Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 κούπα χλιαρό νερό
3  κουταλιες ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει , περίπου ένα κιλό αλλά η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε μαλακια ούτε σφιχτή για αυτό όσο αλεύρι περισσέψει το κρατάμε για το άνοιγμα των φύλλων.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Περίπου ένα κιλό κολοκύθα η ένα μέτριο κολοκύθι κίτρινο
3,5 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκια κανέλα
1κουπα καρύδια χοντροκομμένα
Μισή κούπα σταφίδες
1 φλυτζανα ελαιόλαδο
1 φλυτζανα καλαμποκελαιο.


Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχετε τη ζύμη όπως είπαμε. Κόβετε τη ζύμη σε μπαλάκια τη ζύμη και την αφήνετε να φουσκώσει περίπου μισή ώρα για να ανοίγουν καλά τα φύλλα. Επίσης όταν τα ανοίγετε στο αλεύρι ανακατεύετε και λίγο νισεστε για να ανοίγουν πιο εύκολα. Μέχρι να φουσκώσουν λίγο τα φύλλα ετοιμάζετε τη γέμιση. Τρίβετε το κολοκύθι σε τρίφτη και το πατάτε να φύγουν τα πολλά υγρά του και ρίχνετε τη ζάχαρη τα καρύδια τις σταφίδες την κανέλα και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Α…

Καλό Πάσχα


Και να που ήρθε και φέτος το Πάσχααααα
Χειμωνιάτικο βέβαια με χιόνια και κρύα,Απρίλης και Άνοιξη σου λέει μετά.

Αλλά ότι καιρό και να κάνει και όπως και νάχει το πράγμα οι ετοιμασίες έγιναν.
Τα αυγά αυτά για όποιον δε θυμάται η διαδικασία είναι εδώ http://neli62.blogspot.gr/2013/04/blog-post_27.html

Τα αυγά χρωματιστά και κόκκινα έτοιμα να στολίσουν το γιορτινό τραπέζι περιμένουν την ώρα τους

 Και η σειρά των τσουρεκιών τώρα . Η
συνταγή δοκιμασμένη και πετυχαίνει πάντα,είναι αυτή εδώ http://neli62.blogspot.gr/2014/04/blog-post_9.html

Και το νηστίσιμο αυτό κέικ που θα κεραστεί το βράδυ στο ξενύχτι για το στόλισμα του Επιταφίου.
Η συνταγή είναι εδώ http://neli62.blogspot.gr/2014/03/blog-post_24.html
Εύχομαι από καρδιάς σε σας και τις οικογένειές σας να περάσετε όμορφα τις Άγιες αυτές μέρες και να είστε πάντα κοντά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα
                                      ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης Norma2 είπε…
Nelly Χαλάζι από την Αργεντινή . Αυτό που δεν ξέρετε το έχετε στο blog μου Τα αγαπημένα μου . Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα , που δεν λαμβάνει υπόψη σας σελίδα μεταφραστής κοστίζει μου ερμηνεύσει τις συνταγές , αν μπορείτε να το βάλετε πάνω dereca EA . Σε αυτή την στιγμή για να γράψετε χρησιμοποιώντας το gooogle γλώσσα traducor , συμπεριλαμβανομένων δεν ξέρω που γράφετε στα ελληνικά .
Φιλιά από την Αργεντινή .
( Δεν ξέρω αν η ελληνική μετάφραση ήρθε δεξιά )
http://siempreseraprimavera.blogspot.com
Ο χρήστης Tis Annios είπε…
Χρυσούλα μου, τι όμορφα αυγά!!!! Ξετρελάθηκα!!! ΄Εργα τέχνης!
Κρατάω τις οδηγίες σου, για του χρόνου με το καλό...
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα γλυκιά μου...
Με υγεία, ανταμώματα και χαρές..
Πολλά φιλιά...
**Αννιώ**
Ο χρήστης Ερμιόνη είπε…
Τι όμορφα που είναι όλα! Καλό πάσχα Χρυσούλα μου εύχομαι από καρδιάς! Σε φιλώ!
Ο χρήστης me (maria) είπε…
Φανταστικά έγιναν τα αυγά σου Χρυσούλα μου!
Και τα τσουρέκια και όλα δηλαδή είναι καταπληκτικά!!
Και του χρόνου να είσαι καλά!!
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα να περάσεις με τους αγαπημένους σου!
Φιλιά πολλά!
Ο χρήστης DIMI είπε…
Πολύ όμορφα τά αυγά σου Νέλη μου!!Καί τά τσουρέκια σου χάρμα οφθαλμών!!
Καί τού χρόνου!!Καλό Πάσχα καί καλή Ανάσταση!!Καλά νά περάσεις μέ τούς αγαπημένους σου!!
Πολλά φιλιά!!
Ο χρήστης Silena είπε…
Πολύ όμορφα αυγά και τα τσουρέκια δείχνουν υπέροχα!!!
Καλό Πάσχα να έχετε και καλή Ανάσταση!!!
Ο χρήστης Stella Christomoglou είπε…
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε σένα και στην οικογένειά σου!!!
Φιλάκια!!
Ο χρήστης Kitchen Stories είπε…
Χρόνια Πολλά Χρυσούλα μου, και του χρόνου με υγεία!

Ζ.
Ο χρήστης Μαρία Έλενα είπε…
Όμορφα όλα και φαίνονται πεντανόστιμα.
Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη με υγεία.
Φιλάκια ...
Ο χρήστης Paraskevi Lamprini M είπε…
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!!!!!!!!!! ολα υπεροχα..καλά να περνας!!!
Ο χρήστης Κέρινα Ποιήματα είπε…
Όλα πανέμορφα όλα εορταστικά!ΧΡΊΣΤΟΣ ΑΝΈΣΤΗ!!!!!!!!!!!

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …