Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 κούπα χλιαρό νερό
3  κουταλιες ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει , περίπου ένα κιλό αλλά η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε μαλακια ούτε σφιχτή για αυτό όσο αλεύρι περισσέψει το κρατάμε για το άνοιγμα των φύλλων.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Περίπου ένα κιλό κολοκύθα η ένα μέτριο κολοκύθι κίτρινο
3,5 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκια κανέλα
1κουπα καρύδια χοντροκομμένα
Μισή κούπα σταφίδες
1 φλυτζανα ελαιόλαδο
1 φλυτζανα καλαμποκελαιο.


Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχετε τη ζύμη όπως είπαμε. Κόβετε τη ζύμη σε μπαλάκια τη ζύμη και την αφήνετε να φουσκώσει περίπου μισή ώρα για να ανοίγουν καλά τα φύλλα. Επίσης όταν τα ανοίγετε στο αλεύρι ανακατεύετε και λίγο νισεστε για να ανοίγουν πιο εύκολα. Μέχρι να φουσκώσουν λίγο τα φύλλα ετοιμάζετε τη γέμιση. Τρίβετε το κολοκύθι σε τρίφτη και το πατάτε να φύγουν τα πολλά υγρά του και ρίχνετε τη ζάχαρη τα καρύδια τις σταφίδες την κανέλα και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. …

Ομελετα φούρνου


4 αυγά,2 ντομάτες ώριμες,200 γραμμάρια φέτα σκληρή,150 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα,αλάτι ,πιπέρι μαύρο,
θυμάρι,ελαιόλαδο,πατάτες φούρνου.
Κόβετε σε μικρότερα κομμάτια τις πατάτες φούρνου που σας έχουν περισσέψει από το μεσημέρι η από την προηγούμενη μέρα.
Κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες,σπάτε με τα χέρια τη φέτα σε κομμάτια .
Κόβετε σε κομματάκια το κασέρι.
Τα βάζετε όλα σε ένα ταψί με τις πατάτες πρώτες στη σειρά,βάζετε και το θυμάρι και το αλάτι.
 Βάζετε το ταψί για λίγο στο φούρνο να λιώσουν κάπως τα τυριά και να ψηθεί η ντομάτα
 Σπάτε σε μια λεκάνη τα αυγά και ρίχνετε μέσα και το μαύρο πιπέρι μαζί.
Τα χτυπάτε καλά και ρίχνετε και το γάλα μέσα

 Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και ρίχνετε και το χτυπημένο αυγό
 Το ξαναβάζετε στο φούρνο για λίγο μέχρι να ψηθεί και το αυγό
 Είναι ένα νόστιμο ,εύκολο και υγιεινό πιάτο ,και προπαντός αξιοποιείς ένα φαγητό της προηγούμενης μέρας που γίνεται ένα νέο πιάτο.

Δοκιμάστε το σαν κύριο πιάτο ,σαν βραδινό ,με την παρέα σας ,με την οικογένεια σας,και σαν γρήγορη λύση κάποια μέρα που δε θα μπορείτε να αφιερώσετε πολύ χρόνο για μαγείρεμα
                                                        ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης Μαρία Έλενα είπε…
Όμορφη συνταγή
Φιλάκια ...
Ο χρήστης Ερμιόνη είπε…
Από τα πολύ εύκολα φαγάκια που και χορταστικά είναι και πολύ νόστιμα και ιδανικά για όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεση μας!
Φιλιά
Ο χρήστης despina είπε…
ΜΜΜΜΜ!!!!!νοστιμότατο!!!!!!φιλάκια!!!!
Ο χρήστης Ελένη Φλογερά είπε…
Μου άνοιξες την όρεξη. Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο πιάτο!
Φιλάκια!
Ο χρήστης me (maria) είπε…
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, ό, τι πρέπει για γρήγορη λύση!
Να είσαι καλά!
Φιλιά και καλό βράδυ!
Ο χρήστης nikiad.blogspot.gr είπε…
Πολύ ωραία συνταγή - σίγουρα θα τη φτιάξω !!!!!!!!
Ο χρήστης DIMI είπε…
Εύκολη καί νόστιμη συνταγή!!Θά τήν δοκιμάσω!
Καλό τριήμερο!!Καλά κούλουμα!!Φιλιά!

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …