Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Καβουροσαλάτα με μαγιονέζα


 1 κιλό καβούρια,ελαιόλαδο,αγγουράκια τουρσί 6-7,1 καρότο,ελιές πράσινες 10,μαγιονέζα 5 κουταλιές της σούπας,2 λεμόνια,αλάτι,πιπέρι μαύρο
 Βράζετε τα καβούρια αφού πρώτα τα έχετε πλύνει καλά να είναι καθαρά,αν αφρίσουν τα ξαφρίζετε με μια τρυπητή κουτάλα.
Τα βράζετε περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα ανάλογα με το μέγεθός τους.

 Αφού τα αφήσετε να κρυώσουν λίγο τα σπάτε με το εργαλείο που σπάμε τα καρύδια,πρώτα το σώμα
 και μετά τις δαγκάνες
 Πολύ νόστιμο είναι το ζουμί που έχουν μέσα.
 Καθαρίζετε καλά την ψίχα τους,είναι λίγο χρονοβόρα η διαδικασία αλλά το αποτέλεσμα γευστικότατο.
 Κόβετε τα αγγουράκια σε φέτες,το καρότο στον τρίφτη ,τις ελιές σε φετάκια,ρίχνετε τη μαγιονέζα και το αλάτι ,το πιπέρι και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθουν
 Στίβετε τα δύο λεμόνια και χτυπάτε το χυμό τους με το ελαιόλαδο .
Το ρίχνετε και αυτό στη σαλάτα και ανακατεύετε καλά.
Τη βάζετε για λίγη ώρα στο ψυγείο και τη σερβίρετε.
Είναι ένα μεζεδάκι πολύ νόστιμο,αρκεί να βρείτε ωραία φρέσκα και γεμάτα καβούρια.
Ταιριάζει υπέροχα με ούζο ,τσίπουρο ,αλλά και  μπύρα
Φτιάξτε την για τους φίλους σας και απολαύστε την με την παρέα τους η για την οικογένεια σας ,είναι καταπληκτική..
                                                              ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Πάω να φέρω ουζάκι και ερχομαι!!
Σούπερ σαλατούλα, χαλάλι ο κόπος να καθαρίσουμε τα καβούρια, που θα ομολογήσω ότι δεν είναι και το καλύτερό μου και πάντα βάζω τον άντρα μου να το κάνει.
Φιλιά Χρυσούλα μου, καλό βράδυ!
Ο χρήστης Ariadni St. είπε…
Αμαν αμαν ουζακι, τσιπουρακι , καλη παρεα και αυτη την υπεροχη σαλατα σου!
Καλό ξημέρωμα και μια ακόμα καλύτερη εβδομάδα
Φιλιά :)
Ο χρήστης Eirinaki είπε…
μοναδικό!!! Γεια στα χέρια σου!!! Θα πρέπει να είναι πολύ νόστιμη! http://plektomaniac.blogspot.gr/
Ο χρήστης ΕΚΦΡΑΣΟΥ είπε…
εχω φαει και ειναι υπεροχη!
καλημερα! καλη εβδομαδα!
Ο χρήστης DIMI είπε…
Kαλημέρα Νέλη μου!!!ΤΕΛΕΙΑ η καβουροσαλάτα σου!!!
Πραγματικά,πολύ νόστιιμο μεζεδάκι!!!Μπράβο σου!!
Καλή εβδομάδα!!Φιλιά!
Ο χρήστης Dinah είπε…
hello neli..wow..my favorite crab..
Ο χρήστης Kitchen Stories είπε…
Παίρνω πιρουνάκι κι έρχομαι... Υπέροχη σαλατούλα!

Κι εγώ τον άντρα μου βάζω και τα καθαρίζει και κάθομαι δίπλα και φωτογραφίζω!
Τί τους έχουμε άλλωστε;!;

Ζ.
Ο χρήστης κυκλάμινο είπε…
Φαίνεται ενδιαφέρουσα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω φάει ποτέ καβούρια. Φιλάκια
Ο χρήστης despina είπε…
Καλημέρα και καλή χρονιά Νέλη μου!!!!φαίνεται υπέροχη!!!φιλιά!!!
Ο χρήστης Beauty Follower είπε…
Ακαταμάχητη σαλάτα!

Καλό βράδυ :)
Ο χρήστης ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε…
Καλησπέρα. Καλώς σε βρίσκω. Ελπίζω να είσαι καλά. Καλή χρονιά , με υγεία , αγάπη, ευτυχία, ωραίες και όμορφες στιγμές και ότι επιθυμείς και επιθυμούμε. Μου λείψατε πολύ πολύ . Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι και πάλι εδώ ,μετά από τόσους μήνες. Φιλούθκια

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …