Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 κούπα χλιαρό νερό
3  κουταλιες ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει , περίπου ένα κιλό αλλά η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε μαλακια ούτε σφιχτή για αυτό όσο αλεύρι περισσέψει το κρατάμε για το άνοιγμα των φύλλων.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Περίπου ένα κιλό κολοκύθα η ένα μέτριο κολοκύθι κίτρινο
3,5 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκια κανέλα
1κουπα καρύδια χοντροκομμένα
Μισή κούπα σταφίδες
1 φλυτζανα ελαιόλαδο
1 φλυτζανα καλαμποκελαιο.


Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχετε τη ζύμη όπως είπαμε. Κόβετε τη ζύμη σε μπαλάκια τη ζύμη και την αφήνετε να φουσκώσει περίπου μισή ώρα για να ανοίγουν καλά τα φύλλα. Επίσης όταν τα ανοίγετε στο αλεύρι ανακατεύετε και λίγο νισεστε για να ανοίγουν πιο εύκολα. Μέχρι να φουσκώσουν λίγο τα φύλλα ετοιμάζετε τη γέμιση. Τρίβετε το κολοκύθι σε τρίφτη και το πατάτε να φύγουν τα πολλά υγρά του και ρίχνετε τη ζάχαρη τα καρύδια τις σταφίδες την κανέλα και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. …

Γρήγορη νοστιμιά........


 1 πακέτο τορτελινια τυριού,1 κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά light,15 φέτες μπέικον καπνιστό,μπορείτε να βάλετε το αλλαντικό που σας αρέσει εσάς πιο πολύ,2 σκελίδες σκόρδο ,βούτυρο 2 κουταλιές σούπας,μαύρο πιπέρι.
Ζεσταίνεται νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε τα τορτελινια,τα αφήνετε μέχρι να βράσουν,περίπου 15 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι κόβετε το σκόρδο φετακια,το αλλαντικό σας σε κομματάκια μικρά και αφού ρίξετε το μισό βούτυρο τα τσιγαρίζετε όλα μαζί.
 Σουρώνετε τα τορτελινια,και αφού ρίξετε το υπόλοιπο βούτυρο τα ανακατεύετε να παει παντού
 Όταν τσιγαριστούν το αλλαντικό και το σκόρδο ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος
Ανακατεύετε καλά και την αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις
Η σαλτσα σας είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά να τη ρίξετε πάνω στα τορτελινια σας
 Είναι ένα νόστιμο και πολύ γρήγορο πιάτο

Δίνει τη λύση στο καθημερινό ερώτημα του τι θα φάμε? και είναι πολύ βολικό τις μέρες που τρέχετε σε δουλειές και δε σας φτάνει ο χρόνος για κάτι πιο περίπλοκο η τις μέρες που θέλετε να βγείτε μια βόλτα για καφεδάκι με τις φίλες σας...
Φτιάξτε το και απολαύστε το μόνοι σας ,με παρέα,με την οικογένεια η όπως και οπότε εσείς θέλετε
                                                   ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΕΓΙΩΡΓΗ είπε…
Μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ......................!!!!!!!!!! Μας άνοιξες την όρεξη!!!
Ο χρήστης DIMI είπε…
Πεντανόστιμο τό πιάτο σου Νέλη μου!!!Εύκολη καί γρήγορη συνταγή!!
Θά τό φτιάξω νά τό απολαύσω μόνη μου! Χα χαα!!
Καλό βράδυ!!Φιλάκια!
Ο χρήστης Ερμιόνη είπε…
Χρυσούλα μου έχεις απόλυτο δίκιο!
Το πιάτο σου είναι απίστευτα γρήγορο και νόστιμο!
Ιδανικό για μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα που μας πιέζει ο χρόνος!
Φιλιά!
Ο χρήστης ΕΚΦΡΑΣΟΥ είπε…
μια καλη ιδεα για σημερα! να σαι καλα! :)
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Από τα πιο αγαπημένα μου φαγάκια!
Εγώ βάζω και μανιτάρια και ανακατεύω τα τορτελίνια μέσα στην πεντανόστιμη σαλτσούλα τους!
Φιλιά Νέλλη μου, καλό απόγευμα!
Ο χρήστης litsa t. είπε…
πολυ καλη ιδεα για τις μερες που εχουμε δουλειες η για ξαφνικες επισκεψεις.και βεβαια πολυ νοστιμο.
Ο χρήστης Julie McQueen είπε…
Great blog♥

How about follow each other?
I follow your blog. Waiting for you♥
My Blog: http://juliemcqueen.blogspot.com
Ο χρήστης Sofia Tsimari είπε…
νοστιμιαααααααααααααααααααααααα............μιαμ μιαμ μιαμμμμμμμμμμμμμμμμ.............χοχοχοχοχο
Ο χρήστης Μαρία Έλενα είπε…
Όμορφη συνταγή
Φιλάκια ...
Ο χρήστης κυκλάμινο είπε…
Πολύ ωραία και γρήγορη!!!!! Φιλάκια
Ο χρήστης JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε…
Φοβερα τα τορτελινια και ετσι θα ειναι νοστιμοτατα!!!!!!
¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽¸¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽¸¸.•*`*•.¸.¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽(●◡●)✽Οπως καθε χρονο δεν ξεχναω ποτε την μπλοκογειτονια ετσι και φετος περναω και απο εδω να σου ευχηθω ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!!!¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽¸¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽¸¸.•*`*•.¸.¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽(●◡●)✽

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …