Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Σάλτσα ντομάτα σε βάζα



 25 κιλά ντομάτα για σάλτσα(πομοντόρι,είναι μια ποικιλία με σφιχτή σάρκα και χωρίς πολλά κουκούτσια)βάζα,καπάκια,αλάτι,ζάχαρη .
 Πλένετε καλά τις ντομάτες και αφού τις κόψετε
στα τέσσερα τις αλέθετε στο μπλέντερ να γίνουν πολτός









Τις βάζετε σε κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το αλάτι και τη ζάχαρη,τόσο αλμυρό όσο θέλετε εσείς,η ζάχαρη μπαίνει για να σπάει η ξυνάδα της ντομάτας.
Βράζετε τη ντομάτα σε σιγανή φωτιά γιατί αφρίζει και την αφήνετε να βράσει μέχρι να σταματήσει να αφρίζει και να πυχτώσει αρκετά.


Tα βάζα αφού τα πλύνετε καλά ανάβετε το φούρνο στους 120 βαθμούς Κελσίου και τα αφήνετε στο φούρνο για μισή ώρα να αποστειρωθούν,μαζί με τα καπάκια τους.

Όπως είναι καυτή η σάλτσα την αδειάζετε μέσα στα βάζα και κλείνετε το καπάκι σφιχτά ενώ το γυρνάτε ανάποδα
Έτσι αφήνετε τα βάζα για ένα 24 άωρο  και μετά τα αποθηκεύετε για το Χειμώνα που δεν θα έχει πια ντομάτες για τα φαγητά σας.
Μέσα στις άλλες ντομάτες είχε και μία ψηλομύτα χαχαχααααα. την οποία φυσικά δεν έκανα σάλτσα γιατί δε θα μπορούσε να είναι με τις άλλες στο σωρό.....
Καλό Χειμώνα να έχουμε και καλά μαγειρέματα μ αυτή την νόστιμη και αγνή σάλτσα.


                                                                ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!

8 σχόλια:

κυκλάμινο είπε...

Μπράβο!!! Και εγώ με τις ντομάτες καταπιάνομαι αυτή την εποχή. Σίγουρα η ψηλομύτα έπρεπε να έχει ξεχωριστή θέση!!!! Φιλάκια

AgapameAnDolmas είπε...

καλο χειμωνα!!!!! κλασσικα ετοιαμζουμε σαλτσουλες!!!! ενταξει η ντοματα με τη μυτη κλεβει την παρασταση!!!

mia maria είπε...

Το καλύτερο! Και του χρόνου, καλό χειμώνα!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

ευχαριστουμε πολυ γλυκια μου

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφη ανάρτηση
Φιλάκια ...

oldthings είπε...

Νέλλη μου , οδηγίες γρήγορες ,σαφείς με υπέροχα αποτελέσματα ! Είπα φέτος δεν θα κάνω ,λόγω των χεριών μου ,αλλά δεν άντεξα και έκανα 50 βάζα ...τα μισά από άλλες χρονιές ..Δεν εύχομαι καλό χειμώνα ακόμη αλλά καλό και γλυκό φθινόπωρο !

EvaG είπε...

Καλό Φθινόπωρο!!!! Οι ντομάτες έχουν την τιμητική τους αυτήν την εποχή!!!! Ευχαριστούμε για τις οδηγίες!!! Νομίζω ότι η ψηλομύτα έκλεψε την παράσταση χαχαχαχαχα

Memaria είπε...

Χαμπάρι δεν την είχα πάρει την ψηλομύτα (πόσο γέλασα)...και φυσικά ούτε την ανάρτηση είχα δει!
Καλοφάγωτη η σάλτσα σε νόστιμα μαγειρέματα!

Απο που είστε?

Flag Counter

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας