Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

Γλώσσα μασχαρίσια στο φούρνο και βραστή λαδολέμονο






Μια γλώσσα μοσχαρίσια,2 λεμόνια,κρασι ασπρο,κοκινο ,μαυρο πιπερι, αλατι,θυμαρι ,κολιανδρο,ελαιόλαδο.
 Αφήνετε αρκετές στο νερό τη γλώσσα για να βγάλει όλο το αίμα και αλλάζετε τακτικά το νερό ,θα το αλλάξετε 2-3 φορές.
Τη βράζετε σε χύτρα ταχύτητος περίπου 1 ώρα.

Την αφήνετε να κρυώσει καλά και βγάζετε την πέτσα της και έτσι μένει μόνο  το κρέας το οποίο κόβετε σε φέτες, ρίχνετε αλάτι μαύρο πιπέρι λεμόνι και λάδι και το τρώτε σαν μεζεδάκι..

 Μπορείτε όμως να τη φτιάξετε και στο φούρνο.
Όπως είναι κομμένη σε φέτες τις βάζετε στη σειρά σε ένα ταψί,ρίχνετε από πάνω κόκκινο και μαύρο πιπέρι αλάτι,κολιανδρο και θυμάρι,το χυμό από τα λεμόνια και το κρασί και τα βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και τις ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.



Τις σερβίρετε σαν μεζεδάκι αλλά άνετα γίνονται και κυρίως πιάτο με σαλάτα και κρασάκι.
Είναι ένα κομμάτι του ζώου που δεν βρίσκεις εύκολα η πολλοί δεν θα το τρώνε κιόλας αλλά είναι πολύ καλός μεζές για ορισμένους
                                       ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!

11 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Η πεθερούλα μου την έφτιαχνε κοκκινιστή!
Ξέρω ότι γίνεται και βραστή πολύ νόστιμη.
Στον φούρνο δεν την είχα ξαναδεί, ωραία ιδέα!
Φιλιά Νέλλη μου!

Ariadni St. είπε...

Μπράβο Νέλη μου, υπέροχο πιάτο!
Καλό υπόλοιπο Κυριακης!
Φιλια :)

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφη συνταγή Νέλλη
Φιλάκια ...

Memaria είπε...

Δεν έχω φάει ποτέ, μα βλέποντας τις φωτογραφίες σου νομίζω πως θα δοκίμαζα!!
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

Nasia είπε...

εγώ θα δοκίμαζα αν δεν μου έλεγες τι μέρος του σώματος είναι....αν μου έλεγες δεν υπήρχε περίπτωση χαχαχαχα
ο πατέρας μου όμως και νομίζω οι μεγαλύτεροι σε ηλικία τους τσακίζουν τέτοιους μεζέδες!
καλημέρα!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα καλη μου!
καλη εβδομαδα να εχεις!
να περνας παντα ομορφα ευχομαι!
φιλακια πολλα!

DIMI είπε...

Καλημέρα Νέλη μου!!Δέν τήν έχω φάει ποτέ ,αλλά τήν έφτιαχνε η κουμπάρα μου βραστή καί άρεσε πολύ τού άντρα μου!!
Καί οι δύο συνταγές είναι υπέροχες!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

Penelope είπε...

Ένα φαγητό που οι παλαιότεροι τιμούσαν πολύ. Όπως και την γεμιστή σπλίνα αλλά και το συκώτι του μοσχαριού. Τα τελευταία χρόνια μάλλον έχουν "ξεχαστεί" αυτά τα φαγητά για πολλούς. Αλλά μια στο τόσο, αξίζει σίγουρα η δοκιμή τους Νέλη μου.

Kate'sCakeBox είπε...

Καλησπέρα Χρυσούλα μου γλυκιά!!πρωτότυπη η συνταγή σου και ομολογώ κι εγώ δεν έχω δοκιμάσει ποτέ!!η παρουσίαση είναι καταπληκτική και σε προτρέπει να δοκιμάσεις σίγουρα!!!πολλά πολλά φιλάκια!

Σοφία Τσιμάρη είπε...

μερικοι τους ακουγεται μπλιαχ αλλα αν δεν το γνωριζεις τι ειναι το τρως κ γλυφεις τα δαχτυλα σου..εγω παντως δεν εχω τετοιο κολλημα...............ειναι απιθανη λεμονατη.....μπραβο για αλλη μια φορα

MARINA είπε...

ΟΛΑ ΝΥΚΟΚΥΡΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ (ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ)!!!!!! ΝΕΛΛΗ ΧΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ!!

Απο που είστε?

Flag Counter

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας