Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Γεμιστες πιπεριές αρωματικές


 11πιπεριές Φλωρίνης και για γεμιστά,350 γραμμάρια φέτα,250 γραμμάρια γκούντα,200 γραμμάρια κεφαλοτύρι  200 γραμμάρια παρμεζάνα,2 ώριμες ντομάτες,θυμάρι ,βασιλικό και δυόσμο,πιπέρι μαύρο και ελαιόλαδο 1 ποτήρι του κρασιού.
 Πλένετε και καθαρίζετε από τους σπόρους τις πιπεριές.
Πλένετε τις ντομάτες και τα αρωματικά χόρτα.

Τρίβετε τα τυριά ,τις ντομάτες και ψιλοκόβετε το βασιλικό και το δυόσμο.
Προσθέστε  το πιπέρι το ελαιόλαδο και το θυμάρι και τα ανακατεύετε καλά να ενωθούν μεταξύ τους.
 Γεμίζετε με αυτό το μείγμα τις πιπεριές τις βάζετε σε σειρά σε ένα ταψί και ρίχνετε από πάνω και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βάζετε στο φούρνο τον οποίο έχετε ανάψει στο γκριλ
Τις ψήνετε περίπου 10 λεπτά και αφού τις βγάλετε...
Τις γυρίζετε με τη βοήθεια κουταλιού και πιρουνιού να ψηθούν και από την άλλη πλευρά τους άλλα 10 λεπτά.
Ένα πολυ νόστιμο και αρωματικό πιάτο που είναι και μεζεδάκι αλλά και μια χαρά γίνεται και κύριο πιάτο,ωραία παει με σαλάτα πράσινη και πατάτες τηγανητές,η μπύρα του ταιριάζει πολύ ωραία...δοκιμασμένο
                                                ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης ΕΚΦΡΑΣΟΥ είπε…
ωραιο φαγητο! :)
καλημερα αγαπημενη μου μπλοκοφιλη! να εχεις μια ομορφη μερα!
Ο χρήστης DIMI είπε…
Τί υπέροχο μεζεδάκι Νέλη μου!!Καί σίγουρα πεντανόστιμο!!!Θά τήν δοκιμάσω!!Λατρεύω τίς πιπεριές!!
Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!
Ο χρήστης Ελένη Φλογερά είπε…
Νοστιμότατο!!!!
Φιλάκια!
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Το ένα τυράκι της γέμισης πιο νόστιμο από το άλλο, είναι δυνατόν να μην προκύψει μια σούπερ νοστιμιά??
Φιλιά Νέλλη μου, καλό μεσημέρι!
Ο χρήστης Μαρία Έλενα είπε…
Όμορφη συνταγή
Φιλάκια ...
Ο χρήστης Ariadni St. είπε…
Νέλη μου πρέπει να εγιναν λουκουμακια!
Καλό απόγευμα
Φιλιά :)
Ο χρήστης Penelope είπε…
Εμένα να με "υπολογίζεις" για όσους θα έκαναν αυτό το πιάτο, κυρίως, Νέλη μου :-))
Ο χρήστης Stella Christomoglou είπε…
Αγαπημένη συνταγή, οι γεμιστές πιπεριές με τυριά!!!!
Καλό βράδυ
Φιλάκια
Ο χρήστης Ερμιόνη είπε…
Φαγάκι που θα το έτρωγα και θα χοροπηδούσα από χαρά!
Φιλιά πολλά!
Ο χρήστης Sofia Tsimari είπε…
αχ μολις ειδα την φωτο νομιζα οτι εβλεπα το φαι που χω στο ταψι μου.......ναι το αγαπημενο της μικρης μου που τρωει μονο 5 φαγητα.....τα κανω μονο με ρυζακι κ φρεσκια ντοματα τι να σου κανει ο κιμας......πρεπει να ναι τελεια κ αυτα....την επομενη που θα ριξω στο φουρνο γεμιστα θα κρατησω 5-6 να τις κανω ετσι.....μπραβο γλυκια μου
Ο χρήστης sajuki είπε…
great !
Greetings from Poland :)
Katarzyna


www.sajuki.blogspot.com
Ο χρήστης me (maria) είπε…
Κάτι τέτοιες στιγμές, με κάτι τέτοιες συνταγές εύχομαι απλά να έτρωγα τυρί....
Φιλιά πολλά!
Ο χρήστης Kate'sCakeBox είπε…
Χρυσουλάκι μου μας πήρες τα μυαλά και απο τη μαγική συνταγή και απο την συναρπαστική παρουσίαση!η γέμιση δείχνει την σούπερ απόλαυση τη γευστική απο τη σύνθεσ΄της και μόνο!!!μπράβο κοπέλα μου!!δεν ήρθα πιό πριν,είχα τρεξίματα που τελείωσαν σήμερα!την αγάπη μου σου στέλνω και άπειρα φιλάκια!
Ο χρήστης morfeas είπε…
από σπόντα βρέθηκα εδώ; όχι οι μυρωδιές με τράβηξαν..

καλό ξημέρωμα
Ο χρήστης love2love είπε…
καλο δημιουργικό μήνα.

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …