Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Κέικ με πορτοκάλι και τρούφα


 5 αυγά,1 πακέτο μαργαρίνη,1 γιαούρτι,1 σακουλάκι τρούφα,1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,2,5 φλυτζανες τσαγιού ζάχαρη,ξύσμα από ένα πορτοκάλι,και ο χυμός του,
 Σπάτε τα αυγά σε μια λεκανίτσα πλαστική.
 Ετοιμάζετε με τον τρίφτη το ξύσμα πορτοκαλιού
 Ετοιμάζετε το γιαούρτι τη ζάχαρη και την τρούφα
 Λιώνετε τη μαργαρίνη και τη χτυπάτε καλά με το βούτυρο να γίνει αφράτη,ρίχνετε και το ξύσμα πορτοκαλιού.
 Ρίχνετε μέσα στο μείγμα και τα αυγά κι συνεχίζετε το χτύπημα στην μεσαία ταχύτητα του μίξερ
 Αφού χτυπηθούν καλά ρίχνετε το γιαούρτι και την τρούφα και χτυπάτε λίγο ακόμη
Ρίχνετε το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα,στη σιγανή ταχύτητα του μίξερ
Ρίχνετε στο τέλος και το χυμό πορτοκαλιού
 Έχετε βουτυρώσει καλά τη φόρμα του κέικ και ρίχνετε μέσα το μείγμα
 Το ψήνετε στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για μια περίπου ώρα ,για πιο σιγουριά μπήγετε ένα μαχαίρι λεπτό όταν δείτε ότι κοκκίνισε,αν βγει το μαχαίρι καθαρό,τότε σημαίνει ότι το κέικ σας είναι ψημένο.

 Συνοδεύει πολυ ωραία τα τσαγάκια σας........απόγευμα η πρωί
 Ταιριάζει πολύ ωραία με μια κούπα μυρωδάτο Ελληνικό καφέ
Και γενικά είναι κάτι που μπορείς να απολαύσεις όλες τις ώρες της ημέρας .....αλλά και της νύχτας ,το συγκεκριμένο λόγω πορτοκαλιού είναι και πολύ αρωματικό και το γιαούρτι που έχει μέσα το κρατάει σχετικά υγρό και έτσι είναι πιο νόστιμο,δοκιμάστε να το φτιάξτε και....

                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης Αντώνης Δρακάκης είπε…
Πολύ καλό το κέικ και τέλειες φωτογραφίες.
Ο χρήστης Ariadni St. είπε…
Μου αρεσει πολύ στο κέικ η υπαρξη σοκολάτας και πορτοκαλιου!
Ο χρήστης ασωτος γιος είπε…
αυτα ειναι,,,,
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Ένα κομματάκι μπορώ να έχω παρακαλώ??
Που το βλέπω και το λιμπίζομαι??
Φιλιά Νέλλη μου, καλό βράδυ!
Ο χρήστης Silena είπε…
Τρελαίνομαι για το συγκεκριμένο κέικ!!!!! Αφράτο, αρωματικό και πεντανόστιμο!!!!
Απλά τέλειο!!!!!!
Καλό βράδυ!!!
Ο χρήστης Ερμιόνη είπε…
Από τα πιο αγαπημένα και μαμαδίστικα κέικ!
Ο συνδυασμός του πορτοκαλιού και της τρούφας είναι απίστευτα ταιριαστός!
Φιλιά
Ο χρήστης DIMI είπε…
Από τά αγαπημένα μου κέικ Νέλη μου!!Καί ο συνδυασμός πορτοκαλιού καί τρούφας,τέλειος!!
Καλή εβδομάδα!
Ο χρήστης mia maria είπε…
Από τα πιο όμορφα και αγαπημένα κέικ!
Καλή εβδομάδα :)
Ο χρήστης Eirinaki είπε…
Το λατρεύω αυτό το κέικ, μόνο που δε βάζω πορτοκάλι, γιατί δε μου αρέσει και τόσο. Βάζω όμως γάλα. Η τρούφα δίνει απίστευτη γεύση αλλά δίνει και άλλη χάρη στο κέικ.
Ο χρήστης me (maria) είπε…
Το λιγουρεύτηκα κι ας είναι απαγορευτικό για μένα λόγω αβγών...με τις αναμνήσεις ζω πια...χαχα!
Να είσαι καλά...φιλιά πολλά!

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …