Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Τι Χειμώνας βαρύς!!!!!!!

 O Χειμώνας φέτος αποφάσισε να μας δείξει λίγο περισσότερο αγριεμένο το πρόσωπο του.
 Κρύο ,αέρας παγωμένος ,χιόνια και βροχές ,όλα τα καλά δηλαδή,τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο,
 Απλά...ΧΕΙΜΩΝΑΣ...
 Πιάσαμε λοιπόν τα όπλα για να τον αντιμετωπίσουμε ,βγήκαν έξω βελόνες ,βελονάκια ,κλωστές μονόχρωμες πολύχρωμες;
 Χοντρές ψιλές ,μέτριες αλλά όλες για ένα σκοπό να καταπολεμήσουν το κρύο και να ντύσουν ζεστά
Κεφάλια ,πόδια,λαιμούς ,χέρια η και το σώμα ολόκληρο πολλές φορές των αγαπημένων προσώπων
 η και εμάς τους ίδιους.....
 Το πλέξιμο για μένα το έχω αναφέρει και άλλες φορές είναι ξεκούραση και χαλάρωση
 Και χαρά πολλές φορές βλέποντας το αποτέλεσμα και τη χρησιμότητα που έχουν αυτά που φτιάχνω.
 Δε θα μπορούσε και φετος να περάσει ο Χειμώνας χωρίς να έχω κάνει κάτι ,έτσι λοιπόν σας δείχνω
εδώ κάποια που έχουν τελειώσει γιατί μη νομίζετε ότι τελειωσε το πλέξιμο,αυτό τελειώνει μαζί με το Χειμώνα για να ξαναρχίσει από τον επόμενο πάλι.

Σχόλια

Ο χρήστης oldthings είπε…
Να σου ευχηθώ να μη τελειώσει ο χειμώνας για να συνεχίσεις τα πανέμορφα και χρηστικά πλεκτά σου ???Μάλλον όχι ..
Είναι υπέροχα ,το μάτι μου όμως έμεινε στην κόκκινη εσάρπα -ζακέτα !!! Γεια στα χέρια σου Νέλη μου !
Ο χρήστης ασωτος γιος είπε…
υπεροχα ολα
Ο χρήστης me (maria) είπε…
Όλα καταπληκτικά, αλλά η κόκκινη ζακέτα είναι ένα όνειρο!!!
Γεια στα χέρια σου!!!
Φιλιά πολλά!!
Ο χρήστης ΕΚΦΡΑΣΟΥ είπε…
πολυ ομορφα ολα! μπραβοοοο!
Ο χρήστης mia maria είπε…
Όλα πολύ ωραία! Μπράβο χρυσοχέρα!
Ο χρήστης DIMI είπε…
Καλημέρα Νέλη μου!
Μετά από πολλά χρόνια ξεκίνησα πάλι τό πλέξιμο!!
Πανέμορφες όλες οι πλεκτές δημιουργίες σου!!
Λάτρεψα τήν κόκκινη ζακέτα!!Μπράβο χρυσοχέρα!!
Φιλιά!
Ο χρήστης Eirinaki plektomaniac.blogspot.gr είπε…
Όλα είναι πανέμορφα Νέλη μου!!! Μπράβο σου!!!

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …