Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

Ρεβύθια με ρύζι και λουκάνικα






Το φαγητό αυτό προϋποθέτει να έχουμε φτιάξει πρώτα ρεβίθια σούπα

3 λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια όχι πολύ μεγάλα.                                                                

 Μια κούπα ρύζι Καρολίνα κίτρινο ρύζι και λίγο πλιγούρι
στην αναλογία που βλέπετε στην κούπα.          
Βάζετε σε ένα ταψί πρώτα τα ρεβίθια όπως είναι
μαγειρεμένα σαν σούπα.
Ρίχνετε μετά το ρύζι και λίγο νερό στο οποίο έχετε διαλύσει μια κουταλιά πελτέ ντομάτας για να ψηθεί καλά το ρύζι.
Τα βάζετε στο φούρνο που τον έχετε βάλει να ανάψει στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Αφού δείτε ότι το ρύζι έχει μαλακώσει μετά από 10 λεπτά δηλαδή ρίχνετε και τα λουκάνικα και τα αφήνετε να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν καλά.


Το φαγητό είναι κάποιο από τα πιάτα που εκμεταλλεύεσαι ένα πιάτο για να δημιουργήσεις ένα καινούριο νοστιμότερο ίσως από το προηγούμενο.
Το σερβίρετε με λεμόνι  και μαύρο πιπέρι στο πιάτο.
Είναι λίγο Χειμωνιάτικο αλλά σας πληροφορώ ότι πάει και αυτή την εποχή πολύ καλά με πράσινη σαλάτα και φέτα,εξάλλου περί ορέξεως ουδείς λόγος...
                                       ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Kouzinika.com