Χταπόδι στο φούρνο με χάνδρες και ντοματίνια

Χταποδι μαγειρεμενο με φασολια χαντρες και φρεσκια ντοματα στο πιατο εχει και δυο φετες λεμονο γιατι του παει να μπει σαν γευση

 1χταπόδι μεγάλο η δύο μικρά,2 κρεμμύδια αρκετά μεγάλα,μια πράσινη καυτερή πιπεριά,1 ντομάτα μεγάλη ώριμη,μισό κιλό ντοματίνια,ελαιόλαδο,κόκκινο και μαύρο πιπέρι,θυμάρι,αλάτι,φασόλια χάνδρες,νερό.
 Βράζετε το χταπόδι να μαλακώσει και το καθαρίζετε από τις μαύρες μεμβράνες του.
έχετε μουσκέψει από βραδύς τα φασόλια και τα έχετε βράσει να μαλακώσουν αρκετά.
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και πλένετε τη ντομάτα και την περνάτε στο μπλεντεράκι,το ίδιο κάνετε και με τα κρεμμύδια.
Τα βάζετε στο τηγάνι να μάραθουν ,ντομάτα και κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο και αφού πάρουν μερικές βράσεις....






Τα ρίχνετε στο πυρέξ που έχετε βάλει το χταπόδι το βρασμένο,σκεπάζετε με το καπάκι και το βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου
για μισή ώρα.


 Πλένετε τα ντοματίνια και αφού τα κόψετε στη μέση τα βάζετε στο πυρέξ μαζί με τα φασόλια και το χταπόδι που έχετε μισοψήσει.
Βάζετε και την καυτερή πιπεριά και μπόλικο θυμάρι,αλάτι και πιπέρι και λίγο ακόμη ελαιόλαδο ,τα ντοματινια σε όλη την επιφάνεια και αφού το καπακώσετε το ξαναβάζετε στο φούρνο για μια περίπου ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία ,γύρω στους 180 βαθμούς με λιγο νερό να σιγοψηθεί η το βγάζετε όταν έχει πάρει χρώμα ροδοκόκκινο

 Το σερβίρετε με φέτες λεμονιού και αν θέλετε όταν το φάτε στίβετε και μισό λεμόνι στο πιάτο σας,ταιριάζει ωραία με σαλάτα και κρασάκι άσπρο.
Νόστιμο και ελαφρώς πικάντικο λόγω της καυτερής πιπεριάς την οποία δεν βάζετε αν δε σας αρέσουν τα πικάντικα η την αντικαθιστάτε με μια γλυκιά
                                           ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!

12 σχόλια:

Memaria είπε...

Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ έτσι το χταποδάκι, αλλά μοιάζει θεϊκό!!
Να είσαι καλά κι ευχαριστούμε για την ενδιαφέρουσα πρόταση!
Φιλιά πολλά!

Ελένη Φλογερά είπε...

Νέλη μου φαίνεται νόστιμο, δεν έχω φάει ποτέ το χταποδάκι έτσι . Ίσως το δοκιμάσω.
Φιλάκια!

DIMI είπε...

Τί τέλειο φαγάκι Νέλη μου!!Πολύ νόστιμη καί πρωτότυπη η συνταγή σου!!Συνδύασες τόσο όμορφα τά υλικά καί έδεσαν μεταξύ τους!!
Θά τήν δοκιμάσω!!Καλό μήνα!!Καλό Φθινόπωρο!!Φιλάκια!!

mia maria είπε...

Πολύ πρωτότυπο φαγητό! Φαίνεται πεντανόστιμο!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Καλημέρα!
Καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο να έχουμε!
Φιλάκια πολλά!

sundayspoon είπε...

Πρωτότυπο και ιδιαίτερο! Θα ήθελα σίγουρα να το δοκιμάσω! Γεια στα χέρια σου!
Καλό μήνα!!!

κυκλάμινο είπε...

Τέλειο από μεζεδάκι το μετέτρεψες σε κυρίως γεύμα!!!! Καλό μήνα!! Φιλάκια

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫═.♫══♫══♫══♫ (●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)Καιρο ειχα να περασω απο τη μπλοκογειτονια ,αλλα τωρα ηρθα αφηνοντας τις καλυτερες ευχες μου για ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!Να εισαι παντα καλα και να βρισκω ανοιχτο το σπιτικο σου!!♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫═.♫══♫══♫══♫ (●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)

Penelope είπε...

Δεν είχε περάσει καν από το μυαλό μου, ο συνδυασμός χταποδιού με φρέσκο όσπριο, όπως οι χάνδρες, καλή μου Νέλη.

Πραγματικά με βάζεις σε σκέψεις (και λιγούρα) τέτοια ώρα :-))

Καλό Φθινόπωρο εύχομαι και ένα ωραίο Σεπτεμβριανό Σαββοτοκύριακο.

Kate'sCakeBox είπε...

Χρυσουλάκι μου μόλις γύρισα απο διακοπές!να έχεις ένα όμορφο και γλυκό φθινόπωρο!η πρότασή σου εξαιρετική και ακόμα περισσότερο η παρουσίαση που σου δίνει εντολή να πας για ψώνια άμεσα και στη κουζίνα πάραυτα!!την αγάπη μου σου στέλνω και άπειρα φιλάκια!

Ariadni St. είπε...

Το αγαπώ το χταπόδι όπως κι αν ειναι μαγειρεμένο!

Anastasia είπε...

Πολύ ιδιαίτερη η συνταγή σου! Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο.Θα το δοκιμάσω σίγουρα κάποια στιγμή. Καλό φθινόπωρο!

Συνολικές προβολές σελίδας