Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 κούπα χλιαρό νερό
3  κουταλιες ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει , περίπου ένα κιλό αλλά η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε μαλακια ούτε σφιχτή για αυτό όσο αλεύρι περισσέψει το κρατάμε για το άνοιγμα των φύλλων.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Περίπου ένα κιλό κολοκύθα η ένα μέτριο κολοκύθι κίτρινο
3,5 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκια κανέλα
1κουπα καρύδια χοντροκομμένα
Μισή κούπα σταφίδες
1 φλυτζανα ελαιόλαδο
1 φλυτζανα καλαμποκελαιο.


Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχετε τη ζύμη όπως είπαμε. Κόβετε τη ζύμη σε μπαλάκια τη ζύμη και την αφήνετε να φουσκώσει περίπου μισή ώρα για να ανοίγουν καλά τα φύλλα. Επίσης όταν τα ανοίγετε στο αλεύρι ανακατεύετε και λίγο νισεστε για να ανοίγουν πιο εύκολα. Μέχρι να φουσκώσουν λίγο τα φύλλα ετοιμάζετε τη γέμιση. Τρίβετε το κολοκύθι σε τρίφτη και το πατάτε να φύγουν τα πολλά υγρά του και ρίχνετε τη ζάχαρη τα καρύδια τις σταφίδες την κανέλα και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Α…

2 Χρόνια "Αρώματα και Γεύσεις"


 Να που κλείνουμε τα δύο χρόνια παρεούλα...Τα αρώματα και γεύσεις μεγάλωσαν άλλη μια χρονιά.
Σαν εχθές θυμάμαι να μπαίνω σ αυτήν την παρέα...Πότε έφυγε ο καιρός?
 Με άλλους ξαφνικά χαθήκαμε,με άλλους βρεθήκαμε για λίγο αλλά και πάλι χαθηκαμε...
Και είναι και αυτοί οι σταθεροί που ξέρεις ότι θα σε επισκεφτούν και θα τους επισκεφτείς,είμαι πολύ χαρούμενη που είχα την όποια επαφή με τον καθένα σας ξεχωριστά και με όλους σας μαζί...
Ένα σχόλιο ,μια καλημέρα ,μια ματιά  η ένα πέρασμα από το μπλογκ μου είναι πολύτιμο για μένα...
Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά να περάσουμε όμορφα και αυτό το Καλοκαίρι που είναι αναποφάσιστο αν τελικά θα έρθει η όχι,μιας και ακόμη δεν έχει στρώσει ο καιρός αν και πλησιάζει η μέση του Καλοκαιριού...
Υγεία,αγάπη και πολλές όμορφες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα σας εύχομαι....
Σας προσφέρω ακόμη,γλυκάκια για γεύση,λουλούδια για άρωμα και ένα τραγουδάκι σε όλους με βιντεακι δικό μου....
Το τραγούδι ακόμη το χαρίζω και σε κάποια λατρεμένη που ξέρω ότι δε θα έρθει ξανά ποτέ,αλλά εύχομαι να είναι καλά εκεί ψηλα όπου είναι....
         Καλή συνέχεια στη ζωή σας και πάντα όμορφα πράγματα να σας συμβαίνουν ...σας φιλώ...

Σχόλια

Ο χρήστης Ariadni St. είπε…
Νέλη μου να τα χιλιάσει το μπλογκ και να νοστιμεύει τη ζωη μας. Να εισαι καλά!
Καλο μας Σαββατοκύριακο
Φιλάκια!
Ο χρήστης Maria Fe είπε…
Χρονια Πολλα στο γλυκ σπιτακι σου.
Να εισαι παντα καλα να δημιουργεις για πολλα χρονια ακομη.
Παιρνω το κεραστικο μου και αφηνω μια γλυκια καληνυχτα.
Φιλια απο Κυπρο :)
Ο χρήστης Ροδανθη είπε…
Νέλη μου να χαίρεσαι το μπλοκοσπιτάκι σου και εσύ να είσαι καλά να μας χαρίζεις πολύ όμορφες αναρτήσεις.
Φιλιά πολλά!!!!
Ο χρήστης ΕΚΦΡΑΣΟΥ είπε…
χρονια πολλα σε αυτο το ομορφο μπλοκακι!
Ο χρήστης Kitchen Stories είπε…
Χρόνια πολλά στο blog σου, με πολλές αναρτήσεις αρωμάτων και γεύσεων!
Εσύ να είσαι καλά, δημιουργική και χαρούμενη!

