Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Κολοκυθάκια τηγανητά με τζατζίκι


 1 κιλό κολοκυθάκια,αλάτι ,καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα,1 αγγούρι,4-5 σκελίδες σκόρδο,μισό ποτήρι ελαιόλαδο,λίγο ξύδι άσπρο,1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό.
 Πλένετε και καθαρίζετε τα κολοκυθάκια
 Τα κόβετε σε φέτες όχι πολύ λεπτές ,τα απλώνετε σε μια πιατέλα σε σειρές
 Ρίχνετε αλάτι να αλατιστούν καλά.
Ετοιμάζετε το τζατζίκι....
Τη συνταγή θα τη βρείτε εδώ για το τζατζίκι
http://neli62.blogspot.gr/2013/04/blog-post_13.html
Ρίχνετε το λάδι στο τηγάνι και αφού ζεσταθεί καλά τηγανίζετε τα κολοκυθάκια και τα βάζετε σε χαρτί κουζίνας απορροφητικό να φύγουν τα πολλά λάδια.
 Τα στρώνετε σε πιατέλα και τα σερβίρετε μαζί,ταιριάζουν τέλεια οι γεύσεις τους και επιπλέον είναι ένα πολύ Καλοκαιρινό ,νόστιμο και δροσερό πιάτο.
Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε τα τηγανισμένα κολοκυθάκια μέσα στο τζατζίκι και να τα αφήσετε καμιά ώρα ,παίρνουν άλλη γεύση και γίνονται πολύ νόστιμα.
Αν το συνοδέψετε δε και με μια χωριάτικη σαλάτα είναι μια πολύ καλή λύση στο καθημερινό μας ερώτημα...."ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"
Ευτυχώς το Καλοκαίρι μας έχει πολλές και καλές τέτοιες λύσεις...εκμεταλλευτείτε τις όσο υπάρχουν φρέσκα και νόστιμα λαχανικά.
                                                          ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης Ελένη Φλογερά είπε…
Υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο!!!
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Το φαγάκι σου μύρισε καλοκαιράκι και Ελλάδα Νέλλη μου!
Απλά υπέροχο!
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!
Ο χρήστης DIMI είπε…
Λατρεμένο φαγητό Νέλη μου!Ακρως καλοκαιρινή η συνταγή σου!!
Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!
Ο χρήστης Ερμιόνη είπε…
Τα τηγανητά κολοκυθάκια με τζατζίκι ήταν κάποτε το αγαπημένο μου φαγητό.
Μπορούσα να φάω μέχρι που να με πονέσει η κοιλιά μου!
Είναι πραγματικά υπέροχο και απίστευτα καλοκαιρινό πιάτο!
Φιλιά πολλά Χρυσούλα μου!
Ο χρήστης ΕΚΦΡΑΣΟΥ είπε…
μμμ ωραιο!
Ο χρήστης Σοφία Ζ. είπε…
Και με τζατζίκι και με σκέτο γιαούρτι ακόμη και χωρίς συνοδευτικό, τα τηγανητά κολοκυθάκια είναι υπέροχα! Καλό Σαββατοκύριακο!
Ο χρήστης me (maria) είπε…
Τα τηγανητά κολοκυθάκια τα τρώω, το τζατζίκι όχι, αλλά χαμένο δεν πάει!!
Ό, τι πρέπει για καλοκαίρι η πρότασή σου!
Φιλιά πολλά!
Ο χρήστης Beauty Follower είπε…
Αδυναμία μεγάλη!

καλό καλοκαιράκι :)
Ο χρήστης ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε…
Καλώς βρεθήκαμε Νέλι μου..ελπίζω να σε βρίσκω καλά..ΜΟυ λείψατε..επέστρεψα στη γειτονιά μας και κάνω τη βόλτα μου στη γειτονιά... μου αρέσει πολύ αυτό το φαγητό κολοκυθάκια και τζατζίκι...σε συνδυασμό δε τα εχω φάει αλλά μου αρέσουν και τα δύο..νόστιμη φαίνεται

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …