Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Ευτυχισμένο το 2016!!!


 Άντε πάλι φτάσαμε στην Πρωτοχρονιά.Άλλος ένας χρόνος έφυγε και μας άφησε κάτα τι μεγαλύτερους και ίσως λίγο πιο σοφούς
 Άφησε όνειρα ανεκπλήρωτα ίσως για μερικούς και για άλλους τους χαμογέλασε πλατιά δείχνοντας το καλό του πρόσωπο και τη γενναιοδωρία του.
Αλλά όπως και να πέρασε για όλους μας σημασία έχει ότι φτάσαμε να περιμένουμε τον επόμενο και αυτό είναι δώρο που μας χαρίζεται κάθε στιγμή από κάποιον εκεί ψηλά και πρέπει να το εκτιμούμε ιδιαίτερα.
Φτιάξαμε και φέτος όπως κάθε χρόνο τη βασιλόπιτα δοκιμάζοντας την τεχνική της χρωματιστής ζάχαρης,είχε πλάκα τελικά όλο αυτό με το ανάκατεμα των χρωμάτων και μετά το στέγνωμα της ζάχαρης ,η συνταγή δεν αλλάζει γιατί είναι δοκιμασμένη και πολύ ωραία.http://neli62.blogspot.gr/2012/12/blog-post_31.html
Περιμένοντας την νέα χρονιά λοιπόν θα ήθελα να σας πω ευχές μέσα από την καρδιά μου για μια όμορφη Πρωτοχρονιά που θα συνεχιστεί με έναν υπέροχο χρόνο όλο υγεία και χαμόγελο γιατί τελικά μόνο αυτά αξίζουν ...
                                       ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ -ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Σχόλια

Ο χρήστης Σοφια Αρσενιου είπε…
καλη χρονια με υγεια και οτι αλλο επιθυμης!!!!!
Ο χρήστης Stella Christomoglou είπε…
Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και ευτυχία!!!
Φιλάκια!!!
Ο χρήστης Ελένη Φλογερά είπε…
Σου εύχομαι το 2016 να είναι για σένα μια χρονιά γεμάτη χαρές!
Φιλάκια!
Ο χρήστης Χρυσούλα είπε…
Καλό κι`ευλογημένο το 2016 Νέλη μου!
Ο χρήστης oldthings είπε…
Νέλλη μου ,χρόνια σου πολλά σε σένα και την οικογένεια σου !
Ο χρήστης κυκλάμινο είπε…
Χρόνια Πολλά και Καλά! Ευτυχισμένο και καλότυχο το 2016!!!
Ο χρήστης vivi ka είπε…
Χρόνια πολλά αγαπημένη μου! Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και πολλά πολλά χαμόγελα!
Ο χρήστης Helen Gr είπε…
Καλότυχος κι ευλογημένος ο νέος χρόνος! Υγεία και πολλή αγάπη!
Ο χρήστης Κική Κωνσταντίνου είπε…
καλη χρονια! χρονια πολλα! με υγεια και καθε καλο
φιλια πολλα
Ο χρήστης EvaG είπε…
Καλή χρονιά με πολλά πολλά χαμόγελα και όμορφες στιγμές!!!!!!

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …