Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Πρασόρυζο


 4 πράσα(περίπου 1 κιλό),
1 καρώτο,μία ρίζα σέλινο,
2-3 κλωνάρια σέλινο,
1 λεμόνι 
,1 κούπα ρύζι Καρολίνα,
αλάτι ,κόκκινο και μαύρο πιπέρι,
1 ποτηράκι ελαιόλαδο,
λίγο νερό.
 Καθαρίζετε τα πράσα αφού τα έχετε πλύνει καλά και τα κόβετε σε κομμάτια...
Καθαρίζετε το καρώτο και  τη σελινόριζα και πλένετε καλά τα κλαδάκια του σέλινου...
Καθαρίζετε και πλένετε το ρύζι
 Τρίβετε σε τρίφτη το καρώτο,κόβετε σε κυβάκια τη σελινόριζα και τα κλαδάκια ψιλοκομμένα
 Τα βάζετε σε ένα τηγάνι βαθύ η μια ρηχή κατσαρόλα....
 Ρίχνετε το αλάτι το ελαιόλαδο τα πιπέρια,κόκκινο και μαύρο,το κόκκινο ας είναι αρκετό ,του παει....
Τα αφήνετε να μαραθούν όλα μαζί και αφού στίψετε το χυμό λεμόνι μέσα και το αφήσετε να πάρει μερικές βράσεις ρίχνετε και το ρύζι...
Προσθέτε τέλος το νερό ίσα να σκεπαστουν
και τα αφήνετε να βράσουν για 10 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά...
Σβήνετε το μάτι και αφήνετε την κατσαρόλα σκεπασμένη να φουσκώσει καλύτερα το ρύζι.
Είναι ένα εύκολο, οικονομικό και πολύ γευστικό πιάτο...
Γίνεται γρήγορα αλλά δεν στερείται νοστιμιάς ,ειδικά αν σας αρέσουν τα πιάτα με λαχανικά
Το συνοδεύετε με φέτα.
                                                  
 ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!

Τυρόπιτα στριφτή

500 γραμμάρια φέτα 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι η όποιο άλλο πικάντικο τυρί 3 αυγά Αλεύρι όσο σηκώσει για να ανοίξετε φύλλο Ελαιόλαδο,...

Τα διάσημα μας