Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

3 Χρόνια "Αρώματα και γεύσεις"

 Κι όμως πέρασαν 3 ολόκληρα χρόνια από τότε που τα αρώματα και γεύσεις μπήκαν στον χώρο των μπλογκερς,τον μαγικό ,φιλόξενο και ευχάριστο αυτό κόσμο.με τα φιλόξενα και ευγενικά άτομα που δε σε ξέρουν ,δεν τα ξέρεις κι όμως νιώθεις τόσο κοντά και τόσο μακριά τους ταυτόχρονα.
 Τον τελευταίο καιρό το μπλογκ παρουσιάζει μια εικόνα εγκατάλειψης,διάφορα γεγονότα ,άλλα σοβαρά και άλλα λιγότερο σοβαρά δε με αφήνουν να κάνω αναρτήσεις τόσο συχνά πια.
Όμως ΠΑΝΤΑ σας σκέφτομαι με αγάπη και είναι αρκετές οι φορές που την κάνω τη βόλτα μου από τα μπλογκοσπιτακια σας άσχετα αν δεν σχολιάζω.
Αρκετό επίσης χρόνο μου τρώει η ομάδα των αρωμάτων και γεύσεων στο φεις μπουκ καθώς και η σελίδα με το ίδιο όνομα
Θα ήθελα όμως να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για άλλη μια φορά για την υποδοχή που μου κάνατε 3 χρόνια πριν ,για την τόσο ζεστή αγκαλιά που ανοίξατε και αφού σας ευφρανω οπτικά με αυτό το όμορφο μπουκέτο ,σας γλυκάνω μ αυτή την υπέροχη τούρτα που είναι όντως πεντανοστιμη ,θα σας χαρίσω και αρκετό άρωμα που είναι και το αγαπημένο μου ,αυτό της γαρδένια.
Θα ήθελα επίσης να σας πω,να μην ξεχνάτε να έρχεστε σε επαφή με τα αγαπημένα σας άτομα,γιατί ποτέ δε θα τους έχουμε όλους,χαρείτε τους όσο είναι κοντά σας,
Σας αφήνω με ενα σχολιο που κάνω παντα,καλο ξημερωμα με ομορφα ονειρα.........

Σχόλια

Ο χρήστης Ο κόσμος της Ράνιας είπε…
Χρόνια πολλά στο μπλογκοσπιτάκι σου κι εσύ να είσαι καλά να κάνεις όμορφες αναρτήσεις !!!!
Ευχαριστούμε για το κέρασμα και καλή Κυριακή !!!!
Ο χρήστης ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΕΓΙΩΡΓΗ είπε…
Χρόνια Πολλά και Καλά!!! Με υγεία,δημιουργικότητα και αγάπη!!!
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, ο Θεός να σου δίνει δύναμη,
να συνεχίζεις όλα όσα άρχισες και να ξεκινήσεις όλα όσα καινούργια
θέλεις!!! Σε εκτιμώ πάρα πολύ σαν άνθρωπο, κι ας μην έχουμε καταφέρει
να τα βρεθούμε από κοντά! Σε ευχαριστώ που μπήκες στη ζωή μας!
Σε ευχαριστώ πολύ που μας βοηθάς!!! Φιλιά Πολλά!!!
Με εκτίμηση,
Καλεγιώργη Μαρία
Ο χρήστης me (maria) είπε…
Χρόνια πολλά στο Μπλογκ σου κι εσύ να είσαι πάντα καλά!
Καλή δύναμη και καλή συνέχεια!
Φιλιά πολλά!
Ο χρήστης Elliniko Xreos sti Gastronomia είπε…
Χρονια πολλα, ομορφά και δημιουργικά! Με πολλες πολλες νοστιμιες και πολλα ονειρα για το μέλλον !
Ο χρήστης Ariadni St. είπε…
Χρόνια Πολλά Neli να τα εκατοστησει το μπλόγκ!
Ο χρήστης Κέρινα Ποιήματα είπε…
ΧΡΌΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ!!!ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ BLOGG-ο-σπιτάκι σου!!!!!!!!!!!!!!!!!
φιλιά πολλά!!!!
ΚΑΛΌ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ!!!!!!!!
Ο χρήστης Μαρία Έλενα είπε…
Χρόνια πολλά στο ιστολογιό σου.
Φιλάκια ...
Ο χρήστης mia maria είπε…
Χρόνια πολλά στο blog και εσύ να είσαι πάντα καλά να φτιάχνεις όμορφα πράγματα!
Ο χρήστης DIMI είπε…
Καλώς σέ βρήκα Νέλη μου!!Ελειπα καί εγώ πολύ καιρό !
Χρόνια πολλά στό πάντα γεμάτο μέ όμορφες γεύσεις ,μπλογκοσπιτάκι σου!
Νάσαι καλά καί μόνο ευχάριστα καί χαρές σού εύχομαι!
Καλό Καλοκαίρι!!Φιλιά!!
Ο χρήστης Maria Tzanakou είπε…
Χρόνια πολλά στο υπέροχο blog σας, να είστε πάντα καλά και να το εμπλουτίζετε με όμορφη θεματολογία όπως ήδη κάνετε.
Φιλιά.

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …