Ετικέτες

Αρνί Βασιλόπιτα Βάψιμο ασυνίθιστων αυγών Γενέθλια Γενέθλια μπλογκ Γιορτές Γιορτινά Φαγητά Γλυκά κουταλιού Γλυκά ταψιού Γλυκά Χριστουγέννων Γλυκά ψυγείου Γρήγορες νοστιμιές Διατήρηση Τροφίμων Ελαιόψωμο Ζυμαρικά Ζώα Θαλασσινά Ιστοριούλες Καλώς ήρθατε Κατασκευές Κατσίκι Κέικ Κέικ αλμυρά κεράσι Κήπος και φυτά Κιμ'αδες Κιμάδες Κοτόπουλο Κουλουράκια Κουνέλι Κρεατόσουπα Κρουασαν αλμυρά-γλυκά Λαχανικά διάφορα λάχανοτολμάδες Λουκάνικα Λουλούδια Διάφορα Λχανικά διάφ Μαρμελάδες μαρούλια Μοσχάρι μπακαλιάρος Μπισκότα Νηστ Ομελέτες Ορεκτικά Όσπρια Παγωτά Παξιμαδάκια απο λαγάνα Πασχα Πάσχα Ανάσταση Πίτες Πίτες γλυκιές Πίτσες Ποτά Ρύζι Σαλάτες Σάλτσες Σκέψεις Σοκολατάκια Σούπες Τούρτες Τσουρέκια Φαγητά με ποικιλλία κρεάτων Φαγητά με Τυριά φασόλια Φρουτοσαλάτες Φωτογραφίες Χαλβάδες Χοιρινό Χριστούγεννα Ψάρια Ψωμιά Tips για κουζίνα και μαγειρική

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Ταραμοσαλάτα



250 γραμμάρια ταραμά από τον ανοιχτόχρωμο ,7-8 λεμόνια,1 κούπα ελαιόλαδο,μια κούπα καλαμποκέλαιο,την ψίχα από 1 ψωμί του κιλού,4-5 κουταλιές πουρέ  πατάτας σε σκόνη.

( οι ποσοτητες που βλέπετε εδώ δεν αντιστοιχούν στη συνταγή ,είναι απλά για να δειξω τα υλικά.)
 Βάζετε τον ταραμά με λίγο από το ελαιόλαδο και το καλαμποκέλαιο να χτυπιούνται στο μίξερ που το έχετε να δουλεύει σε μέτρια ταχύτητα.
Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού με λίγο νερό.
 Κόβετε τα λεμόνια στη μέση και τα στίβετε ,ρίχνετε σιγά σιγά το χυμό τους διαδοχικά με τα δύο λάδια στον κάδο του μίξερ.
Ρίχνετε λίγη λίγη και την ψίχα του ψωμιού αφού την στίψετε πρώτα λίγο να φύγουν τα πολλά υγρά της και συνεχίζετε το χτύπημα,καλά είναι το μίξερ σας να έχει βάση γιατί χρειάζεται αρκετή ώρα χτύπημα μέχρι να γίνει  η ταραμοσαλάτα σας λεία.
 Προς το τέλος του χτυπήματος ρίχνετε και τη σκόνη του πουρέ ενώ συνεχίζετε το χτύπημα για να γίνει πιο αφράτη η ταραμοσαλάτα σας και να τραβήξει και τα υγρά που τυχόν θα έχει.
Προς το τέλος του χτυπήματος δυναμώνετε την ταχύτητα του μίξερ και το αφήνετε έτσι για 3-4 λεπτά.
Είναι η σαλάτα που έχει την τιμητική της μαζί με τα λαγάνα στα κούλουμα.
Η πλέον δημοφιλής των ημερών αυτών.Πάντα μας συνόδευε στο πέταγμα του χαρταετού ,μαζί με ελίτσες και χαλβά.
Επίσης θα ήθελα να σας πω ένα έθιμο της Αποκριάς που έχουμε εδώ στα μέρη μας.
Το μεσημέρι λοιπόν της τελευταίας Κυριακής την Αποκριάς μαζεύεται όλη η οικογένεια στο σπίτι και εκεί οι μικρότεροι ζητάνε πρώτοι συγγνώμη για την περίπτωση που θα είχαν στενοχωρήσει τους μεγαλύτερους με κάτι που είχαν κάνει η είχαν πει,και το ίδιο κάνουν μετά και οι μεγαλύτεροι,μετά στο τέλος του φαγητού τρώνε ένα βραστό αυγό για να κλείσει το στόμα μιας και θα αρχίσει η νηστεία της Σαρακοστής και θα ανοίξει πλέον με το κόκκινο αυγό του Πάσχα .
Εύχομαι σε όλους σας καλά να περάσετε το τριήμερο να χαρείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα,να ξεδώσετε από το άγχος της καθημερινότητας και να ξεφύγετε λιγάκι από τα προβλήματα της καθημερινότητας.
      ΚΑΛΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ,ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ,ΣΑΣ ΦΙΛΩ!!!!!!!

Συνολικές προβολές σελίδας