Ζ.
Ο χρήστης cook είπε…
να ακολουθήσουν πολλα πολλά ακομη ευχομαι!εγω μόλις πρόσφατα σας ανακάλυψα:)
Ο χρήστης Maria Tzanakou είπε…
Χρόνια πολλά στο υπέροχο blog σας, με πολλές ακόμα υπέροχες αναρτήσεις! Να είστε πάντα καλά και να συνεχίζετε!
Ο χρήστης me (maria) είπε…
Χρόνια πολλά στο υπέροχο μπλογκ σου!!
Να είσαι καλά να μας δείχνεις όμορφες αναρτήσεις και να μας μαθαίνεις πράγματα!!
Φιλιά πολλά!!
Ο χρήστης Marie-Anne είπε…
Πολύχρονο να είναι το όμορφο και νόστιμο μπλογκοσπιτάκι σου, πάντα με ωραίες αναρτήσεις!!
Ευχαριστούμε για το κέρασμα και το ωραίο βίντεο!
Φιλιά και και καλό σαββατοκύριακο
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Γλυκιά μου Νέλλη, λες 2 χρόνια πέρασαν κι εγώ νοιώθω σαν να ήσουν από πάντα στην παρέα μας!
Το μπλογκοσπιτάκι σου ήταν πάντα ζεστό, φιλόξενο και τα κεράσματά σου, κεράσματα καρδιάς!
Σε ευχαριστούμε για την όμορφη και αξιοπρεπή παρουσία σου και ευχόμαστε να συνεχίσεις για πολλά χρόνια ακόμη να είσαι το παρεάκι μας!
Φιλιά!
Ο χρήστης Stella Christomoglou είπε…
Χρόνια πολλά στο blog σου με πολλές ενδιαφέρουσες αναρτήσεις και να είσαι κοντά μας στην όμορφη μπλογκογειτονιά μας!!!
Ευχαριστούμε για τα γλυκάκια, τα λουλούδια και το όμορφο τραγούδι!!
Φιλάκια
Ο χρήστης Nena είπε…
Πολύχρονη....να μας γεμίζεις με όμορφες γεύσεις και εικόνες!!!!
Ο χρήστης Μαρία Έλενα είπε…
Χρόνια πολλά στο ιστολογιό σου.
Φιλάκια ...
Ο χρήστης Joan Petra είπε…
Να τα εκατοστήσει το blog σου, με κέφι για δημιουργία, όπως μέχρι τώρα :) Καλή Κυριακή και καλή συνέχεια σου εύχομαι :)
Ο χρήστης Tis Annios είπε…
Χρόνια Πολλά στο νόστιμο και μυρωδάτο blog της γειτονιάς!!!
Χρόνια Πολλά και την γλυκιά οικοδέσποινα...την Χρυσούλα μας!
Εύχομαι τα καλύτερα σε σένα και στο blog από καρδιάς...
Πολλά φιλιά...♥
**Αννιώ**
υγ.........Κεράστηκα!
Ο χρήστης DIMI είπε…
Χρόνια πολλά Νέλλη μου στό πανέμορφο γεμάτο υπέροχο γεύσεις,blogoσπιτάκι σου!!
Ευχαριστούμε γιά τό κέρασμα!!Καλή Κυριακή!!Φιλάκια!!
Ο χρήστης Ερμιόνη είπε…
Χρόνια πολλά και δημιουργικά Χρυσούλα μου!
Είσαι από τις πολύ αγαπημένες μου παρουσίες στο χώρο και εύχομαι να συνεχίσεις έτσι όμορφα!
Ο πρόλογός σου με συγκίνησε πολύ… λιτός και πολύ περιεκτικός!
Τα φιλιά μου!
Ο χρήστης ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε…
Καλημέρα αγαπημένη μου Νέλι...άργησα να δω την ανάρτηση σου.... χρόνια πολλά στο όμορφο και αγαπημένο σου/μου/μας σπιτάκι...πάντα να είναι γεμάτο με αρώματα και γεύσεις και περιτρυγιρισμένο από αγάπη.... πολύ όμορφη και γλυκιά η ανάρτηση σου και τα λογια , συγκινητική ανάρτηση και τα λόγια στην αρχή συγκινητικά.... ευχαριστούμε για τα γλυκάκια και τις εικόνες και το βιντεάκι σου.... να θυμάσαι την λατρεμένη σου με αγάπη...
Ο χρήστης Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε…
Καλησπέρα κι από μένα!
Τις καλύτερες ευχές μου :)))
Ο χρήστης Kate'sCakeBox είπε…
Αγαπημένο μου Χρυσουλάκι πολύ χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω!!μου έλειψες απίστευτα κι εσύ και τα φιλαράκια τα υπέροχα!!να τα εκατοστήσει το σούπερ yummmy yummy μπλογκοσπιτάκι σου που ξέρεις ποσο πολύ το αγαπάω!!κι εσένα περισσότερο κοριτσάκι!!!ευχαριστούμε για το κέρασμα και για την σούπερ γλυκιά και τρυφερή ανάρτηση!!μετά τις τελευταίες περιπέτειες που είχα είμαι ξανά εδώ και θα τα λέμε κοριτσάκι!!εύχομαι να περνάς όμορφα και ξένοιαστα το μακρύ καυτό καλοκαιράκι!!!!!!φιλάκια άπειρα και την αγάπη μου σου στέλνω!!!!!
Ο χρήστης Ελένη Φλογερά είπε…
Νέλη μου ήρθα λίγο καθυστερημένα για να δώσω τις ευχές μου(σήμερα είδα την ανάρτησή σου), αλλά σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά να συνεχίσεις να είσαι ανάμεσά μας και να μας χαρίζεις τις νόστιμες συνταγές σου.
Σου στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου!
Ο χρήστης αχτίδα είπε…
Σου εύχομαι κούκλα μου τόσα χρόνια στη μπλοκογειτονιά όσα τα όνειρα και οι ιδέες σου που παρουσιάζεις!

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …