καλό βραδάκι! :))
Ο χρήστης Neli είπε…
Kαλο βραδυ και απο μενα <3
Ο χρήστης confusedmind είπε…
Χρυσούλα μου άλλη μια συνταγή σου που λάτρεψαν τα παιδιά μου! Ο μικρός μου τα ζήτησε ξανά χθες αλλά που μυαλό εγώ για μαγείρεμα; Τηγανητό λουκάνικο και πατάτες τους έφτιαξα! :) Κι εγώ εύχομαι να μην ξαναχρειαστεί να λείψω τόσο πολύ!

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …