Categories

Κυριακή, 18 Μαΐου 2014

Η ομελέτα της μαμάς


 5 πατάτες,5 αυγά,2 ντομάτες ώριμες,300 γραμμάρια φέτα σκληρή,1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα,αλάτι,μαύρο πιπέρι ,ρίγανη,ελαιόλαδο,μισό ποτηράκι και καλαμποκέλαιο(για το τηγάνισμα της πατάτας), αν θέλετε πράσινη και κόκκινη πιπεριά.
 Καθαρίζετε ,κόβετε και τηγανίζετε τις πατάτες.
 Κόβετε την φέτα σε κυβάκια,και τη ντομάτα το ίδιο.
 Χτυπάτε τα αυγά όλα μαζί και ρίχνετε το γάλα το αλάτι ,το μαύρο πιπέρι και τη ρίγανη.
Βάζετε τις τηγανητές πατάτες ξανά στο τηγάνι με το μισό ποτηράκι ελαιόλαδο,και ρίχνετε μέσα την ντομάτα και την φέτα,τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά να λιώσει λίγο η φέτα και να μαραθούν λίγο οι ντομάτες εδώ θα ρίξετε και τις πιπεριές ψιλοκομμένες αν βάλετε.
Ρίχνετε στο τέλος το μείγμα των αυγών και κουνάτε το τηγάνι να πάει παντού.
Ανακατεύετε με κουτάλι να ψηθεί καλά το αυγό.
Όταν το δείτε καλά ψημένο το κατεβάζετε και το σερβίρετε,τρώγεται και ζεστό και κρύο αυτό το πιάτο.
Δεν είναι καμιά σπουδαία και δύσκολη συνταγή,ούτε και με κόστος πολύ,δεν παίρνει πολύ χρόνο να γίνει,αλλά δεν στερείται καθόλου νοστιμιάς και μένα μου θυμίζει τη μαμά μου που πολλές φορές την είχε έτοιμη όταν γυρνούσαμε από το σχολείο,μαζί με σαλάτα  ........και όταν τη φτιάχνω πάντα έχω αυτές τις εικόνες στο μυαλό....
                                                      ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!

Απο που είστε?

Flag Counter

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Η ομάδα μας στο Facebook

https://www.facebook.com/groups/osamasaresounkaiagapame/?ref=bookmarks

Δημοφιλείς αναρτήσεις