Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Πάει ο παλιός ο χρόνος

Ήρθε η ώρα και φέτος να πούμε πάει ο παλιός ο χρόνος.Φεύγει σε λίγες ώρες
 και παίρνει μαζί του ώρες ,μέρες μήνες που φύγαν και δε θα ξαναγυρίσουν

Στιγμές καλές ,κακές περίεργες ,αστείες θλιβερές ,με αγωνία με δυσφορία με προσδοκία,με προσμονή....
 Με διάθεση χαρούμενη η δυσάρεστη,δικές μας όμως που τις ζήσαμε τις περάσαμε και φύγαν.
 Η καινούρια χρονιά που θα έρθει ας είναι για τον καθένα μας όσο γίνεται καλύτερη σε προσωπικό

επίπεδο αλλά και ας είναι γενικά πιο χαρούμενη για την κοινωνία μας για τον πλανήτη γενικά
Ας φέρει περισσότερα γελαστά πρόσωπα μαζί της και ηρεμία  υγεία ,ειρήνη
 Καλή χρονιά σε όλους μας και εύχομαι ναμαστε εδώ να τα λέμε  και να γιορτάσουμε πολλές πρωτοχρονιές ακόμη...
                                                      ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2015!!!!!!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης Tis Annios είπε…
Καλή Χρονιά Χρυσούλα μου!!
Χρόνια Πολλά με υγεία, χαρές, αγάπη, αγκαλιές, γεύσεις και μαγειρέματα!!!!
Πολλά φιλιά.....
**Αννιώ**
Ο χρήστης Anna είπε…
Happy and yummy 2015 !!!
Anna
Ο χρήστης Ελένη Φλογερά είπε…
Καλή χρονιά Χρυσούλα μου με υγεία και ευημερία!
Ο χρήστης Magia da Inês είπε…


FELIZ ANO NOVO ♫♬° ·.
HAPPY 2015!!!
ིه° ·.
Ο χρήστης Stella Christomoglou είπε…
Καλή χρονιά να έχεις με υγεία, χαρά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!!
Φιλάκια!!!
Ο χρήστης Maria Tzanakou είπε…
Καλή κι ευλογημένη χρονιά κυρία Χρυσούλα. Με υγεία.
Φιλιά.
Ο χρήστης DIMI είπε…
Χρόνια πολλά Χρυσούλα μου!
Καλή καί ευλογημένη χρονιά!
Νά χαίρεσαι τήν οικογένειά σου!!
Φιλάκια!
Ο χρήστης niki nikoula είπε…
Καλή χρονιά με υεία και αγάπη!!!
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Χρυσούλα μου σου εύχομαι ολόψυχα καλή, ευτυχισμένη, δημιουργική χρονιά, με πολλά χαμόγελα και όμορφες στιγμές!
Φιλάκια!
Ο χρήστης κυκλάμινο είπε…
Καλή χρονιά!!! Υγεία και ευτυχία!! Φιλάκια
Ο χρήστης Μαρία Έλενα είπε…
Καλή χρονιά με υγεία
Φιλάκια ...
Ο χρήστης oldthings είπε…
Χρυσούλα μου ,εύχομαι ο παλιός χρόνος να κράτησε όλες τις δυσάρεστες στιγμές και ο καινούργιος να φέρει αγάπη ,υγεία ,χαρά ,γαλήνη και ευτυχία στο σπιτικό σας !
Ο χρήστης nifi petheras είπε…
Καλή χρονιά με υγεία και χαμόγελα! Φιλιά !
Ο χρήστης litsa t. είπε…
χρονια πολλα και καλη χρονια με υγεια και ευτυχια.
Ο χρήστης mia maria είπε…
Καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και πολλές χαρούμενες στιγμές!
Ο χρήστης Nasia είπε…
καλή ήρεμη χρονιά ,με ό,τι επιθυμεί ο καθένας!
φιλάκια Νέλη !
Ο χρήστης Silena είπε…
Χρόνια πολλά, κάθε ευτυχία να σου φέρει ο νέος χρόνος!!!
Φιλιά!

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …