Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Τούρτα νηστίσιμη με σαβαγιάρ της Χρύσας

 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ,αν δε βρείτε νηστίσιμα είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε ,υπαρχουν συνταγές.μπορειτε επισης να τα αντικαταστησετε με κρακερς η με φρυγανια.( τα συγκεκριμένα στην εικόνα δεν είναι )
1 σαντιγί φυτική
1 πακέτο σταγόνες κουβερτούρα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού νες καφέ
1,5 ποτήρι νερό
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ ( κεράσει,αμαρέτο η ότι γεύση αρέσει σε σας)
Γλυκό του κουταλιού κεράσι ,σταφύλι βύσσινο η ότι θέλετε
 Χτυπάτε τη σαντιγί μέχρι να σφίξει
 Ρίχνετε και τη άχνη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι αυτή να λιώσει.
 Όταν είναι έτοιμη τη χωρίζετε στη μέση,το μπολ που θα μείνει άσπρη η σαντιγί μπαίνει στο ψυγείο για να παγώσει.
 Στο άλλο μπολ ρίχνετε την κουβερτούρα την οποία έχετε λιώσει πρώτα.
Τη χτυπάτε ώστε να ενωθεί με τη  σαντιγί και να γίνει η σαντιγί που θα έχει τη γεύση σοκολάτας.
Μπαίνει και αυτή στο ψυγείο.
 Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό
 Τη ζάχαρη
  τον νες καφέ
 το λικέρ
 και το αφήνετε να βράσει,2 λεπτά από την αρχή που θα κοχλάσει.
 Βουτάτε ένα ένα τα σαβαγιαρ στο σιρόπι

 και τα στρώνετε στο ταψί το οποίο θα έχει μέτριο μέγεθος η αν θέλετε σε ένα πυρέξ
 Βάζετε πάνω από τα μπισκότα την άσπρη σαντιγί


 και από πάνω ρίχνετε γλυκό του κουταλιού
 Ξαναβουτάτε τα σαβαγιαρ στο σιρόπι για να κάνετε τη δεύτερη στρώση
 Βάζετε τη σαντιγί με τη γεύση σοκολάτα
 Τελευταία ρίχνετε τριμμένη κουβερτούρα γλυκό κουταλιού και τρίμματα από μπισκότο σαβαγιάρ
Είναι μια πολύ ελαφριά τούρτα έχει υπέροχη γεύση και την τρως με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση,εξαφανίζεται από μπροστά σου χωρίς να το καταλάβεις.
Τα νηστίσιμα σαβαγιάρ αν δε  τα βρείτε μπορείτε να φτιάξετε μια απο τις συνταγες  που υπαρχουν.
Ευχαριστώ τη Χρύσα που την έφτιαξε με πολύ μεράκι και έτσι την απολαύσαμε σήμερα όλοι μαζί.
Σας τη συνιστώ ,ανεπιφύλακτα
                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης θαλεια κεφαλονια είπε…
φαινεται νοστιμο και ευκολο.θα ηθελα να σε ρωτησω πειραζει αν χτυπησεις τη σαντιγι με την ζαχαρη απο την αρχη? και δευτερο τα σαβαγιαρ ειναι νηστισιμα?
Ο χρήστης Neli είπε…
Ειναι καλυτερα να χτυπηθουν χωριστα ,οσο για τα σαβαγιαρ τα συγκεκριμενα δεν ειναι αλλα υπαρχουν νηστισιμα αν ψαξεις.
Ο χρήστης θαλεια κεφαλονια είπε…
σε ευχαριστω
Ο χρήστης Μαρία Έλενα είπε…
Φαίνεται πεντανόστιμο
Φιλάκια ...
Ο χρήστης me (maria) είπε…
Πόσο νόστιμη πρέπει να είναι!!!
Μπράβο!!

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …